taki obiad w łatwy sposób można przemycić warzywa nawet dla tych, którzy ich nie lubią- szczególnie dla dzieci. 1 kg skrzydełek 2 marchewki 1 pietruszka 2 duże ziemniaki 1 czerwona papryka Zalewa: 1,5 szklanki wody 0,5 szklanki keczupu 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki pieprzu 0,5 łyżeczki cząbru Skrzydełka dokładnie myjemy. Marchewkę, pietruszkę oraz ziemniaki
VioletoweKucharzenieZalewa: 0,5 szklanki wody 200 ml śmietany 12% 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki pieprzu 0,5 łyżeczki cząbru 0,5 łyżeczki lubczyku 0,5 łyżeczki ostrej czerwonej papryki 0,5 łyżeczki natki pietruszki 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżka keczupu Filet z piersi kurczaka myjemy, usuwamy błonki, przyprawiamy przyprawą do kurczaka i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Marchewkę
VioletoweKucharzeniearomatu pomarańczowego 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka maki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Spody bezowe: 3 białka 1 szklanka cukru Szczypta soli 1 kisiel truskawkowy (38 g) Czerwony barwnik Krem: 330 ml mleka 5 łyżek cukru 2 cukry waniliowe (po 16g) 4 żółtka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka maki ziemniaczanej 250 g margaryny 50 g mieszanki studenckiej
VioletoweKucharzeniearomatyczne i kruche filety z piersi kurczaka...Mięso w całości przenikło smakiem i zapachem zup. 2 podwójne filety z piersi kurczaka 2 marchewki Ok. 10 dużych pieczarek 1 czerwonej papryki Przyprawa do kurczaka 1 opakowanie zupy cebulowej 1 opakowanie zupy borowikowej 50 ml śmietany 12% 200 ml wody Filet z piersi kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy poziomo na cieńsze
VioletoweKucharzeniepowitał mnie deszcz, który ciął w szyby równomiernie przez cztery godziny. Gdy skończyłam zajęcia, zrobiło się jeszcze ciekawiej, bo miejsce wody zajęły lodowe kulki, wśród których przemykałam niczym czerwona pantera . W drodze powrotnej zrobiłam sobie mały przystanek na zakupy, i po piętnastu minutach, gdy wyszłam ze sklepu, całą okolicę, łącznie z moim autkiem, zdążyła pokryć cienka warstwa białego puchu. Wielkie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeziela angielskiego, gałki muszkatałowej, cząbru, tymianku i kminu rzymskiego. Gyros nadaje potrawie lekko pikantny smak. podwójna pierś z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 - 2 papryki czerwone 2 łyżki przyprawy gyros 2 łyżki sosu sojowego sól pieprz 4 łyżki oleju 2 torebki ryżu (200 g) Kurczaka umyć, oczyścić z żyłek, pokroić na małe kawałeczki. Do pokrojonego
Kuchcik gotujenowe zastosowania… :)! Zapraszam Was na pyszne kotlety jaglane z tuńczykiem Kotlety jaglane z tuńczykiem Składniki: 600g ugotowanej kaszy jaglanej 2 puszki tuńczyka (2x185g) 100g świeżego szpinaku 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku garść natki pietruszki /może być mrożona/ sok z połowy cytryny 1 łyżeczka mielonej papryki mielony pieprz, sól olej rzepakowy do smażenia 1. Cebulę obrać i posiekać
UgotujmyTo.plmięsa z piersi indyka 2 łyżeczki gotowej przyprawy do gyrosa 1 łyżka oliwy około 120 g mieszanki ulubionych sałat 10 pomidorów koktajlowych 1/2 ogórka 150 g sera feta 1/2 czerwonej cebuli Sos: 150 g jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka suszonej słodkiej papryki Mięso oczyścić, pokroić na cienkie filety i natrzeć oliwą oraz przyprawą do gyrosa
Bulliopyszny obiadek: PLACKI PO WĘGIERSKU SKŁADNIKI NA GULASZ: 1 kg. szynki lub łopatki, marchew, pietruszka, przyprawa do gulaszu, papryka w proszku ostra, odrobinę chili, czerwona papryka sól, pieprz Mięso pokroić w drobną kostkę, zrumienić na margarynie z odrobiną smalcu w przyprawach. Pod koniec smażenia dodać cebulę pokrojoną w kostkę i paprykę w paski (1/2 papryki
Kuchnia Beatyprzygotować sałatki- proponuję SAŁATKĘ WARZYWNA Z TUŃCZYKIEM SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM SKŁADNIKI: sałata lodowa puszka tuńczyka w sosie własnym 2 jajka ugotowane na twardo 2 pomidory ogórek zielony średniej wielkości czerwona cebula oliwa z oliwek, ok. 5 łyżek musztarda, 1 łyżka sól, pieprz, zioła prowansalskie WYKONANIE: Sałatę myjemy, osuszamy. Liście rwiemy na mniejsze kawałki Pomidory i jajka kroimy w ósemki, ogórek
Kuchnia Beatyminor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} SAŁATKA Z SZYNKĄ I KURCZAKIEM SKŁADNIKI: podwójna pierś z kurczaka 20dag. wędzonej szynki 1 duża papryka czerwona 1 ogórek zielony 3 ogórki kiszone 1 cebula 2 woreczki ryżu 5 jaj 10 dag. sera żółtego WYKONANIE: pierś z kurczaka z szynką i cebulą pokroić w kostkę i usmażyć
Kuchnia BeatySKŁADNIKI: 50 dag. parówek cienkich 2 woreczki ryżu 1 cebula 1 mała główka czosnku 5 pomidorów lub 1 puszka 1 ostra papryka 2 papryki dowolnego koloru ja dodałam czerwone 3 łyżki masła 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka papryki ostrej sól, pieprz do smaku WYKONANIE: Roztopić 2 łyżki masła, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w kostkę cebulę- podsmażyć
Kuchnia BeatyŚLEDŹ POD PIERZYNKĄ" lub jak kto woli ŚLEDZIOWA SAŁATKA WARSTWOWA. SKŁADNIKI: 4 matiasy 4 średnie ziemniaki 4 marchewki + 2 pietruszki 4 jajka 2 cebule czerwone 15 dag. sera żółtego vegeta, majonez, ketchup WYKONANIE: Warzywa i jajka gotujemy, kroimy w drobną kostkę, bądź jeśli ktoś woli trzemy na grubych oczkach tarki, matiasy i cebulę kroimy w drobną kostkę
Kuchnia BeatyKurczak w nowej odsłonie. Proponuję pyszne danie KURCZAK ZE ŚLIWKAMI . SKŁADNIKI: podudzie z kurczaka cebula biała i czerwona 10 śliwek suszonych 2 łyżki powideł śliwkowych 4 łyżki ketchupu pikantnego 4 łyżki masła 4 łyżki octu winnego przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, oregano WYKONANIE: podudzie przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem i smażyć na maśle z cebulą aż do zrumienienia
Kuchnia Beaty