Dziś zapraszam Was na recenzje książki i to nie byle jakiej! Mimo iż książka przeznaczona jest dla nastolatków mnie wciągnęła bardzo i przeczytałam ją w "mgnieniu
Radość kipiąca uśmiechem.Sezon truskawkowy w Hiszpanii rozpoczęty!. U mnie pierwszy owocowy wpis z tymi pysznymi owocami rozpoczynam deserem z kremem z nutą pomarańczową . Składniki :na 3 porcje 200 g truskawek Kilka biszkoptów Sok z dwóch świeżych pomarańczy 150 g serka mascarpone 100 g śmietany kremówki 2 żółtka Gorzka czekolada 1 łyżka cukru pudru Żółtka ubijamy na puszysty krem z cukrem
Ladylaura.Znowu przygniótł mnie nadmiar prac i upały. Nawet wieczorami ciężko był się zmobilizować i opisać kolejny dzień w kuchni. Kuchnię mam maleńką i w takie upały
Gotuj Sam!Truskawek już niewiele ... niestety kończy się sezon :( Nie mogłam odmówić sobie tej przyjemności, by zjeść porządne lody truskawkowe z moją ulubioną polewą truskawkową. Nadszarpnęłam trochę zapas
Gotuj Sam!biszkopt - spód tortowy kawa rozpuszczalna - 3-4 łyżeczki cukier- 3 łyżeczki żelatyna - 1 duże opakowanie twaróg sernikowy - 800g. wiśnie mrożone (bez pestek) - 300g. cukier
Lubię to gotujęWiadomo, że dżem pasuje do naleśników. Domowy dżem truskawkowy lub truskawkowo-rabarbarowy tym bardziej. Ostatnio często używam szpinaku w kuchni, aż mi mąż już kręcił nosem
Anioszek w kuchniDziś od rana u mnie bardzo słodko. Banany, owocowe crunchy, ciasteczka, bita śmietana, karmel...Zasłodziłam się na cały dzień ! Składniki: 2 dojrzałe banany sok z
Z Majeczką w kuchniWitajcie Kochani! Dziś mam dla Was szybki w przygotowaniu, niesamowicie smaczny, ładnie się prezentujący torcik truskawkowy bez pieczenia. Jest to ciasto na bazie
Rozpustne gotowaniePianka gruszkowa to nie pierwszy deser tego typu na bonappetit-owym blogu (wcześniejszy tu i tu ) Ten deser o konsystencji puszystego ptasiego mleczka tak przypadł
Bon appetit mon amieKlasyka wśród serników. Wszystkim z pewnością bardzo dobrze znany i przez większość z nas uwielbiany - klasyczny sernik z brzoskwinią pod chmurką w dzisiejszej odsłonie z nutą
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki1 szkl ryżu 2 szkl wody cukier cynamon 3-4 jabłka Ryż przepłukać i ugotować z dodatkiem jednej łyżki cukru. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Jabłka obrać
Gotowanie jest łatweObdarowana koszem soczystych gruszek, postanowiłam upiec chrupiącą Tartę gruszkowo-pomarańczową. Tarta składa się z ciasta kruchego, czekoladowej warstwy z gorzkiej czekolady dla przełamania smaku oraz pysznego
Moja DelicjaMoja mama lubi porzeczki. Lubi też ciasto zjeść od czasu do czasu. Zrobiłam więc tartę z porzeczkami właśnie. Intensywnie czekoladowy spód, połączony z delikatnie słodkim kremem
Życie zamknięte w smakuPierwsze jabłka zaczęły spadać z drzew. Nie wiem, jak się nazywają. Są duże, czerwone i kwaśne. No i na pewno stare, bo w rodzinnym sadzie egzystują
Życie zamknięte w smakuPo czerwonych porzeczkach przyszedł czas na czarne. Te lubię zdecydowanie bardziej. Są w smaku intensywniejsze i znacznie bogatsze. No, ale to moja opinia ;) Tarta jest dość
Życie zamknięte w smaku