łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju 1 łyżka kakao krem czekoladowy 200 g śmietany kremówki 30% 1 mały serek mascarpone 2 łyżki kakao 1 czekolada mleczna 1 łyżka cukru pudru krem orzechowy 250 g mielonych orzechów włoskich 1 szklanka mleka 3/4 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 1 kostka margaryny palmy 1 łyżka soku z cytryny(...)zostawiamy do przestygnięcia. Mieszamy sok z cytryny razem z wodą. Rozwijamy przestudzone ciasto nasączyć ponczem cytrynowym. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone, kakao i startom na tarce czekoladę. Delikatnie rozsmarować krem na nasączonym cieście, zostawiamy trochę masy aby posmarować wierzch rolady. Mleko zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym, wsypujemy orzechy, gotujemy kilka minut ciągle mieszając . Ugotowaną masę
kgwjanczewoWalentynki, to polecam właśnie to. Składniki: 3 jajka 420g serka homogenizowanego 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki cukru kryształu 100g masła 200g owoców (truskawki, śliwki, maliny) 50g gorzkiej czekolady 1 torebka zielonej herbaty 9 listków żelatyny 200ml wody 1/2 cytryny szczypta cukru szczypta pieprzu Syrop: 100ml cukru 10dag cukru Przygotowanie: Torebkę zielonej herbaty zalewamy ok. 200ml wrzątku i odstawiamy(...)stężałą masę nakładamy odrobinę galaretki z czerwonych owoców i zalewamy tężejącą galaretką z zielonej herbaty. Odstawiamy do stężenia do lodówki. Gotowy deser wykładamy na talerz, który smarujemy roztopioną gorzką czekoladą i ozdabiamy gorącymi owocami z pieprzem
Jacob Tastesskładniki: 250 g mąki 100 g cukru 100 g masła 150 ml mleka 2 jajka 50 g czekolady deserowej, posiekanej 2 łyżki kakao 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 słoiczka konfitur wiśniowych wykonanie: Masło roztapiamy. W misce mieszamy mąkę, cukier, kakao, czekoladę oraz proszek do pieczenia. W osobnym naczyniu mieszamy mleko oraz jajka. Do mokrych składników dodajemy suche
Domowy Smak Jedzeniapatyczka, czy ciacho jest już upieczone. Po upieczeniu pozostawiłam ciasto w piekarniku na ok 10 min. Następnie gdy już dobrze wystygło, przekroiłam ciacho i przełożyłam dżemem wiśniowym. Odpowiednio przygotowaną czekoladą polałam ciasto i udekorowałam migdałami. Czekolada: Daktyle zalałam mlekiem i gotowałam pod przykryciem ok 15 min. Po ugotowaniu, dodałam kakao i zmiksowałam
nietadietaCzekolada Składniki: pół awokado 10 daktyli bez pestek 100 ml mleka ryżowego 10 migdałów 2 łyżki kakao Daktyle zalałam mlekiem i dusiłam na wolnym ogniu ok 7 minut. Migdały zmiksowałam w malakserze. Do zmielonych migdałów dodałam daktyle (wchłonęły prawie całe mleko) i ponownie zmiksowałam w malakserze na gładką masę. Na koniec dodałam kakao i wymieszałam. Czekolada jest najlepsza następnego dnia
nietadietakiedy lekko się zarumieni. Polewa Daktyle zalałam mlekiem i dusiłam na wolnym ogniu ok 10 min. Do lekko rozgotowanych daktyli dodałam kakao, masło kokosowe i wszystko zblendowałam na pyszną czekoladę:) Czekoladę wylałam na część jaglaną i wstawiłam do lodówki. Ciasto można ozdobić płatkami kokosowymi, wiórkami, owocami, itd... Najlepiej smakuje następnego dnia:) A oto wersja z polewą truskawkową i wiórkami kokosowymi
nietadietatemp. 180°C. Polewa Daktyle zalałam mlekiem i dusiłam na wolnym ogniu ok 10 min. Do lekko rozgotowanych daktyli dodałam kakao, masło kokosowe i wszystko zblendowałam na pyszną czekoladę:) Czekoladę wylałam na część jaglaną i wstawiłam do lodówki. Ciasto ozdobiłam płatkami kokosowymi oraz na prośbę mojego synka polewą truskawkową. Najlepiej smakuje następnego dnia
nietadietaszklanki kakao 1 łyżeczka sody 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki majonezu 1/2 szklanki mleka 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Czekoladowy krem: 500 ml śmietanki 36% 200 gram gorzkiej czekolady 3-4 łyżki cukru pudru Ponadto: 500 gram malin 20 gram borówek Zatem na wszystkie powyższe blaty potrzebujemy (dla ułatwienia): 5 i 1/2 szklanki mąki 2 i 3/4 szklanki kakao(...)wypuszczamy poza obręcz. Przelewamy gotowe ciasto i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni do suchego patyczka, według podanych powyżej czasów. Krem czekoladowy Śmietankę podrzewam i rozpuszczam w niej czekoladę. Studzę i umieszczam krem w lodówce na całą noc. Po tym czasie wyciągam krem w lodówki i miksuję z cukrem pudrem aż będzie odpiwednio gęsty. Wykończenie tortu Największy blat układam
Mango PapajaMasa: 750 ml. naturalnego soku jabłkowo-aroniowego Ogrody Sabinu 2 budynie waniliowe 3 łyżki cukru Dodatkowo: 250 ml, śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Płatki białej czekolady Tłuszcz do formy Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywno, ucierając stopniowo wsypujemy cukier oraz dodajemy po jednym żółtku, na końcu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Tortownicę (22cm) smarujemy(...)część gorącej masy, odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz rozpuszczoną żelatynę w niewielkiej ilości gorącej wody. Masę wykładamy na wierch, wyrównujemy, posypujemy płatkami czekolady, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Takie oto soki dostałam, zainteresowanych zapraszam na stronę https://www.facebook.com/OgrodySabinu/ lub http://www.ogrodysabinu.pl
Bajeczna KuchniaKarnawał się skończył ...i skończyło się smażenie pączków, faworków itp.Ja te pyszne trójkąciki robiłam kilka dni temu i o zapomniałam o nich ...Na takie serowe pączki z czekoladą podpatrzyłam u Moniki i postanowiłam takie zrobić..bardzo szybkie do zrobienia i bardzo smaczne...ja nie zdążyłam swoich pączuszków namoczyć w czekoladzie - po prostu musiałam niespodziewanie wcześniej wyjść
Moje domowe kucharzenieŚniadanie zjedzone, biegnę do piwnicy po rower, we Wrocławiu dziś wiosna :) 2 białka 2 żółtka 1 banan zmiksowane truskawki 1 łyżka miodu starta gorzka czekolada olej kokosowy do smażenia Białka ubijam na sztywno, dodaję żółtka, smażę na oleju kokosowym pod przykryciem. Dodaję banany, polewam truskawkami z miodem i posypuję gorzką czekoladą. Pychota
Bike By LifeSkładniki: 1 szklanka mleka 3 łyżki płatków owsianych 2 łyżki wiórków kokosowych 1 mały banan 1 duża garść płatków migdałowych 1/2 kostki startej czekolady gorzkiej Mleko zagotować w garnku, wrzucić płatki owsiane i wiórki kokosowe. Gotować około 3 minuty. Banana obrać, odkroić 3 plasterki, resztę pokroić w kostkę i razem z posiekanymi płatkami migdałowymi dodać do owsianki. Wymieszać (można ewentualnie(...)dosłodzić miodem). Przełożyć do miseczki, na wierzchu ułożyć banana w plasterkach, a całość posypać tartą czekoladę
Ewusiowe Smakisoli skórka otarta z 1 pomarańczy sok z połowy pomarańczy krem czekoladowy:( do przygotowania dzień wcześniej niż pieczenie babeczek ) 250 ml śmietany kremówki cukier puder- ok łyżki tabliczka mlecznej czekolady 2 kieliszki likieru czekoladowego Dalkowski Wykonanie: Jajka ubić z cukrami, dodać maślankę, skórkę z pomarańczy oraz sok, dokładnie wymiksować. Make wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą. Dodawać po łyżce(...)wystudzona margarynę dodać do ciasta, wymieszać, Przekładać do foremek na muffinki do 2/3 wysokości, piec 20 minut w 180 st. Krem: Śmietanę kremówkę podgrzać, wrzucić do niej kostki czekolady, aż się rozpuszczą. Wymieszać. Odstawić na noc do ostygnięcia. Na drugi dzień ubijamy czekoladową śmietanę na sztywno, dodajemy likier, mieszamy. Możemy dosłodzić cukrem pudrem. Gotowe wystudzone muffinki udekorować kremem czekoladowym
Z Majeczką w kuchniksylitolu lub cukru pudru 3 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej lub mąki z tapioki ewentualnie ryżowej 2-3 łyżki wody Na wierzch - 2 opcje 1. rozpuszczona gorzka czekolada ok 100 g wymieszana z odrobiną mleka roślinnego lub zwykłego 2. lub 1/2 szklanki kakao 1/4 szklanki oleju kokosowego 3 łyżki syropu klonowego lub miodu Przygotowanie(...)mieszamy do uzyskania pożądanej gęstości w razie potrzeby dodajcie więcej mąki lub wody. Masę przelewamy na blaszkę z wyłożonym spodem, wkładamy do lodówki 3. Wierzch Stapiamy czekoladę w kąpieli wodnej, lub topimy olej, mieszamy go z miodem lub syropem klonowym i kakaem, gotową masę wylewamy na masę kokosową, odstawimy do lodówki na ok 30 minut
zdrowa vege kuchniaIdealny na drugie śniadanie - pyszny, prosty, lekki i zdrowy! Składniki: 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/2 szklanki mleka 1,5% 1 banan 2 łyżki mrożonych malin 1 kostka gorzkiej czekolady (np. ze skórką z pomarańczy) Terravita Przepis: Zblenduj kostkę czekolady na wiórki (lub zetrzyj na tarce), dodaj jogurt, mleko, pokrojonego banana i maliny do miseczki. Wszystkie składniki zblenduj na gładką masę
Emcia Pichci