ugotować z łyżką cukru do odparowania wody 80 dag pieczarek pokroić w kostkę z 1 cebulą i na oleju usmażyć, posypać pieprzem do smaku i maggi do pieczarek dać kapustę i podsmażać z 5 minut mieszając aż woda odparuje - wystudzić ciasto: jajka, olej, kefir, cukier, sól dobrze roztrzepać rózgą wsypać przesianą mąkę z proszkiem i sodą i wymieszać
W Mojej Kuchni Lubięczosnku 6 sztuk, cebula 2 sztuki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki czosnku ząbki utrzeć w moździerzu z odrobiną cukru na papkę i dać do mielonej szynki dodać pokrojoną w kostkę cebulkę, kucharka, jajko, pieprz, odciśniętą z mleka bułkę i bułki tartej tyle, aby masa nie była za luźna - masę wyrobić dobrze i odstawić
W Mojej Kuchni Lubięłyżki mąki wymieszać z wodą i zagęścić sos mieszając BURACZKI:na 3 łyżkach oleju zeszklić cebulę, wsypać 1/2 kg starte na grubszych oczkach tarki ugotowane buraczki, do smaku dać cukier, ocet winny, sól, pieprz i chwię podsmażać mieszając, na koniec wsypać 1 łyżkę mąki i szybko wszystko wymieszać na małym ogniu zrazy podać z buraczkami i kaszą gryczaną i sosem
W Mojej Kuchni Lubięminut, można wlać z 1/2 szklanki wody do rondla wlac olej i zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę i posypaną cukremwsypać starte na grubszych oczkach ugotowane buraczkido smaku dać soli, pieprz, ocet i podsmażać mieszając z 3 minutyna buraczki wsypać łyżkę mąki i szybko mieszając zagęścićsmaczne piersi, są naprawdę soczyste i podane tylko z buraczkami smakują bardzo, jak chcesz możesz podać
W Mojej Kuchni LubięBigos w moim domu zawsze tworzy się przez dwa dni, a na następne dwa lubię go ostawić w chłodne miejsce, po takim czasie smakuje najlepiej!Składniki
Apetyczna babeczkaPierogi z ziemniakami i z pieprzem to jednej z najlepszych jakie jadłam. Banalnie proste, a smak znakomity. Jedynym dodatkiem do ziemniaków jest cebula, sól i odpowiedni
Apetyczna babeczkaPierogowa zielona micha pierogów!, z moim ulubionym szpinakiem :). Jako, że moja rodzinka nie przepada za szpinakiem tak bardzo jak ja, muszę wykazać się pomysłowością żeby przemycić
Apetyczna babeczkaduża marchew - u mnie 3 średnie sztuki, aby było bardziej kolorowo 1 duża cebula 3 ząbki czosnku - u mnie 1 łyżeczka czosnku granulowanego, ale następnym razem dam nawet więcej ¼ szkl. oleju ¾ szkl. bułki tartej ½ szkl. płatków owsianych - zwykłych np. "górskich" przyprawy do smaku - u mnie: 1 łyżeczka soli, ½ łyżeczki pieprzu ziołowego, 1 łyżeczka tymianku
Grunt to przepis!smaku1 łyżeczka słodkiej papryki350 g cienkiej kiełbasy1 duża cebula 2 łyżki mąki pszennejCukinię obrać i pokroić w kostkę, potrzeba 1,3 kg już obranej i pokrojonej cukinii, ja dałam żółtą i zieloną. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić na małe kawałki lub paseczki. Pokrojone warzywa wrzucić do garnka podlać odrobinką wody. Dodać słodką paprykę oraz sól i pieprz. Wszystko
Monia miesza i gotujeZaparszam na proste i smaczne placuszki z cukinii z czosnkowym aromatem.składniki:2 cukinie (ja dałam żółtą i zieloną razem ważyły 600 g)2 jajka4 łyżki mleka4-5 łyżek maki pszennejsól do smakuczosnek granulowany do smakuolej do smażenia Cukinie umyć, odkroić koncówki i zetrzeć razem ze skórką na tarce o grubych oczkach. Starte cukinie przełożyć na sitko, lekko
Monia miesza i gotujeobrać, pokroić w paski. Tortille podgrzać w piekarniku. W każdy placek zawinąć kawałki kurczaka i owoców. Ja tortille przed nadzianiem przekroiłam na pół, tak było wygodniej jeść i lepiej dało się je uchwycić na zdjęciu. Podawać z wcześniej przygotowanym sosem jogurtowym
Monia miesza i gotujezaliczenia ćwiczeń), więc nie zawsze mogę mieć czas regularnie wpadać na Wasze blogi. To samo może się niestety tyczyć postów, ale postaram się to nadrabiać w miarę możliwości. Dajcie mi jeszcze dziś dzień wytchnienia, a jutro już jestem u Was. Najpierw muszę na jutro przyswoić kodeks :] Składniki na 9 sztuk: 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 pojemniczka małego
Fabryka pomysłówboczku. Gdy boczek jest chudy to zrobić to na łyżce masła). Przesmażony boczek dodać do kapusty wraz z zielem angielskim i liściem laurowym. Podlać wodą (ja najpierw dałam 0,5 szklanki, a później jeszcze trochę). Dusić około 20 minut do miękkości. Pod koniec dodać sparzonego, obranego ze skórki i pokrojonego pomidora oraz posiekany koperek. Dusić jeszcze chwilę
Fabryka pomysłówpłaszczyk z boczku. Tylko gdzie ta zima??? :) Składniki na pieczeń:70 dag mięsa mielonego z łopatki wieprzowej - zawsze mielę sama :)1 lub 2 bułki (w zależności od rozmiaru, najlepiej dać bułki poznańskiej),200 ml mleka,1 duża cebula,1 pęczek natki pietruszki,40 dag wędzonego boczku 2 jajka,3 ząbki czosnku,1/2 papryki czerwonej1/2 papryki żółtejsól, pieprz,1 łyżka masła
Delicious Titbitsbułką tartą i oliwą z oliwek (3-4 łyżki stołowe powinny wystarczyć). My użyliśmy świeżych ziół, nawet więcej niż w oryginalnym przepisie, ale wydaje nam się, że suszone dadzą więcej ziołowego smaku i aromatu. Obtoczyć polędwiczkę w tak uzyskanej panierce i włożyć ją do piekarnika. Piec w temperaturze ok. 220°C przez pół godziny. Po tym czasie polędwiczka będzie
Delicious Titbits