Smak dzieciństwa? , mleko w proszku i herbatniki!. Ponadczasowe:)Sprawdzony idealny przepis na blok czekoladowy. Składniki; 1/2 kg herbatników 1/2 kg mleka w proszku 25 dag masła 30-35 dag cukru kryształu 5 łyżek kakao 3/4 szklanki mleka lub wody Można dodać orzechy laskowe w całości, oraz zetrzeć świeżą skórkę z pomarańczy. Roztapiamy masło
Apetyczna babeczkaŁom, blok czekoladowy z dużą ilością migdałów i nutką pomarańczy. Przygotowanie jest bajecznie proste i szybkie. Bakalie możecie dowolnie komponować i wykorzystać te które macie w domu, po bakalie możecie się wybrać również na stronę www.Skworcu.com.pl . Składniki: 50 dag mleka w proszku 25 dag masła 15 dag migdałów 20 dag cukru trzcinowego 4 łyżki kakao 10 dag mlecznej
Apetyczna babeczkagdyż konfitura Owoce Leśne świetnie przełamała słodycz deseru :) Wszystkich zapraszam na fan page bloga na portalu Facebook, tam dzieje się wszystko wcześniej :) - A to link -----> BlondynkaGotuje Biszkopt czekoladowy: 6 jajek 150 g cukru drobnego do wypieków 115 g mąki pszennej 25 g kakao 40 g masła, roztopionego i wystudzonego Krem porzeczkowy: 250 ml śmietanki kremówki 36% 1 łyżka
Blondynka GotujeJuż wkrótce Dzień Dziecka:) Pamiętacie? Mój synek nie da mi zapomnieć! Dla małego wielbiciela piłki nożnej polecam pyszny tort z niebiańskim kremem czekoladowym w kształcie boiska. Myślę, że duzi kibice też nie pogardzą takim ciachem:) Biszkopt: 7 jajek, 1 i 1/3 szkl. drobnego cukru do wypieków, 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej, 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej, łyżeczka proszku
Z miłości do słodkościspisałam składniki i tak leżały w szafie. W każdym razie bardzo chciałam go polecić dla miłośników tego typu wypieków. Nie jest może bardzo wilgotny ale za to bardzo mocno czekoladowy. Mojemu łasuchowi nie przypadł on do gustu gdyż był za suchy, zdecydowanie bardziej lubi typowe wilgotne brownie. Ja w każdym razie jestem zadowolona z tego przepisu i na pewno jeszcze
ciastkarnia na kruchym spodzieZapraszam na przepyszny tort czekoladowy ze smakowitym musem z jeżyn i kremem waniliowym. Dodatek jeżyn wspaniale przełamuje słodki smak tortu. Jak zwykle przygotowanie nie będzie zbyt pracochłonne a efekty wyśmienite ;-) Biszkopt kakaowy, po wystudzeniu kroimy na 3 równe części. przepis znajdziecie na moim blogu: http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/09/biszkopt-kakaowy-przepis.html Mus jeżynowy: 2 galaretki owoce leśne lub wiśniowe opakowanie jeżyn Jeżyny za pomocą
SMYKWKUCHNIbazie biszkoptu bezglutenowego upiekłam dietetyczne ciasto czekoladowe z dodatkiem czerwonej porzeczki. Wyszło pyszniutkie, bardzo delikatne, lekko kwaskowe i... nie tuczące, to chyba najistotniejsze. Polecam wszystkim dbającym o linię, ale nie tylko. U nas smakowało wszystkim, bez wyjątku. Piekłam w tortownicy 24cm. Składniki: - 4 jajka (osobno białka i żółtka) - 3 żółtka - 1/2 szklanki mąki ryżowej - 1/3 szklanki kakao - 1/2 szklanki ksylitolu
Smaczne Zdrowedelikatnie ubijając oraz łyżkę likieru. W drugiej misce ubiłam 4 białka na pianę, dodając po trochę resztę fruktozy czyli 100 g. Ubitą pianę dodawałam po łyżce do masy czekoladowej i delikatnie mieszałam mikserem na niewielkich obrotach. Masę wlałam do tortownicy i piekłam 40 min. Piecze się mniej więcej tyle lub do popękania ciasta. Ciasto bardzo się podnosi, pęka
Zdrowa Kuchnia SowyDzisiaj znowu coś na deser, tym razem czekoladowego i śmietankowego, bo takie było zapotrzebowanie;) Przepis znaleziony wieki temu na Kwestii Smaku okazał się przepisem nie na truflę, tylko na trufelkę, bo z tych składników wyszło coś tak mikro, że musiałam szybko szukać mniejszej foremki, bo na dnie przygotowanej do tego celu tortownicy o śr. 20 cm nie miałam jak rozłożyć
Zdrowa Kuchnia Sowyodświeżyłam wygląd bloga:) A w następnym poście będzie podsumowanie roku, nie tylko kulinarne. Ale to za kilka dni, a teraz ciasto: na uczczenie tego dnia wymyśliłam sobie sernik czekoladowy. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowyczęści. Do jednej dodać płynną białą czekoladę, do drugiej płynną gorzką. Ja dodawałam najpierw 2x po 2 łyżki masy twarogowej do czekolady , dokładnie wymieszałam, a następnie otrzymaną masę serowo- czekoladową przełożyłam do masy serowej i bardzo dokładnie jeszcze raz wymieszałam. To samo powtórzyć z drugą czekoladą i z drugą częścią masy twarogowej. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować
Smaczne ZdroweResztki mojej tegorocznej dyni wykorzystałam do pysznego, bardzo czekoladowego ciasta;) Ponadto kolejnym głównym składnikiem są mielone migdały, dzięki którym mogłam użyć tylko 3 łyżki mąki i to kukurydzianej. Dla podkreślenia smaku dodałam trochę cynamonu oraz skórki z pomarańczy. Całość wieńczy cukier puder... Składniki: 100g gorzkiej czekolady, 100g mlecznej czekolady, 200g startej dyni, 200g zmielonych migdałów (użyłam BackMit), 130g cukru
Z miłości do słodkościrazy zastanawialiście się jak zrobić sos czekoladowy do lodów, deserów, ciast, który nie byłby tylko rozpuszczoną czekoladą zastygającą po 30 sekundach, ale satynowym, aksamitnym sosem, wisienką na torcie? Dzisiaj macie szansę, bo poniższy przepis jest właśnie na taki sos. Uzależnicie się od niego. Smacznego. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikmiksera na jednolitą masę (jeśli wyda się za gęsta można dodać syropu z gruszek). Masę rozprowadź równomiernie na gruszkach. Piecz na dolnej półce ok.25-30 minut. Pokrój. Podawaj z sosem czekoladowym lub bitą śmietaną. SMACZNEGO
Blondynka GotujePost Muffinki (babeczki) z budyniem czekoladowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje