dania na gorąco - 8552 przepisów (strona:113/571)

Zygmuntówka 191

łyżka cukru pudru Śmietanę ubić na sztywno. Do rozpuszczonej żelatyny dać łyżkę lub dwie ubitej śmietany, dobrze wymieszać. Mikser ustawić na niskie obroty, powoli strużką wlewać mieszankę z żelatyną. Dodać cukier krótko zmiksować. Składniki na krem czekoladowy: 150 gr czekolady gorzkiej 150 ml śmietany 30 % Czekoladę rozpuścić w gorącej śmietanie. Ostudzić, ochłodzić, ale nie za długo bo później krem(...)Można piec wieczorem, wówczas można zostawić na noc w zamkniętym piekarniku. Wykonanie: W biszkoptu wycinać krążki, wkładać w papilotki, wyciskać krem śmietany na kształt gniazda w środek dać łyżeczkę konfitury, na to dać krem ciemny, przykryć bezą, gotowe. Można podawać od razu, ale można i dnia następnego. Smacznego! zygmuntowka_mojprzepisna.pl zygmuntowka_mojprzepisna.pl zygmuntowka_mojprzepisna.pl

moj przepis na
CHŁODNIK OGÓRKOWY 145

Gdy za oknem żar leje się z nieba, ciężko jest normalnie funkcjonować, a co dopiero stać w gorącej kuchni podczas przygotowywania posiłków. Polecam więc taki szybki

Z Majeczką w kuchni
Łososiowe kotleciki z wiosenną sałatką 159

Cześć! Jedliście kiedyś kotleciki łososiowe? Jeśli jeszcze nie, to polecam Wam je gorąco! Są bardzo smaczne, a dodatkowo ich wykonanie jest banalnie proste! Zapraszam! Czytaj

Pora coś zjeść
Botwinka 180

Za oknem mamy piękną pogodę, więc czas na typowo wiosenny przepis. Botwinka jest idealna na takie gorące dni jak dzisiaj. Jest lekka, ale też bardzo treściwa

Zgrabne Gotowanie
Smażony indyk z ryżem 193

Smażony indyk z ryżem to niezwykle proste i dość popularne danie wywodzące się z kuchni włoskiej. Smaczne i sycące, a zarazem z łatwo dostępnych składników i możliwe do przyrządzenia dosłownie w pół godziny. Dlatego dobrze nada się zarówno na szybki obiad jak i kolację w dowolny dzień tygodnia. Pomimo swej prostoty ma zresztą w sobie coś co sprawia(...)patelnię z ognia. W międzyczasie gotujemy ryż, który po osączeniu z wody jeszcze gorący dodajemy do mięsa. Dodajemy również tymianek oraz resztę soli. Wszystko dokładnie mieszamy, a w razie potrzeby możemy lekko podgrzać, jak również dodać do smaku więcej soku z cytryny lub soli. Gotowe danie podajemy niezwłocznie na ciepło i dekorujemy np. szczypiorem z dymki lub świeżym tymiankiem

Kulinarna Pokusa
Urodzinowe TU I TAM nr 24. Całe w płatach róż i bilans dwulatka;) 157

jasne, że kaprysimy - to naturalne, że prawdziwy smakosz zadowala się tylko smacznym jedzeniem! Posiłek dla dwulatka powinien być dla niego czymś ciekawym, przyciągającym uwagę. Zadbajmy wiec, aby dania były kolorowe. I tu jestem pewna, że poszło nam jak po maśle (pamiętajcie, że używamy tylko prawdziwego!). Koloroterapia na naszych talerzach miała już wszystkie odcienie tęczy. Dziecko rodzi się(...)minut. Następnie wlać sok z cytryny i gotować jeszcze przez 1 minutę. Gorący syrop przelać do buteleczki lub słoika i trzymać w chłodnym miejscu. Ja nie odcedzałam płatków, aby do końca oddawały aromat.  * przepis z tej strony - klik.   WODA RÓŻANA wg LEONARDO DA VINCI Orzeźwiający, cudownie aromatyczny napój podawany we Włoszech już w od czasów renesansu. Idealny

KUCHARNIA
Czarno biały placek kokosowy 228

Było gorąco i nic mi się nie chciało, teraz pada deszcz a mi jeszcze bardziej nic się nie chce. Lodówka jakoś wieje pustkami więc postanowiłam dnia wczorajszego ją wypełnić. Powstała moja ulubiona sałatka z ryży i tuńczyka oraz ciasto które robi się niesamowicie szybko i łatwo a jest przy tym niesamowicie dobre, aż sama się nie spodziewałam(...)/margaryny * kieliszek likieru kokosowego lub wódki * ewentualnie dżem - ja dałam wiśniowy 2 szklanki mleka gotujemy, w pozostałym mleku mieszamy mąki z cukrem i wiórkami - można dodać troszkę mleka jeśli masa jest za gęsta. Do gotującego mleka wlewamy masę mączno wiórkową i gotujemy gęsty budyń - jeśli pokażą się grudki to gorącą masę trzeba chwilę po miksować. Gdy budyń wystygnie ucieramy

sierotka maRysia w kuchni
Hiszpańska paella 359

patelnię dodałem 3 łyżki oliwy i podgrzałem ją. Do gorącej oliwy dodałem przeciśnięte przez praskę 3 ząbki czosnku, pół drobno posiekanej papryczki chili i pokrojoną w drobną kostkę czerwoną cebulę. Całość podsmażałem przez 30 sekund, po czym dodałem ryż arborio. Użycie tej odmiany ryżu zapewni daniu należytą kleistość. Intensywnie mieszając podsmażałem ryż na oliwie(...)stał się lekko szklisty, po czym dodałem na patelnię 400 gram pomidorów z puszki i 150 ml białego wytrawnego wina. Danie podgrzewałem na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Kiedy ryż zaczynał wchłaniać cały płyn, a danie robić się gęste, dodawałem kolejne 150 ml wina oraz 0,3 g szafranu. Po dodaniu całego wina ponownie poczekałem

Wyprawy kulinarne
Ogórki konserwowe chrupkie i pyszne- najlepszy rodzinny,stary przepis polecam :-) 156

prostu do obiadu jako surówka lub do kanapek.  Przepis pochodzi  od mojej cioci, która niestety jest już na tamtym świecie. Sezon ogórkowy rozpoczął się na dobre, więc gorąco zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu-nie zawiedziecie się :-) tego jestem pewna :-)  No to zaczynamy :-) SKŁADNIKI NA ZALEWĘ -3,5 litra wody -0,5 litra octu(...)ciemnym miejscu-spiżarka czy piwnica. Oczywiście nie jemy od razu po przygotowaniu, trzeba dać im minimum tydzień na "dojście" :-)  I gotowe :-) Ogórki są rewelacyjne, można je przechowywać lata. Jeszcze mam w piwnicy słoiki sprzed dwóch lat, są wciąż tak samo pyszne i chrupkie. Polecam gorąco-SMACZNEGO

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kurczak pieczony na ryżu 322

Danie dwa w jednym, bo za jednym razem przygotowujemy ryż i mięso do obiadu. Mo żna powiedzieć, że taki obiad robi się sam :) A w s maku rewelacja, smakowało mi i to bardzo. P rzepis znalazłam na WŻ . Polecam gorąco niezdecydowanym. Składniki: 3 udka 200 g ryżu 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 4 szklanki wody 2 kostki(...)ryżu. Całość zalewamy bulion em. 5. Naczynie przykrywamy pokrywką i pieczemy w 180-200 st. C przez około 1 godzinę. 6. Ryż i mięso podajemy z surówkami. I pyszne danie zrobione. Zachwyci niejednego smakosza :) Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Domowe żelki + film 400

ognia. Do gorącego soku dodajemy miód oraz żelatynę i całość bardzo dokładnie mieszamy do uzyskania konsystencji jednolitego płynu. Sok przelewamy do silikonowych foremek ( opcjonalnie mogą być foremki na kostki lodu), pozostawiamy do ostygnięcia a następnie formę wstawiamy do lodówki na kilka godzin.     Artykuł Domowe żelki + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Odwrócone ciasto z jabłkami i bitą śmietaną 403

skórki, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w plasterki. Blachę o wymiarach 42*31 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wysmarować margaryną. Ułożyć gęsto plasterki jabłek oprószyć przyprawą do dań słodkich i posypać cukrem waniliowym.  Biszkopt: Białka ubić z szczyptą soli na sztywno, dodawać po jednym żółtku, łyżce cukru i cały czas miksować do momentu, aż masa będzie sztywna(...)Ciasto po wyjęciu z pieca gorące wyłożyć biszkoptem na ręcznik kuchenny oprószony cukrem pudrem, zdjąć papier i pozostawić do wystudzenia.  Bita śmietana: Zimną kremówkę ubić mikserem na sztywno. Dodać cukier puder, wsypać śmietan fixy i chwilkę miksować do połączenia się składników. Bitą śmietanę wyłożyć na jabłkach. Schłodzić. Przed podaniem oprószyć przyprawą do dań słodkich

Ala piecze i gotuje
Czeko- kawa z bitą śmietaną 111

łyżeczka cukru szczypta chili (opcjonalnie) Sposób przygotowania Zalewamy Inkę gorącą wodą. Do rondelka wrzucamy połamaną czekoladę, szczyptę soli, chili (jeśli dodajemy) i 2 łyżki śmietany. Rozpuszczamy czekoladę na gładką masę. Mieszamy kawę z czekoladą, przelewamy do wysokiej szklanki. Resztę śmietany ubijamy z cukrem. Ubitą śmietanę wykładamy na wierzch gorącej czeko-kawy. Ozdabiamy startą czekoladą. Notatki Jeśli lubisz słodki smak(...)naturalnym. W roli „Naturalnego” wystąpiła tutaj kawa Inka, w roli „Przyjemnego” – czekolada Artykuł Czeko- kawa z bitą śmietaną pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Browar Lubicz restauracyja browarna w Krakowie 99

dodatkiem prażonych migdałów i warzyw duszonych na klarowanym maśle Sam wygląd dania bardzo nam przypadł do gustu. Smak również jak należy. Bardzo ładnie podane. O piwach może wypowiedzieć się mój narzeczony, ponieważ to nie moja bajka, ale polecam czekoladę na gorąco z dodatkiem whisky... Pyszności. Zdecydowanie warto odwiedzić to miejsce

Karola gotuje
Kalafior faszerowany mięsem 203

pieczenia i dopiekamy, aż szynka się zrumieni. Kalafior faszerowany mięsem można podać jako danie samodzielne lub, np. z dodatkiem pieczonych ziemniaków – na obiad… i nie tylko. Tym razem ekspozycja z przymrużeniem oka, w nastroju Halloween. Odrobina humoru w kuchni nikomu nie zaszkodzi. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Kalafior faszerowany mięsem appeared first

mojewypiekiinietylko