często polewała je właśnie ajerkoniakiem. Zawsze lubiłam ten likier, szczypał po języku ale słodycz zawsze wygrywała:D Po za niespodzianką dla kubków smakowych trzeba było wymyślić jakąś dekorację żeby nasycić również inne zmysły:) Efekt dekoracyjny możecie ocenić na dole, mam nadzieje, że się spodobał:) Tort został przyjęty z dużym entuzjazmem i bardzo szybko zniknął ze stołu:) Biedny
ciastkarnia na kruchym spodzieściany wyższe:. Podstawa 20 cm na 18 cm. Lukier tworzymy z białek wymieszanych z cukrem pudrem. Lukier do dekoracji musi być bardzo gęsty żeby nie rozpłynął się więc jeżeli po dodaniu podanej przez mnie ilości cukru dalej jest lejący dodaj o więcej:) Udanej zabawy z lukrowaniem i smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzielekko stężeje nakładamy ją na ciasto, a na wierzch ostatnia warstwa herbatników, która należy posmarować pozostałą ilością masy krówkowej. Pozostało tylko ułożyć okrągłe biszkopty i dla dekoracji polać je czekoladą. Gotowe ciasto trzymamy około 30 minut w lodówce. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodziepieczenia. Gotowe ciasto pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Gotujemy budyń. Ucieramy margarynę z cukrem i dodajemy ostudzony budyń. Na sam koniec dodajemy rozpuszczona czekoladę. Gotową masą przekładamy biszkopt. Dekoracja według uznania. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodziełyżka cukru masa: litr śmietany kremówki 30% galaretka owocowa truskawkowa lub malinowa 2 czekolady mleczne 2 łyżeczki żelatyny 6 łyżeczek cukru pudru dżem i wiórki kokosowe do dekoracji Wykonanie: Białka ubijamy na sztywno dodajemy cukier i żółtka. Do gotowej masy delikatnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Gotową masę przelewamy do brytfanki i pieczemy 15 minut
ciastkarnia na kruchym spodziesztywno i dodajemy fix do śmietany. Na sam koniec delikatnie wlewamy rum. Przełożenie: Ciemny biszkopt, dżem, masa, jasny biszkopt, dżem, masa, ciemny biszkopt, reszta masy. Do dekoracji użyłam posiekanych orzechów i reszty śmietany Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodziecukru pudru Wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i zostawiamy do ostygnięcia. W tym samym czasie ubijamy śmietanę na sztywno i dodajemy trochę cukru pudru. Część śmietany zostawiamy do dekoracji resztę mieszamy z roztopioną czekoladą. Przekładamy gotowy mus do pucharków i ozdabiamy pozostałą bitą śmietaną. Gotowy mus zostawiamy w lodówce na około godzinę. ja całość posypałam wiórkami czekoladowymi
ciastkarnia na kruchym spodziedwie paczki herbatników 0.5 l mleka 2 budynie waniliowe 200 g rodzynek 4 łyżki rumu 200 ml śmietany 30% fix do śmietany tabliczka mlecznej czekolady do dekoracji: czekoladowe ciasteczka wiórki czekoladowe Wykonanie: Rodzynki przesypujemy do miseczki i zalewamy je rumem. W tym czasie gotujemy budynie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy budyń będzie gotowy zestawiamy go z pieca
ciastkarnia na kruchym spodzieSkładniki: na tortownicę o średnicy 24 cm 2 galaretki truskawkowe 400 ml śmietany 30% 50 ml likieru miętowego 4 łyżeczki żelatyny 6 łyżek cukru pudru owoce do dekoracji Wykonanie: Galaretkę przygotowujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu i czekamy aż lekko zacznie tężeć wtedy możemy przystąpić do robienia ptasiego mleczka. Śmietana powinna być schłodzona w lodówce wtedy szybciej
ciastkarnia na kruchym spodziemasła 150 h gorzkiej czekolady 300 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao szklanka cukru 170 ml maślanki 2 jajka puszka masy karmelowej o smaku trufli dekoracja: 200 ml śmietany 30% 2 łyżeczki cukru pudru fix do śmietany Wykonanie: Do miski dajemy masło i ucieramy je dodając po łyżce cukru. Gdy się połączą dodajemy po jednym
ciastkarnia na kruchym spodzieTort był całkowicie czekoladowy nawet dekoracje miał czekoladową a nasączony był czekoladowym likierem. Czas przeszły użyłam nie dla tego, że tort został zjedzony ale dlatego, że nie dotrwał do imprezy urodzinowej. Gotowy wypieszczony tort zamiast do lodówki trafił na ziemię. Nie wiem jakim cudem zsunął mi się z patery i zleciła, tak pięknie krążek po krążku. Moją wściekłość możecie
ciastkarnia na kruchym spodziemniej zwariowane. Składniki na dwa pucharki: 250 g truskawek 250 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru pudru łyżeczka żelatyny Wykonanie: Truskawki myjemy, obieramy z szypułek, odkładamy kilka do dekoracji. Miksujemy je blenderem na mus. Śmietanę ubijamy na sztywno mikserem. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę. Nakładamy do pucharków
ciastkarnia na kruchym spodziemasa: 2 szklanki mleka 2 łyżki cukru budyń waniliowy 250 g masła polewa: 100 g masła 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao 3 łyżki mleka wiórki kokosowe do dekoracji Wykonanie: Masło ucieramy mikserem z cukrem aż do całkowitego wymieszania składników (ciasto nie powinno mieć grudek) Następnie dodajemy po jednym jajku a na koniec wsypujemy mąkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy
ciastkarnia na kruchym spodzietemp. 180 stopni aż się zarumienią. Śmietanę ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę. Na koniec wsypujemy borówki (odłóż kilka do dekoracji) i dokładnie miksujemy. Na gotowe spody gdy już ostygną nakładamy truskawki. Masę śmietanową nakładamy do szprycy i rozprowadzamy ją w ogół truskawek. Gotowe tarteletki możemy posypać resztą borówek. Można podawać
ciastkarnia na kruchym spodzieobecnie modne i dość uniwersalne, ponieważ w wielu kuchniach można spotkać czarne bądź srebrne sprzęty. Taki chlebak będzie nie tylko do nich pasował, ale także stanowił uroczą dekorację :) Dla zainteresowanych link do produktu: http://emako.pl/product-pol-62-Chlebak-Vintage-wloski-pojemnik-na-pieczywo.html
Ze smakiem i z pasją