zielonej kawy. Czas powoli się kończy, gdyż konkurs trwa do 5 grudnia, więc nie zwlekajcie! Dzisiaj chciałabym zaproponować Wam wyśmienity obiad. Jako, że lubię wszelkie zapiekane dania i desery, zapiekanka ryżowa gyros należy do grupy moich ulubionych potraw. Zawiera wszystko co lubię, czyli ryż Basmati, mięsko, warzywa i najlepszy z najlepszych – sos czosnkowy, a wszystko pod pierzynką z sera
Be Fit Be Strongstół "lepsze" wersje świątecznych wypieków, i tak co roku obok marchewkowego piernika pojawiają się u nas coraz to inne wersje muffinek - jaglane, owsiane... Tym razem w ramach przedświątecznego, niedzielnego deseru przetestowaliśmy muffiny gryczane. Z podanej porcji powstały 4 duże muffiny. KAKAOWE MUFFINY GRYCZANE Składniki: ☆ 1 szklanka mąki gryczanej (u mnie zmielona kasza gryczana - tym razem palona
Kuchnia w szuwarachA oto bardzo łatwa, szybka i zdrowa przekąska którą chce zaproponować Wam na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia. Przygotowanie batoników to dosłownie 2 minuty pracy a
sierotka maRysia w kuchniCo można zrobić z fasoli? Wszystko. Zapytajcie kogo chcecie. Smalczyk z fasoli to najmniej szokujące. Mam na blogu kiełbaski z fasoli i klopsiki z fasoli
Gotuj z Blue RavenZdrowa i szybka słodka przekąska, nie tylko na święta. Bez cukru i bez glutenu. Podczas przygotowania jaglanki na śniadanie, bądź kaszy do obiadu, warto ugotować trochę
Mienta blogsmaczny napój na bazie zbożowej kawy Inka. U mnie w wersji bezglutenowej, ale można użyć także tradycyjnej albo smakowej. Wybór jest dość duży :) To taka propozycja na zimowy, aromatyczny deser w formie napoju :) Pysznie smakuje z odrobiną przyprawy korzennej, łyżką pomarańczowej konfitury, śmietaną, czekoladą i prażonymi orzechami. Czego można chcieć więcej w taki ponury dzień? 😊 Składniki na 2 porcje
Ze smakiem i z pasjąwidnieje od razu na drugim miejscu zaraz po serniku! Myślę, że to wystarczający dowód mojej słabości do wypieków z dodatkiem marchwi. Wiecie, że marchewka była używana do deserów już w średniowieczu? Wyczytałam ostatnio szukając informacji o genezie tegoż ciasta. Cóż, w końcu była wtedy łatwiej dostępna od cukru a również słodka - marchewkowy placek stał się wkrótce jednym
Kuchnia Elliedeser zawsze mnie fascynował. Elegancki, wykwintny, lekki jak chmurka. Po prostu doskonały. I nigdy nie miałam odwagi, by się z nim zmierzyć. Wreszcie w tym roku odważyłam się go zrobić. Zamartwiałam się, czy beza będzie odpowiednio krucha, czy nie opadnie, czy wnętrze pozostanie piankowe. I co? Okazało się, że zupełnie niepotrzebnie. Pavlova okazała się naprawdę prosta w przygotowaniu. Zrobiłam
W mojej kuchnidolewamy wywar z gruszek. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/boze-narodzenie/kompot-wigilijny-suszu/ MieszamWGarnku Artykuł Kompot wigilijny z suszu – suszonych owoców pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuPamiętam, że do kuchni pchałam się od dziecka. Z początku podpatrywałam i wylizywałam łopatki od miksera z kremu albo garnuszek po czekoladzie. Już nie pamiętam jaką
rabarbarowoDziś zapraszam Was na pyszny przepis na domowy miodowy choco baton . Jeśli tak jak my lubicie Mlekołaki Choco Muszelki Lubella będzie, to dla Was wspaniała słodka
Słodkie okruszkigwiazdki na wierzch ciasta. Jeśli brakuje wam czasu lub cierpliwości wystarczy lukrowa polewa i trochę bakalii na wierzch. Na pewno zabłyśniecie wśród znajomych lub rodziny. Tarta makowa Danie Desery Kuchnia Polska Porcje 12 porcji Czas przygotowania 30 min Czas gotowania 45 min Czas oczekiwania 2 godziny Składniki Kruchy spód 180 g mąki 4 łyżki cukru 80 g masła (zimnego
Wypieki i Rumieńceomieszkam regularnie korzystać przy wybieraniu gatunku jabłka pod zaplanowane do przyrządzenia danie. Przepisy pogrupowane są w 9 kategoriach: Napoje , Sałatki , Zupy , Potrawy bezmięsne , Potrawy z mięsem , Sosy , Ciasta , Desery i Przetwory . Każda kategoria zabarwiona jest innym kolorem w tytułach potraw czy oznakowaniu numeru strony - łatwiej i przystępniej można przez to książkę wertować. Do wielu receptur dołączone jest też zdjęcie
Grunt to przepis!http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2016/12/tort-bezowy-xmas-wreath-meringue2-1170x874.jpg Po ogromnym sukcesie „ Wigilijnego wieńca bezowego „, postanowiłam zrobić kolejny wieniec bezowy, tym razem mniejszy – bo z 4 białek. Wymyśliłam do
Moja DelicjaPachnące kokosem i orzechami serniczki cieszą nie tylko oko ale i podniebienie. Doskonale sprawdzą się jako świąteczny deser. 1 litr śmietany 18% 150 g wiórków kokosowych 50 g orzechów włoskich i laskowych bez łupinek 50 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej białka 5 szt szczypta soli 1/2 szkl cukru do serniczka kilka kropel aromatu waniliowego 1/2 łyżeczki proszku
Smakołyki Asi