Przepis na ok. 12-14 babeczek. Składniki Mąka tortowa 350g Cukier ok. 150g Proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki Cukier waniliowy 1 opakowanie Jajko 2 jajka Olej 100ml Mleko 600ml Budyń czekoladowy 1 opakowanie Cukier puder do posypania Wykonanie: 300ml mleka zagotować. Do 100ml mleka wsypać budyń oraz dodać 2 pełne łyżki cukru, dokładnie wymieszać. Gdy […] The post Muffinki (babeczki) z budyniem czekoladowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl . czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Cieszę się:) a będzie mi jeszcze milej jeśli podeślesz fotki babeczek na slodka_babeczka@wp.pl i będę mogła je umieścić na fanpage’u bloga ;-)
cóż szukałam przepisu który by przypominał ten od delecty i znalazłam bardzo dziękujędziś upiekę ;)
dziękuje za przepis szukałam takiego, który by przypominał ten gotowy od delectydzisiaj upiekę;)
Właśnie upiekłam, PYYYYYYCHOTA!!! :D Tyle,że ja dodałam 2 łyżki kakao by były ciemne a budyń o smaku krówki! Jak to się mówi ‚niebo w gębie’! :)