jakie duże maja być torciki. Mi wyszło 6 większych. Krem: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 36% 200 g sosu lub konfitury z żurawiny borówki do dekoracji cukier puder do posypania Śmietanę ubijamy na sztywno. Serek mascarpone wkładamy z konfiturą do misy miksera i ucieramy na gładką masę, nie za długo. Dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy łyżką
Made By Mom And SonPomysł na orzechową kruszonkę znalazłam w starych wycinkach gazet.Taka kruszonka nada się do lodów, sałatek owocowych, deserów lub dekoracji ciast. 1 szkl.mąki 1/4 szkl.brązowego cukru 10 dkg margaryny 1 szkl.orzechów włoskich [ u mnie mieszanka bakaliowa] Wszystkie składniki przełożyć do miksera i miksować końcówką z nożykiem do uzyskania drobnych grudek.Przełożyć do foremki, wyrównać powierzchnię i upie
Moje domowe kucharzeniemnie do grupy]..Tematem wspólnej zabawy były ciasteczka na choinkę..zastanawiałam się co upiec.. i końcu wybór padł na ciasteczka kawowe..Ja nie mam zdolności, ani cierpliwości do dekoracji..więc jest tylko lukier i posypka..ważne , że ciasteczka smakowały...ciasteczka można zrobić oczywiście i bez lukru..takie też były smaczne..Przepis znaleziony dawno temu w necie i nie pamiętam
Moje domowe kucharzeniepłatkach zawiera w sobie witaminę C, która uodparnia i wzmacnia organizm. Zawiera w sobie również potas, który obniża ciśnienie. Dla smakoszy są rewelacyjnym dodatkiem do wszystkiego, do dekoracji i tak na surowo jako przekąska, spokojnie zastępuje paluszki i chipsy . Zastosowanie: Pomidory suszone idealnie nadają się do dań płynnych, zup, sosów. Jest to niezastąpiony dodatek do pizzy czy zapiekanki. Doskonale
Moje domowe kucharzenieszkl.gazowanej wody 1/3 szkl. oleju ok. 55 dag mąki pszennej 2 łyżki rumu lub wódki Dodatkowo: ok. 20 dag marmolady różanej Do dekoracji: cukier puder Drożdże rozetrzeć z połową cukru, dodać kilka łyżek mąki pszennej (około 3 łyżki) i razem wymieszać. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce. Do pozostałej mąki dodać resztę cukru
Moje domowe kucharzeniewafle tortowe [ 2 sztuki a nie 2 opakowania] 2 duże jogurty naturalne cukier do smaku [ dodany do jogurtu] 3 galaretki [ każda inna] polewa posypka do dekoracji Galaretki rozrobić w 1 szklance wrzącej wody [ każdą osobno] i odstawić do ostygnięcia.Jeden jogurt wymieszać mikserem z jedną tężejącą galaretką , a drugi jogurt z drugą galaretką.Jeden wafel tortowy wyłożyć
Moje domowe kucharzeniezrobię kilka...w foremkach na tartaletki....można oczywiście, zrobić tradycyjnie mazurek owalny, okrągły, prostokątny...lub takie mini mazurki...i wtedy można zrobić kilka rodzajów ..ja dopiero jutro planuję zrobić dekoracje do tych upieczonych mini mazurków..ciasto jest z dodatkiem mielonych migdałów...pyszne.. 70 g tartych migdałów BackMit 30 dkg mąki 90 g cukru pudru
Moje domowe kucharzenieszkl. ciepłej wody 1 1/4 szkl.mleka 2 łyżki prawdziwego masła (będą miały lepszy smak niż na margarynie) 3/4 łyżeczki soli 3 łyżki cukru Do dekoracji: 1 jajko łyżka mleka sezam, mak, pestki dyni W dużej misce rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.Masło, mleko, cukier i sól podgrzać w garnku (nie gotować
Moje domowe kucharzeniemąki pszennej 1 opakowanie proszku do pieczenia (15g) 1 łyżeczka soli 200 g mleka tłustego 50 g oleju 1 jajko rozmiar M 1 łyżeczka cukru ziarna do dekoracji:sezam,siemię,mak(wybór do was należy) Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.W naczyniu połączyć wszystkie składniki oprócz ziaren ,wymieszać do połączenia składników.Z ciasta formować bułeczki i układać je na blaszce
Moje domowe kucharzeniełyżki maślanki 1 łyżka wiórek kokosowych 2 czubate łyżeczki błonnika kakaowego 4 łyżeczki cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko Nadzienie: ok. 9 łyżek dżemu truskawkowego Do dekoracji: Bita śmietana Sos czekoladowy Kolorowa posypka Przepis: Składniki suche mieszamy ze sobą, następnie dodajemy składniki mokre i mieszamy aż powstanie masa (najlepiej bez grudek). Następnie ciasto umieszczamy w pojemniku
Emcia PichciSkładniki suche: 1 i 3/4 szklanki mąki 1 szklanka cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody 10 łyżeczek kropelek czekoladowych 2 łyżeczki kropelek czekoladowych do dekoracji Składniki mokre: 1 jajko 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju Przepis: Składniki suche łączymy ze sobą i tak samo robimy w przypadku składników mokrych. Następnie składniki mokre dodajemy do suchych
Emcia Pichcijajko 3 łyżki mąki 3 łyżki mleka 2 łyżeczki błonnika kakaowego 3 łyżeczki czekoladowych piegów (z Lidla) 2 łyżeczki domowego cukru waniliowego Olej do smażenia Starta czekolada do dekoracji Przepis: Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po jej ostudzeniu dodajemy jajko, mąkę, mleko, błonnik oraz cukier i miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy kropelki czekoladowe i dokładnie wszystko mieszamy
Emcia Pichcipiekarnika i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia w formie. Następnie wyjmujemy ciasto z formy i przecinamy na pół. Środek i wierzch ciasta smarujemy dżemem truskawkowym i posypujemy wiórkami kokosowymi dla dekoracji. insertCookd("31c781ee950828268e3143822cd29f0c
Emcia Pichciczasie oczekiwania na zastygnięcie masy robimy kolejną galaretkę w dokładnie ten sam sposób. Postępujemy tak aż galaretki się wyczerpią. Następnie cały sernik pozostawiamy w lodówce na noc. Do dekoracji można użyć ubitej śmietanki kremówki (zimną śmietankę ubijamy na najwyższych obrotach miksera przez ok. 8 minut ze śmietanfixem) i kolorowej posypki. Przed wyjęciem sernika z tortownicy należy obkroić nożem jego brzegi
Emcia PichciSkładniki: 500 g mrożonych truskawek kilka łyżeczek drobnego cukru 1/4 szklanki wody mineralnej niegazowanej ciasteczka kokosowo-czekoladowe do dekoracji Przygotowanie: Truskawki umieszczamy w blenderze, dodajemy cukier, wodę mineralna i miksujemy do momentu uzyskania gładkiej masy. Podajemy zaraz po przygotowaniu z pokruszonymi ciasteczkami czekoladowo-kokosowymi
Moja smaczna kuchnia