dekoracje - 3179 przepisów (strona:150/212)

CHŁODNIK LITEWSKI WERSJA II 155

cytryny (do smaku) - 1/2 słoika buraków (startych we wiórki) - 1 liść laurowy, 4 duże kulki ziela angielskiego (nie trzeba) Dodatkowo: - po ok.1-2 jajka na porcję - świeży koperek do dekoracji Buraczki umyć obrać i zetrzeć na tarce. Wrzucić do garnka zalać małą ilością wrzątku i zagotować. Gotować ok.5 minut. Następnie dodać umyte i pokrojone drobno łodyżki, zagotować. Dodajemy przebrane, umyte

Smaczne Zdrowe
Biała dama 438

niewielkiej ilości zimnej wody a następnie zagotować. Ostudzoną wlać do masy i wymieszać. Rodzynki zalać wrzątkiem, osączyć, wystudzić i dodać do masy razem z kawałkami ananasa ( zostawić trochę do dekoracji ). Tortownice ( 26 cm ) napełnić masą i wstawić na godzinę do lodówki. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i odstawić do wystygnięcia. Wyjąć tortownicę z lodówki, na wierzchu masy serowej ułożyć

Świat Smaku
Biszkoptowy ogródek z malinami 145

dodać cukier i sok z cytryny. Delikatnie mieszając trzepaczką do budyniu dodać bitą śmietanę. Gdy masa nieco zgęstnieje , wylać 1/3 masy na biszkopty, ułożyć warstwę malin ( zostawić kilka do dekoracji ). Owoce przykryć 1/3 masy, ułożyć pokrojone gruszki. Wyłożyć resztę masy, wyrównać powierzchnię, przykryć folią i wstawić na 3 godziny do lodówki. Przed podaniem udekorować malinami Uwaga – sprawdzona rada

Świat Smaku
Tęczowa fantazja 168

pudrem i cukrem waniliowym aż podwoi swą objętość. Do każdej z  galaretek dodać po 1/3 zmiksowanego mleka i dokładnie wymieszać. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ( zostawić trochę do dekoracji ), dodać mleko aby uzyskać konsystencję tężejącej galaretki. Biszkopty namoczyć w czekoladzie i wyłożyć nimi dno tortownicy ( średnica 26 cm ). Na biszkopty wylewać na zmianę po 1/3 porcji każdej z tężejących

Świat Smaku
Zapiekanka a la pizza 171

farszu. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników ( ostatnia warstwa to makaron ). Wierzch posypać startym serem. Zapiekać ok. 20 minut w 180 o C. Udekorować ketchupem. Uwaga – sprawdzona rada 1) do dekoracji można użyć również świeżego ogórka i pomidora pokrojonego w plastry Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie  Świat Smaku . Komentarze oraz lajki mile widziane :) Zapraszam także

Świat Smaku
Przekładaniec owocowo - śmietanowy 133

szklanki ( 600 g ) śmietanki 36% - 1,5 szklanki cukru - 10 dag masła - ¼ łyżeczki sody oczyszczonej - 1 opakowanie mrożonych wiśni - 1 puszka brzoskwiń w zalewie - starta czekolada do dekoracji Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe  i chciałbyś aby ten blog rozwijał się nadal to proszę abyś przed opuszczeniem tej strony kliknął na reklamę zamieszczoną poniżej

Świat Smaku
Pianki limonkowe... 189

tylko owoce. Pianki limonkowe... SKŁADNIKI: - 4 limonki - 200 ml śmietany kremówki 36% - 200 g cukru pudru - 2 białka z jajek - 2 łyżeczki żelatyny  - skórka z otartej limonek do dekoracji PRZYGOTOWANIE:      Najpierw rozpuszczamy żelatynę w dziesięciu łyżeczkach wody i odstawiamy do namoczenia. Następnie wyciskamy sok z limonek do miseczki, dopełniamy wodą tak aby było

Zainspiruj się kuchnią
Muffinki czekoladowe z truskawkami 168

czekoladę więc postanowiłam połączyć te dwa boskie smaki i stworzyć muffiny moich marzeń . Nie myślałam że trafię do muffinego nieba nim spróbowałam ... minam ... Muffiny proste w wykoniu, a sposób dekoracji najbardziej ucieszył najmłodszego członka rodziny ... Bo cóż może być lepszego niż truskawki ,serca i czekolada ? *** Mufiny czekoladowe z truskawkami *** ( przepis na 12 babeczek ) 300g mąki 1 płaska łyżeczka proszku

ciemna strona patelni
Bananowo-malinowy mix (bez dodatku cukru ) 166

szklanek 2.Miksujemy maliny i wlewamy na banany ( najlepiej wykładać maliny łyżką , gdyż są cięższe od bananów i mogą się zbytnio zatopić ) 3. Podajemy w dowolny sposób z owocowymi dekoracjami . Banany mogą wydawać się zbyt słodkie a maliny zbyt kwaśne optymalnym rozwiązaniem jest zmieszać sobie te dwa smaki w kubeczku , choć można jeść również warstwami ( osobiście wole jeść warstwami i czuć

ciemna strona patelni
Sernik na zimno z galeretką 232

homogenizowanych wkroczyła na oceany galaretki :) ***Sernik *** 250 ml śmietanki 30 % 390 ml jogurtu naturalnego 400g serka waniliowego 1 śmietan fix 3 łyżeczki żelatyny paczka biszkoptów 2 galaretki owoce do dekoracji 1. Ubijamy śmietanę z śmietan fixem na sztywno i mieszamy z jogurtem i serkiem 2.Rozpuszczamy żelatynę i dodajemy do masy 3. Formę 21 cm wykładamy biszkoptami 4. Zalewamy masą serową

ciemna strona patelni
Sałatka z wędzonym łososiem i pomidorkami 243

Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki lub jak większe to na ćwiartki. Do pomidorków dodać sałatę oraz grubo pokrojony koperek. Następnie dodać płatki kwiatków nasturcji, 1-2 kwiatki zostawić do dekoracji. Wszystko dokładnie wymieszać. Następnie dodać wędzonego łososia podzielonego na małe kawałeczki oraz posiekaną natkę pietruszki. Ja dałam natkę pietruszki kędzierzawej więc tylko porwałam ją na małe kawałeczki. Ponownie wszystko dokładnie

Monia miesza i gotuje
Deser kokosowy z borówkami 1406

kokosowa 100g jogurtu greckiego 15g  (około 2 łyżek) wiórków kokosowych 3 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki (2g) żelatyny 1 łyżka wody 100g borówek i 2 łyżeczki wiórków kokosowych do dekoracji Wykonanie: - do umytych borówek dodać sok z cytryny, zmiksować blenderem na mus - żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, gdy napęcznieje, krótko podgrzać w kuchence mikrofalowej - żelatynę lekko ostudzić, dodać do musu

Smakołyki Bereniki
Tajska zupa kokosowa z kurczakiem (Tom Kha Gai) 188

wody, gotować około 10 minut. Wrzucić grzyby, wymieszać i doprawić startym imbirem i sokiem z limonki. Gotową zupę rozlać do miseczek. Pokroić czerwone papryczki i szczypior, wykorzystać je do dekoracji zupy

wyzwania kuchenne

Proponowane wyszukiwania