Składniki: 0,5 kg serka twarogowego chudego 4 jajka 50 g mąki kokosowej 125 ml jogurtu naturalnego 3 łyżki ksylitolu czekolada gorzka migdały Wykonanie: Ser biały, jajka, jogurt i mąkę miksujemy na jednolitą masę. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ciasto przekładamy do foremki. Pieczemy 40 minut. Po zakończeniu zostawiamy ciasto w piekarniku aż ostygnie. Następnie wkładamy(...)lodówki na około godzinę. W tym czasie w kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę. Polewamy tym wierzch cista i posypujemy migdałami. Gotowe
Bike By Lifełyżki cukru 80-100 gr dżemu wiśniowego (powidła śliwkowe, dżem z porzeczek ważne aby było kwaskowe) 2-3 łyżki masła lub margaryny posiekane orzechy, zapach rumowy, kilka posiekanych okienek czekolady wiórki kokosowe do obtaczania 1. Bazę (suche składniki) rozdrobnić w misce dość wysokiej. 2. W rondelku umieścić mleko, masło/margarynę, cukier i kakao. Podgrzewać na niewielkim ogniu, aż wszystko(...)stanie się jednolita masa kakaową. Odstawić do lekkiego ostygnięcia. 3. Suche składniki połączyć z masa kakaową, dżemem (konfitura itp.), alkoholem, zapachem rumowym, orzechami i czekoladą pokrojoną na kawałeczki. Wymieszać dokładnie składniki, następnie formować kule średniej wielkości i obtaczać w wiórkach kokosowych, następnie schłodzić w lodówce. Bajaderki tworzyłam z mężem który wymyślił żeby używać do tworzenia kul małej chochelki
Gotowanie...to proste !dwukrotnie zmielonego) 3/4 szkl. cukru 3 jajka 2 łyżki mąki pszennej Wierzch: kajmak (160 g śmietany kremówki 30%, 140 g brązowego cukru) 75 g posiekanych orzeszków ziemnych tabliczka czekolady deserowej Wykonanie: Ciastka rozdrobić do konsystencji piasku, masło rozpuścić. Wymieszać jedno z drugim i wysypać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Składniki na ciasto wymieszać mikserem, wlać na ciasteczkowy(...)garnka wlać śmietankę, wsypać brązowy cukier, doprowadzić do wrzenia. Następnie zmniejszyć ogień i gotować przez 30 minut. Na wystudzony sernik wsypać posiekane orzechy, następnie wlać ciepły kajmak. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wylać na wierzch ciasta. Schłodzić przez noc w lodówce
zadanie-gotowanieprzegotowanej wody 500 g waniliowego sera w wiaderku 1 galaretka cytrynowa 1 łyżeczka płaska żelatyny 1/2 szklanki przegotowanej wody szczypta barwnika żółtego szczypta barwnika zielonego 2 wafelki w czekoladzie Wykonanie : W 1/2 szklanki przegotowanej wody rozpuścić galaretkę czerwoną, może być wiśniowa i odstawić do lekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę wlać do 500 g serka i wymieszać. Foremkę namoczyć wodą, przelać(...)lodówki. Formę z serkiem namoczyć w ciepłej wodzie ale chwilkę wtedy dobrze sernik odejdzie od formy, przełożyć na talerz i na wierzch sernika zetrzeć wafelki w czekoladzie. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilibanan Szczypta soli Nadzienie na 3 szt: 1 puszka mleczka kokosowego Sok z 1/2 cytryny 3 banany 1 czubata łyżka miodu olej do smażenia 3-4 tabliczki gorzkiej czekolady Opcjonalnie posiekane orzechy włoskie Przygotowanie: Mleczko kokosowe odstawić na kilka godzin i nie wstrząsać nim. Po otwarciu odłożyć gęstą masę kokosową na nadzienie. Odstała woda kokosową zostanie dodana do ciasta. Karmelizowane(...)Naleśniki smażyć na rozgrzanym oleju. Ja delikatnie smaruję olejem, za pomocą pędzla, patelnię do naleśników. Jak lekko przestygną, naleśniki posmarować gęstym mleczkiem kokosowym, ułożyć banana i zwinąć. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polewać nią naleśniki tworząc wzory. Opcjonalnie posypać posiekanymi orzechami włoskimi Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówcytrynowego Delecta opakowanie drożdży instant Delecta opakowanie przyprawy do sernika Delecta jajko do posmarowania bułek Nadzienie: 1 dowolny budyń firmy Delecta lub po: 16 gram budyniu śmietankowego z białą czekoladą Delecta, 16 gram budyniu czekoladowego z belgijską czekoladą Delecta i 16 gram budyniu waniliowego z prawdziwą wanilią Delecta 500 gram mleka 35 gram cukru trzcinowego/ksylitolu dżem malinowy 100% owoców
Smiling Shrimptortowej Młynomag 7 g drożdży instant 2 łyżki cukru cytrynowego 1 łyżka cukru 1 szkl mleka 75 g masła szczypta soli jajko białko do posmarowania Dekoracja: 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady kuleczki zbożowe w różowej skorupce 100 g marcepanu barwniki spożywcze Mąkę, drożdże, sól, cukier wsypać do miski i wymieszać. Mleko z masłem podgrzewać w garnuszku do rozpuszczenia masła. Przestudzić. Wlać(...)miejscu łączenia z głową lekko zwilżyć wodą) a na nich położyć głowy króliczków. Bułeczki posmarować białkiem. wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ok 20 minut. ostudzić. Czekoladę rozpuścić, przelać do worka cukierniczego z bardzo cienką końcówką. Narysować króliczkom buźki i oczy. W miejscu noska przykleić różowe kuleczki. Marcepan zabarwić na dowolne kolory i udekorować króliczki np. kwiatuszkami, kokardkami
Smakołyki Asimąki pszennej luksusowej Młynomag 100 g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: 100 g masy kajmakowej 4 łyżki mleka płatki migdałów do posypania migdały w czekoladzie Masę kajmakową i masło podgrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia. Przestudzić. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodać cukier a następnie po 1 żółtku i sok z cytryny, cały czas(...)Babkę piec ok 45-50 minut w 180 stopniach. Ostudzić. Składniki na polewę podgrzać i wymieszać aby się połączyły. Polać babkę i posypać lekko podprażonymi migdałami. Udekorować migdałami w czekoladzie
Smakołyki Asiżyczę mile spędzonego czasu. Składniki 4 jajka 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki oleju 2 łyki kakao 3 łyżki mleka 50 g czekolady mlecznej Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ucierając dodać olej. Ciasto podzielić na dwie części. Jasną wyłożyć na dno formy z kominem, a do drugiej(...)dodać kakao, mleko i wymieszać. Wyłożyć na jasną część ciasta. Piec w 180 stopniach C około 50 minut do tzw suchego patyczka. Polać rozpuszczoną czekoladą babka dwa smaki
O kuchni z uczuciemmożna było sięgać po kolejny kawałek bez żadnych wyrzutów? Jestem za. Z pomocą przyszły oczywiście daktyle. Daktyle i kochane masło orzechowe, które nadaje cudowny orzechowy posmak, do tego "czekolada" z oleju kokosowego, która kusi swoim zapachem. Wypiek jest wegański, więc może to czas, aby przekonać rodzinę, że to nie tylko trawa i kamienie? :) Przepis: SPÓD: 30g mąki orkiszowej(...)niego kakao i cukier, dokładnie mieszając. Na wystudzony spód nakładamy krem kakaowy. Następnie robimy na nim "bohomazy" z kremu orzechowego oraz polewamy polewą. Można posypać kawałkami gorzkiej czekolady. WESOŁYCH ŚWIĄT
More food, love and dreamsbudyń waniliowy 1 cukier waniliowy 1 szklanka rodzynek 1 szklanka smażonej skórki pomarańczowej Dodatkowo: 3 opakowania herbatników tłuszcz do wysmarowania formy bułka tarta do posypania formy 1 tabliczka białej czekolady 2 łyżki śmietany 18 % Sposób przygotowania: Ser biały mielimy trzykrotnie na sitku o drobnych oczkach. Masło ucieramy z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym na puszystą masę, ucierając dodajemy po jednym(...)mieszamy. Formę (25x40 cm.) smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Dno wykładamy herbatnikami, wylewamy masę serową. Wstawiamy do piekarnik, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 70-80 minut. Czekoladę i śmietanę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. polewamy ostudzony sernik
Bajeczna Kuchniapapierze do pieczenia i wylepiłam na wzorze pisankę. Piec w temperaturze 180ºC przez ok. 30 minut do zarumienienia. Wystudzić. Masa jogurtowo - czekoladowa: masa kajmakowa do udekorowania 160 g białej czekolady 125 g jogurtu greckiego - dzień wcześniej wyłożyć jogurt na nieduże sitko wyłożone podwójną gazą, przykryć i wstawić do lodówki na noc. Zgromadzoną wodę odlać. Odcedzony jogurt (w temperaturze pokojowej(...)zmiksować i dodać do niego rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę. Zmiksować na gładką masę. Zaczekać chwilę, żeby masa zgęstniała. Na koniec udekorować mazurka masą jogurtową i kajmakiem za pomocą rękawa cukierniczego
The Sweet Damseljajka 2 łyżki mleka 3 łyżki kakao na masę: 500ml mleka 8 łyżek kaszy manny 250g masła 200g cukru 200g wiórek kokosowych na polewę: 200g czekolady gorzkiej 100ml śmietany słodkiej 30% Przygotowanie: Masło rozpuszczamy na rozgrzanym palniku i odstawiamy do przestygnięcia. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i wciąż ubijamy mikserem(...)kaszą manną zagotowujemy cały czas mieszając łyżką. Dodajemy masło, cukier i wiórki kokosowe, dalej mieszamy. Gotową, ciepłą masę wylewamy na zimne ciasto.Całość wstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Czekoladę razem ze śmietaną rozpuszczamy w kąpieli wodnej, a następnie wylewamy na masę i równomiernie rozprowadzamy po wierzchu. Ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego :) Normal 0 21 false
Symfonia smakowablachę (20 cm x 20 cm): 3 łyżki wody 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 1 1/3 szklanki mąki 1/4 łyżeczki sody 7 płaskich łyżek kakao 100 g gorzkiej czekolady, drobno posiekanej 1 łyżeczka mocnej kawy rozpuszczalnej 1/2 łyżeczki soli 1/3 szklanki gorącej wody 1 1/3 szklanki brązowego cukru (dałam 1 szklankę, a i tak było b. słodkie) 6 łyżek(...)posiekanych (dałam całe migdały) Piekarnik rozgrzej do 170 stopni. Siemię zalej wodą i odstaw. W międzyczasie w niedużej misce wymieszaj mąkę i sodę. W dużej misce połącz posiekaną czekoladę, kakao, kawę i sól. Wlej gorącą wodę i intensywnie mieszaj (aż składniki się rozpuszczą). Do czekoladowej masy dodaj cukier, namoczone siemię, olej oraz orzechy i wszystko dokładnie wymieszaj
Qlinarnie i Qlinarnieszklanki oleju masa serowa 1 wiaderko sera śmietankowego 2 budynie śmietankowe 3/4 kostki margaryny palmy 3 jajka 3/4 szklanki cukru skórka kandyzowana z pomarańczy 150 g rodzynek 1 czekolada mleczna Wykonanie: Białka ubijamy na sztywną pianę, nie przerywając ubijania dodajemy cukier. Do ubitej piany dodajemy mąkę ziemniaczaną, ocet, olej delikatnie wszystko łączymy ze sobą. Jajka ubijamy z żółtkami(...)skórkę kandyzowaną z pomarańczy oraz przepłukane gorąca wodą rodzynki. Przestudzone ciasto przekrawamy na dwa blaty wykładamy gorącą masę serową na dolną część ciasta przykrywamy drugą częścią. Ciasto dekorujemy rozpuszczoną czekoladą, odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin. Smacznego
kgwjanczewo