Smaczne, klasyczne pierogi z mięsem i skwarkami zagościły dzisiaj na moim stole. Proste w przygotowaniu a zarazem sycące mogą stanowić danie główne . Zapraszam do wypróbowania. składniki na 24 pierogi ciasto 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej jajko 2/3 szklanki gorącej wody(...)kosteczkę następnie na rozgrzanym tłuszczu rumienimy cebulkę. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy zrumienioną cebulkę, jajko, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi , dodajemy bułkę tartą i dłonią wyrabiamy masę mięsną do połączenia się wszystkich składników. Do miski wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy jajko i gorącą wodę ,wszystko mieszamy łyżką a następnie dłonią wyrabiamy ciasto .Gdy będzie zbyt wilgotne można dodać odrobinę
Smakowite Danianieco więcej na boki. Spód musnęłam sosami. W środku ułożyłam mięsne kulki, które zalałam ponownie sosami (połowę pomidorowym, połowę beszamelowym). Wierzch skropiłam oliwą i całość zapiekłam pod folią przez 30min. w 180st. Pod koniec zdjęłam folię, oprószyłam serem i wstawiłam do piekarnika na resztę pieczenia. Przed podaniem na talerze dajcie mu 10min. "odpocząć
bastalenagotowałam 2 godziny 45 minut, ale wystarczą 2,5 godziny Odcedzamy wywar. Niestety części warzyw trzeba się pozbyć, np. rozgotowana cebula i por. Chyba, że dodacie do zapiekanki mięsnej, jeśli taką planujecie:) Ale pietruszkę, marchew i seler możemy wykorzystać do tradycyjnej sałatki warzywnej. Mięso można zmielić i zrobić np. krokiety. Wszystko zależy od tego, w jakiej postaci było mięso(...)mieć pudełeczka różnej wielkości. Jeśli macie woreczki to do nich przelewacie rosół chochelką (będzie łatwiej) i zamykacie szczelnie wiążąc supełek lub korzystając z klamerki. Zamrozić i korzystać ile się da!:) Na pewno na zdrowie
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comKiedy ciasto na pampuchy podwoi swoją objętość, zagnieść je jeszcze raz, ale krótko. Uformować rulon i podzielić go na 12 równych kawałków. Z każdego uformować placuszek, na który kłaść mięsną kuleczkę i zlepiać zamykając farsz w środku. Gotowe pampuchy układać na oprószonej mąką tacy sklejoną częścią do dołu. Przykryć ściereczką i odstawić na 15 min, żeby troszkę podrosły. Wyrośnięte parować(...)olejem, bo się przykleją. Nie mogą też bezpośrednio dotykać wody. Gorące pampuchy można podać z rozpuszczonym, prawdziwym masłem. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Bułki i drożdżówki , Ciasta drożdżowe , Dania jednogarnkowe , Dania z grzybami , Dla dzieci , Mięsa , Obiad Tagged: drożdże , kukurydza , pieczarki , wołowina
https:KKuchniaMniam(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mega smaczna i super prosta w wykonaniu surówka z marchewki. W tym wpisie przedstawię Wam mój przepis na bardzo szybką
Przepiski.pljuż z głowy. Zupę możemy przygotwać dzień wcześniej czy nawet rano, niejako przy okazji robienia śniadania. Jedyny minus to fakt, że przydałby się nam jakiś wywar w postaci wywaru mięsnego lub jarzynowego, ale na samej wodzie zupa też wychodzi, tylko jest „lżejsza” w smaku. Jak zrobić zupę krem z brokuła i pora? Wykonanie zupy z brokuła i pora(...)potem gotuję. Ponieważ patelnia jest marmurkowa, to na blendowanie przelewam zupę do zwykłego garnka. W przepisie występuje również ser żółty. Ja lubię dodawać do potraw sery dojrzewające, które nadają daniu charakterystyczny smaczek. Sprawdzi się tak naprawdę każdy inny ser żółty. My jedliśmy zupę z brokuła z grzankami i płatkami migdałów, ale równie dobrze smakuje z groszkiem ptysiowym, grubą kaszą
Mieszam w Garnkuzupki i tradycyjne drugie dania więc postanowiliśmy zrobić krokiety z mięsem i z pieczarkami. Dzisiaj podam przepis na krokiety mięsem a w kolejnym wpisie będzie przepis na krokiety z pieczarkami. Tym razem będzie praca wspólna. Naleśniki smażył mąż ja natomiast zajęłam się całą resztą. Może trochę przesadziliśmy z ilością krokietów, ale co tam, damy radę, w razie czego(...)talerzykiem i pozostawić na ok. 20 minut Patelnię rozgrzać, rozprowadzić na niej małą ilość tłuszczu, (najlepiej pędzelkiem), smażyć z obu stron na jasnozłoty kolor. Składniki na farsz mięsny: ½ kg mięsa wieprzowego 2 marchewki 1 pietruszka 1 kostka rosołowa 2 listki laurowe sól, pieprz ½ łyżki suszonego majeranku 3 ziarnka ziela angielskiego 1 – 2 jajka 2 bułki Dodatkowo
Na słodko lub wytrawnieSzybkie i łatwe gołąbki z młodą kapustą. U mnie w wersji nieco nowoczesnej dla tych co nie mają czasu i kochają kuchnie jednogarnkową. Jest to
Apetyczna babeczkaTak ja obiecałam ostatnio, mam dla Was przepis na węgierskie langosze. Moja rodzinka wprost za nimi przepada Węgrzy najchętniej podają je posmarowane czosnkiem (lub masłem czosnkowym
PatiGotujeDziś polecam Wam pyszny i szybki w przygotowaniu makaron w sosie śmietanowym z szynką, papryką i pieczarkami . Obiad idealny dla zabieganych. Syci i smakuje, a przygotowanie
Słodkie okruszkiU mnie tradycji musi się stać za dość i z okazji Tłustego Czwartku proponuję Wam sałatkę. Przy okazji chciałam przypomnieć tą z zeszłego roku, a znajdziecie
Quinoa Raz!Małe co nie co na niewielkie przyjęcie, sylwestra lub po prostu przekąska na filmowy wieczór z przyjaciółmi. Czas wykonania: 30 min Ilość
KuchniaWeDwoje.plZaszalałam ostatnio i pokombinowałam trochę z tym zielonym pesto. W zamrażarce czekają jeszcze pierogi, ale póki co dzielę się przepisem na takie ciut inne schabowe. Co
Kuchnia w czekoladzie