Rozpływają się w ustach. To słodkie, bardzo czekoladowe i całkiem zdrowe kule z… ciecierzycy. Ale bez obaw - jej smak nie jest w ogóle wyczuwalny. Wychodzi ok. 10 sztuk. P.S. Jeśli zamienimy mleko krowie na sojowe, uzyskamy wegański deser. Składniki: ½ filiżanki gorącej wody ½ szklanki brązowego cukru 3-4 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego + 2 łyżki wody 1 tabliczka gorzkiej wegańskiej czekolady 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy 3-4 łyżki płatków owsianych 1 ½ szklanki mleka w prosz... czytaj dalej...
Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).