deser z owocami - 5670 przepisów (strona:41/378)

Chia Cotta z Malinami, czyli Niskokaloryczny Deser Blondynki 173

Deser jest słodki i lekki. Jedynym kalorycznym dodatkiem są Maliny w Syropie , to zestawienie jest świetne, ale jeśli jesteś na diecie i mocno ograniczasz cukier, możesz polać deser zmiksowanymi owocami. Przygotowanie to kilka chwil, tężeje w lodówce już samo. Składniki? Wszystkie powinieneś mieć w domu, nic wyszukanego. Nasiona Chia pochodzą ze sklepu Piątnica , o ich korzystnych dla organizmu właściwościach(...)stężenia. Następnego dnia wystarczyło wyłożyć Chia Cottę na talerzyk, na wierzch wyłożyć maliny w syropie i jeść. Mi smakowało bardzo, dziecku też. Fajna też była świadomość, że deser nie jest wysokokaloryczny :) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Kruche ciasto z rabarbarem i imbirem 151

W tym daniu spotykają się dwa światy - tradycje polskie, czyli rabarbar oraz orientalne azjatyckie smaki, czyli imbir. Ciasto jest słodkie, kwaśne i korzenne. Działa zdecydowanie orzeźwiająco

Życie zamknięte w smaku
Koktajl bananowo - pomarańczowy z sałatą 127

Do rozpoczęcia jednej z najpiękniejszych pór roku pozostało już tylko kilka dni, wspaniała wiadomość! Dzisiaj prezentuję Wam już 30 z kolei koktajl, przepisy cieszą się

Moja smaczna kuchnia
Słodkie Środy - Sypana szarlotka z brzoskwiniami 364

Dzisiaj chciałyśmy zaprosić Was na pyszną szarlotkę z brzoskwiniami. Na naszym blogu już mamy jedną wersję sypanej szarlotki, ta niewiele się różni ale z racji fantastycznego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasto owocowo śmietankowe 270

Moje ciasto jest spore, na dużą blachę: Biszkopt ( robimy dzień wcześniej) - 8 lub 10 jaj (oddziel białka od żółtek) - 250 g mąki pszennej - 50 g mąki

Pasje Jolki
Słodkie środy - Tort pod czereśniową chmurką 189

Dzisiaj w cyklu Słodkie środy zapraszamy Was na pyszny czereśniowy torcik pod chmurką. Lubicie beziki ? Bo właśnie ta lekka chmurka to śmietankowy krem z mascarpone i

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Krucha tarta z rabarbarem i truskawkami. 187

     Pogoda nie rozpieszcza, więc na pocieszenie przygotowałam rodzince tartę. Co powiecie na kruche, maślane ciasto, obsypane słodką kruszonką, wypełnione rabarbarem i truskawkami? Mam

Rozpustne gotowanie
Kremowy, kolorowy sernik trójwarstwowy z polewą śmietanową 177

Jak każdego roku i w tym, moją świąteczną działką z zakresu przygotowań w kuchni stanowiły ciasta. W tym roku zmieniłam przepis na sernik. Zanim w ogóle

Życie zamknięte w smaku
Torcik śmietanowo-truskawkowy 164

Torcik powstał spontanicznie, ot tak bez okazji, miałam miseczkę zebranych truskawek z ogrodu i musiałam coś z nimi zrobić, a że lubię słodkości powstał więc ten

Wanilia i Kardamon
Ciasto arbuzowe, czyli nieustające eksperymenty 165

Czasami natrafiam na bardzo dziwne przepisy. Początkowo je odrzucam, odkładam, chowam jak najdalej od moich rąk i oczu. Od mózgu się jednak schować nie da, więc

Życie zamknięte w smaku
Truskawkowa fantazja. 237

     Pyszny, delikatny biszkopt wypełniony aksamitnym, puszystym, śmietankowo-twarożkowym kremem i truskawkami. Dla mnie bomba! Polecam!!! Składniki na truskawkową fantazję: BISZKOPT: 6 jajek

Rozpustne gotowanie
Tort Red Velvet Cake z kremem z mascarpone i białej czekolady oraz nektarynkami i jagodami (pierwsze święto bloga!) 151

Kiedy zakładałam tego bloga, nie sądziłam, że w tak krótkim czasie stanie się popularny - według mojej miary, oczywiście ;). Dzisiaj mija miesiąc od jego założenia, ale powodem

Życie zamknięte w smaku
Wyjatkowy miesiac 223

Ten wyjatkowy miesiac to dla mnie maj. I chociaz mamy juz czerwiec w kalendarzu to ja jeszcze na chwile zatrzymam sie w maju. Jest to bowiem

Przysmaki Karolki
Ciasto z musem z soku owocowego i śmietankową pianką (+jak przygotować kiwi, żeby galaretka się ścięła) 194

Długo zwlekałam z upieczeniem tego ciasta. Wydawało mi się, że ten typ wypieku może być wyłącznie słodki i nic ponadto - żadnego głębszego, sensowniejszego smaku. Była to

Życie zamknięte w smaku
Dżem z jabłek 159

Jesienią warto przygotować pyszny dżem z jabłek, który zimą świetnie sprawdzi się jako dodatek do ciast, deserów, śniadań i kolacji. Wykonanie takiej aksamitnej marmoladki jest bardzo

Kuchcik gotuje