czosnek w ziołach - 2842 przepisów (strona:54/190)

Noga gęsi. 164

Składniki: -2 nogi gęsi -przyprawy  sól  pieprz  papryka słodka  zioła prowansalskie  majeranek -pół główki czosnku Sposób przygotowania: Nogi gęsi myjemy, suszymy za pomocą ręcznika papierowego i przyprawiamy. Czosnek obieramy. Do mięsa dodajemy całe ząbki czosnku. Odstawiamy na noc do lodówki. Przed pieczeniem mięso doprowadzić do temperatury pokojowej. Gęś układamy w naczyniu do pieczenia skórą

Magia jedzenia.
Soczysta pierś z kurczaka 772

zewnątrz jest chrupiąca i pięknie zarumieniona. Składniki na piersi: 2 piersi ze skórą ( moje miały razem prawie 1kg ) po pół łyżeczki soli,czerwonej słodkiej papryki mielonej, ziół prowansalskich, pieprzu 3 ząbki czosnku mleko Przygotowanie piersi: Umyte i osuszone piersi posypujemy przyprawami. Przekładamy je do miski, wrzucamy pokrojony w plasterki czosnek i całość zalewamy mlekiem ( tyle by w całości zakryło piersi

NiePieprz.pl
DOMOWE NACHOS 217

suchy czosnek z młynka (4 przekręcenia)                                    * zioła prowansalskie                                    * suszone oregano

Smaczne Zdrowe
Zupa jarzynowa niskokaloryczna 261

główki kapusty włoskiej 1 cebula 20 dag fasolki szparagowej różyczki kalafiora 1 marchew szklanka groszku zielonego pomidory z puszki (400 g) natka pietruszki masło sól pieprz zioła prowansalskie suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Warzywa myję, obieram i dzielę na mniejsze kawałki. W garnku rozpuszczam masło, wsypuję warzywa, delikatnie solę i przesmażam.  Po chwili zalewam gorącą wodą, troszkę

Takie tam pichcenie
Pizza wiejska z boczkiem i ogórkiem kiszonym 250

Ciasto: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki ciepłej wody 30 g drożdży 1 łyżeczka cukru szczypta soli 3 łyżki oleju Sos: 2 łyżki koncentratu pomidorowego zioła prowansalskie 1 zmiażdżony ząbek czosnku Farsz: 20 dag boczku 1 cebula 2-3 ogórki kiszone tarty żółty ser Sposób przygotowania: 1. Boczek kroimy w kosteczkę, obsmażamy na oleju. 2. Ogórki kiszone dowolnie

Kuchnia domowa Ani
Skrzydełka w ryżu 202

sobie "po-grzeszyć " kulinarnie:) Skrzydełka w ryżu  Danie podałam na talerzu ISTRIA od porcelana Bogucice 14 skrzydełek z kurczaka  przyprawa do kurczaka  zioła prowansalskie  papryka  oregano świeże  czosnek  domowa wegeta  olej z czosnkiem i bazylią  olej do smażenia  2 szklanki ryżu + 4 szklanki wody Skrzydełka dokładnie myję i oczyszczam

Takie tam pichcenie
Kurczak panierowany w orzechach włoskich i sałata z ziołowo-czosnkowym vinegretem 170

mililitrów białego octu winnego - 3 ząbki czosnku - bazylia - tymianek - pietruszka (zielona część) - rozmaryn - łyżeczka cukru - sól - pieprz Przygotowanie vinegretu: W wysokim naczyniu umieszczamy składniki płynne. Czosnek wyciskamy przez praskę, a zioła szatkujemy. Dodajemy przyprawy. Całość miksujemy. Odstawiamy do lodówki na 20 minut. Warzywa polewamy sosem tuż przed podaniem. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce! ;) (function

Życie zamknięte w smaku
35 pomysłów na weekendowe śniadanie 258

Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia z czarnuszką, majerankiem i oregano Frittata z cukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Frittata z pomidorami i ziołami Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Koktajl bananowy z kiwi Koktajl bananowo-brzoskwiniowo Koktajl jagodowy na maślance Koktajl jeżynowy

Moja smaczna kuchnia
Kuleczki ryżowe ze szpinakiem 296

także jako samodzielna przekąska. Mają duży plus, są bardzo proste w przygotowaniu ;) Polecam! :) Składniki: 2 torebki ryżu opakowanie (450g) mrożonego szpinaku, rozdrobnionego 2 jajka sól, pieprz, zioła prowansalskie cebula 3 ząbki czosnku 100g żółtego sera bułka tarta do obtoczenia kuleczek czubata łyżka masła olej do smażenia Ryż gotujemy 2 minuty krócej niż podano na opakowaniu, odstawiamy, żeby ostygł. Cebulę

Czerwona Porzeczka
Pizza z kurczakiem i suszonymi pomidorami 226

Ciasto: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki ciepłej wody 30 g drożdży 1 łyżeczka cukru szczypta soli 3 łyżki oleju Sos: 2 łyżki koncentratu pomidorowego zioła prowansalskie 1 zmiażdżony ząbek czosnku Farsz: 1 mała pierś z kurczaka pokrojona w kostkę (ugotowana w dowolnych przyprawach) 1/2 czerwonej cebuli 1/2 czerwonej papryki kilka suszonych pomidorów pokrojonych w paseczki duża garść

Kuchnia domowa Ani
Rolady z indyka z pomidorami 213

kanapki .                  Zapraszam :)  Składniki : 1 duża pierś z indyka Suszone pomidory w oleju 1 serek almette z ziołami lub szczypiorkiem Vegeta, pieprz, czosnek granulowany 3 Cebule Wykonanie ; Pierś umyć i osuszyć ręczniczkiem . Przeciąć wzdłuż bok piersi ale nie do końca. Utworzy nam się duży płat mięsa , jeśli w niektórych miejscach

Sama słodycz i szczypta chili
Naleśnikowy torcik z mięsem i zielonym groszkiem 188

średnim ogniu na lekko natłuszczonej patelni. Nie rumienimy ich zbyt mocno. Sos pomidorowy: ok. pół szklanki gęstego soku pomidorowego , 3 łyżki kwaśnej śmietany , 1 łyżka ziół prowansalskich , 1 większy ząbek czosnku przeciśniętego przez praskę, pieprz , sól . Wszystkie składniki połączyć razem i odstawić do lodówki na 10 minut. Przygotować żółty ser : zetrzeć na grubej tarce lub pokroić w cienkie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Salsa Verde 157

Salsa verde to wspólna nazwa wielu odmian zielonych sosów, których głównym składnikiem są zioła. Zielony sos, poza ziołami, składa się z oliwy, czosnku, cebuli, ugotowanego jajka, kaparów, anchois.We Włoszech, Hiszpani, Meksyku zwany jest właśnie salsa verde, a we Francji sause verde. Moja salsa jest bardzo łagodna w smaku. Wielbicielom intensywniejszych doznań smakowych proponuję dodać bazylię, szczypiorek, rukolę, świeży

Smakowity Blog Kulinarny
Królik w sosie musztardowym z suszonymi śliwkami 210

rondlu, w którym będzie duszony królik, mocno rozgrzać tłuszcz, obsmażyć królika na złoto z każdej strony. Obsmażone mięso odłożyć na talerz. Zmniejszyć ogień, zeszklić cebulę i czosnek, dodać wino, bulin, musztardę, zioła, chili przeciętą wzdłuż i śliwki, zagotować, doprawić solą i pieprzem. Do sosu włożyć kawałki królika, dusić pod przykryciem  na małym ogniu ok. 40 minut. Przed podaniem

SzczyptaSmaQ
ZUPA KREM ZE SZPARAGÓW 157

odcinany zielona część pora_wszystko zalewamy woda,doprawiamy.Gotujemy ok.20 minut. Dodajemy pokrojone n amniejsze kawałeczki szparagi.Gotujemy jeszcze 15 minut. Gotową zupke belnderujemy,dodajemy przeciśniety przez praskę czosnek,doprawiamy sola,pieprzem i ziołami prowansalskimi

Z Majeczką w kuchni