Dziś zapraszamy na zdrową słodkość. Takie batoniki są świetną alternatywą dla słodkości sklepowych. Przepis ten znalazłam na blogu u Ani , i od razu wiedziałam
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPrzepis z serii "niezaplanowanych". Ogarnęła mnie dziś przemożna chęć zjedzenia czegoś słodkiego w wersji hand made. A że dawno nie jadłam jabłecznika, postanowiłam zrobić jego
W poszukiwaniu inspiracjiDziś w ramach Naszego cotygodniowego cyklu przedstawiam deser, który jest nie tylko zdrowy ale i bardzo smaczny. Plusem jest też to, że jest bardzo prosty w
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiZ jesienią zdecydowanie kojarzą mi się jabłka i kasztany. Zapewniam, że jeśli je połączymy i dodamy szczyptę aromatycznych przypraw stworzymy mieszankę doskonałą, która otuli ciepłem nasze
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDziś jak co poniedziałek, staramy się zaproponować coś zdrowego lub tradycyjnego ale w odchudzonej formie. My bardzo lubimy jabłka, goszczą one cały rok w naszej kuchni
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDziś z racji już dość późnej godziny bardzo krótki, szybki wpis, jak również szybki przepis. A będzie to deser lub przekąska w postaci jabłka z
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiJak co środę u nas słodkości. Skoro sezon rabarbarowy w pełni to pozostajemy w tym klimacie. Dzisiaj będzie słodko i prosto. Ucierane ciasta przede wszystkim
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSezon na truskawki w pełni... musimy korzystać z niego by nacieszyć się pysznym smakiem świeżych polskich truskawek na cały rok. Owszem, wielu z nas zatrzyma ich
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiTak się składa, że pomysłów na wykorzystanie truskawek mamy mnóstwo i chcemy je przedstawić póki są dostępne, więc ruszamy ze zdwojoną siłą i zapraszamy na drugi
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDziś zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami zachęcamy do wypróbowania przepisu na ciasto agrestowe. Przepis ten znaleźć można również w aktualnym numerze czasopisma "Tina". Wypiek ten to połączenie
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiW związku z tym, że dzień u Nas dziś rozpoczął się czereśniowo to dalej pozostaniemy w tym temacie. Zapraszamy na prościutki ale jakże ładnie prezentujący
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiLubicie racuchy?? Ja je uwielbiam !!! Dla jednych pyszny deser dla drugich pyszny obiad, a dla jeszcze innych pożywne śniadanie. U mnie racuszki podaję jako deserek
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkisprowadzać niektóre przyprawy z kraju. Podstawą kuchni wietnamskiej są świeże i zdrowe składniki – różnego rodzaju warzywa, z których przygotowywane są rozmaite sałatki , owoce, często pełniące role deserów orientalnych, ryby, czy owoce morza, niezbędne do przyrządzenia niektórych zup (np. zupy krewetkowej). Tradycyjne wietnamskie dania to: popularna zupa – uwielbiana przez Wietnamczyków i sajgonki – uwielbiane przez Polaków, choć nieco zmienione
ClauditteMissCookingesencją z trybuli - ponownie przygotowanego metodą sous vide i nieprzyzwoicie wręcz delikatnego - och i ach po prostu! Uczta, prawdziwa! A skoro uczta, to musi być i deser. Sezonowe owoce z miętową, musująca czekoladą (ha! i wiem od samego mistrza, jak ją zrobić!) i coś co tygryski lubią najbardziej, czyli trufelki z białej i ciemnej czekolady wypełnione ganache
KUCHARNIA