Zrobiłam już dla Was podsumowanie przepisów na desery i ciasta na zimno z truskawkami, które znajdziecie TUTAJ. Dzisiaj zebrałam dla Was wszystkie przepisy na różne ciasta z truskawkami, jednak wszystkie pieczone;) Mam nadzieję, że zbiór okaże się pomocny:) Ciasta z truskawkami: Placek z kremem i truskawkami Kokosowa roladka z białą czekoladą i truskawkami Ciasto(...)Leśne smaki Serniczki z truskawkami Wyznanie miłosne Drożdżowe z czekoladą i owocami Tort Pavlova Tartaletki z truskawkami i mascarpone Miętowe tarteletki z musem czekoladowym i truskawkami Ucierane z truskawkami i bezą Sernik
Z miłości do słodkościciasto: 125 ml wody, 40 g masła, 100 g mąki, 3 średnie jajka, masło do smarowania blachy, mąka do podsypywania, krem: 6
królestwo garówMoi drodzy! Przepraszam was, że tak rzadko tutaj zaglądam i dodaję przepisy, ale brakuje mi czasu, żeby ze spokojem usiąść przed komputerem i podzielić się z
Smaczne Zdroweobiedzie przyszła pora na deser, który przygotowałam wcześniej. Banany, truskawki, miód i owocowe crunchy to sekret tego pysznego deseru; orzeźwiający, owocowy, delikatny i chrupiący. Dzięki zakupom zrobionym w CABAS.pl miałam pod ręką musli owocowe crunchy z dodatkiem wiśni i malin, które w połączeniu z sorbetem były doskonale wyczuwalne w smaku. Sorbet banannowo-truskawkowy z miodem i owocowym crunchy Składniki(...)banan kilka oczyszczonych truskawek miód do smaku musli owocowe crunchy Symbio Przygotowanie: Ułatwiłam sobie zadanie, bo miałam zamrożoną porcję owoców, Wy możecie użyć świeżych, ale czas mrożenia przedłuży się. Do kielichowego blendera wrzucamy kawałki banana, truskawek, dodajemy miód i miksujemy na gładką masę. Przekładamy do miski i wkładamy do zamrażarki, co jakiś czas zaglądamy i mieszamy, powtarzamy czynność kilka
Moja smaczna kuchniaSezon na truskawki trwa, więc na niedzielny deser proponuję ciasto kruche z tymi owocami. Dostępność sezonowych owoców jest świetną okazją, by wykorzystać je do różnych ciast i deserów. Kaprysy pogodowe sprawiają, że trudno jest przewidzieć, jak długo będziemy cieszyć się truskawkami w tym roku, dlatego myślę, że warto wykorzystać je maksymalnie w naszej kuchni. Ciasto kruche z truskawkami(...)posypać cienką warstwą mąki ziemniaczanej - truskawki pozbawić szypułek, umyć i przekrojone na pół układać na cieście gęsto koło siebie - na truskawkach układać paski ciasta tak, aby tworzyły na owocach kratkę - ciasto piec 60 minut w 180 stopniach
Smakołyki Berenikibudyń. Przepis jest banalnie prosty i zapewniam, że warto samemu przygotować taki domowy budyń niż sięgać po sklepowe gotowce. Budyń podałam z czekoladą i sezonowymi owocami, trafiło na maliny ... Domowy waniliowy budyń z czekoladą i malinami SKŁADNIK: 900 ml mleka 3 duże żółtka 4 łyżki maki ziemniaczanej 1 łyżka cukru waniliowego(...)gęstego budyniu. W pucharkach na dnie układamy po 4 maliny, zalewamy gorącym budyniem na który ścieramy gorzką czekoladę, na wierzchu układamy kolejne maliny i dekorujemy świeżą mięta. Deser można podawać na gorąco i na zimno
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiJako że zostały mi jeszcze dwa arkusze ciasta filo, postanowiłam z nim trochę poeksperymentować, tym razem na słodko. Tak powstały te paczuszki, które zniknęły ze stołu
Zakręcony Widelecdrodze, ale jak już się wezmę to za coś, co będzie mi spędzać sen z powiek. Tym razem padło na Pavlovą. Taki torcik bezowy z owocami. Do „matki” tego deseru pretendują dwa kraje: Australia i Nowa Zelandia, na szczęście zgadzają się co do jednego – adresatką deseru była rosyjska primabalerina Anna Pawłowa (Pavlova). Jak jesteś primabaleriną to i bezę(...)zmienia koloru podczas pieczenia. W środku jest bardziej sucha niż tradycyjna, ale po pierwsze ja taką lubię, a po drugie jak nałożymy bitą śmietanę i owoce, które puszczają sok, to mamy gwarancję stabilności deseru, a nie obrazowej papki w stylu obrazów Klimta. Potrzebujemy: 5 białek 250 g cukru drobnego (na jedno białko 50 g cukru) 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
ladykitchenKoktajl truskawkowy to coś tak prostego i raczej powszechnie znanego, że sądziłam, iż przepis już dawno jest na blogu. A jednak nie było i dziś nadrabiam
Anioszek w kuchniKoktajl truskawkowy to coś tak prostego i raczej powszechnie znanego, że sądziłam, iż przepis już dawno jest na blogu. A jednak nie było i dziś nadrabiam
Anioszek w kuchnitarty? U nas dzisiaj taka o to pyszna tarta z czerwonymi porzeczkami pod pyszna bezą. Przygotowanie jej nie jest trudne ale jest to efektowny i pyszny wypiek. Polecamy na deser dla całej rodziny. Tarta z czerwonymi porzeczkami i bezą SKŁADNIKI : ciasto na tartę: 1 szklanka + 4 łyżki maki pszennej 4 łyżki cukru pudru 100 g masła 1 łyżeczka(...)łyżka mąki ziemniaczanej 1 szczypta soli Dodatkowo około 300 - 400 g czerwonej porzeczki 2-3 łyżki kaszy manny 2 łyżki cukru pudru mięta do dekoracji PRZYGOTOWANIE : Owoce: porzeczki oprószamy cukrem i odstawiamy na minimum 40 minut. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dodajemy masło i siekamy lub miksujemy, dodajemy jajka i zagniatamy
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiW ramach cotygodniowego cyklu "Słodkie Środy" i wcześniejszej zapowiedzi publikujemy dzisiaj przepis na pyszny tort. Tort ten idealnie nadaje się na urodziny czy też inną
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDziś zapraszamy na tartaletki z kruchego ciasta. Niby zwykłe ciastka ale o nieco odświętnym wyglądzie i niepowtarzalnym smaku. Ciasto pokryte zostało kremem kasztanowym, a róże zrobione
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkispód ciastka: 65 g orzechów laskowych, 50 g cukru, 20 ml wody, 50 g czekolady deserowej, 50 g płatków kukurydzianych, krem malinowy: 500 g malin, gałązka
królestwo garówPlums with Apples. Składniki. 8 śliwek świeżych lub mrożonych 2 jabłka typu reneta 2 łyżki rodzynek 1 łyżka migdałów w płatkach 1 łyżka miodu 2 łyżki
Kulinarny karnet Christophera