mielone - 47549 przepisów (strona:946/3170)

Orzechowiec 157

orzechowe smaki, ciasto nada się świetnie na Sylwestrową imprezę. Zapraszam na Orzechowiec, najlepszy z najlepszych! Składniki : 250 g mąki 140 g orzechów (1/2 włoskich i 1/2 laskowych) 70 g mielonych orzechów arachidowych łyżeczka ekstraktu waniliowego 4 jajka (w temp. pokojowej) 50 g czekolady 150 g masła 150 g cukru łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 szklanki ciepłego(...)garść płatków migdałowych Sposób przygotowania: Masło ucieramy razem z cukrem, następnie dodajemy kolejno po jajku, gdy całość się połączy dolewamy mleko i ekstrakt waniliowy - dalej ucieramy. Mąkę mieszamy z mielonymi orzechami arachidowymi, drobno posiekanymi orzechami włoskimi i laskowymi, poszatkowaną czekoladą, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Do mokrych składników dosypujemy suche i mieszamy. Gotową masę przekładamy do dużej formy keksowej

Słodkie Przyjemności
Gulasz z szynki wieprzowej 152

małe papryki 1/2 szklanki ziaren kukurydzy Przyprawy : 3 średnie liście laurowe 4-5 ziarenek ziela angielskiego pieprz, sól (wg uznania) płaska łyżeczka mielona słodka papryka pół łyżeczki mielona papryka chilli czosnek odrobina oleju i oliwy czosnkowej Sposób przygotowania: Mięso myjemy i kroimy na drobne kawałki. Na rozgrzaną patelnie wlewamy oliwę i olej i ostrożnie wrzucamy mięso. Podsmażamy

Słodkie Przyjemności
Muffiny migdalowe z jablkiem i truskawkami czyli poWeekendowe Lakocie odc.72 154

Muffiny migdalowe z jablkiem i  truskawkami 185 g maki pszennej 65 g mielonych migdałów 130 g cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki mielonego cynamonu skórka starta z połowy cytryny szczypta soli 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 120 g masła, stopionego i ostudzonego 2 lekko roztrzepane jajka 1 jabłko, obrane i pokrojone w kostkę

Dzieje kuchennej Wiewióry
Klops z mięsa mielonego 549

Składniki: około 80 dag mięsa mielonego wieprzowego ( niezbyt chudego) 3 jajka cebula, 3 ząbki czosnku bułka tarta, kasza manna sól, pieprz, ostra papryka mielona, majeranek Przygotowanie : Zmielone mięso doprawić przyprawami, wbić jajka i wyrobić Cebule, czosnek pokroić drobno i przesmażyć na smalcu- po przestudzeniu dodać do masy mięsnej- dokładnie wyrobić, najlepiej ręką Jeśli masa pozostaje zbyt miękka

Proste Potrawy
Pasta e fagioli - makaron z fasolą w pomidorach 201

łyżeczka suszonego oregano 1/4 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka soli 1 szklanka małego makaronu, np. muszelki 100 g świeżych liści szpinaku 1 - 1,5 łyżki nieaktywnych drożdży * świeżo mielony pieprz do smaku CZAS PRZYGOTOWANIA: 2H + noc POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy na noc do namoczenia. Następnego dnia fasolę przecedzamy i dokładnie płuczemy. Odstawiamy(...)makaron i gotujemy al dente. Wsypujemy świeże liście szpinaku, mieszamy, przykrywamy i zostawiamy na 2 minuty do zaparzenia liści.  4. Garnek zdejmujemy z ognia. Wsypujemy drożdże, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i dokładnie mieszamy. Podajemy na ciepło. Smacznego! :) * nieaktywne drożdże można kupić w sklepach ze zdrową żywnością. Dodaje potrawom tzw. smaku 'umami' - jeden z pięciu podstawowych smaków odczuwanych

My Culinary Art
GULASZ CIELĘCY Z TYMIANKIEM, W DELIKATNYM ŚMIETANOWYM SOSIE 181

przepis podaję jednak na jedną. Składniki: - 1kg mięsa cielęcego (u mnie udziec) - 1 średnia cebula - 1-2 ząbki czosnku - 1 łyżka suszonego tymianku - 250ml białego wytrawnego wina - sól, świeżo mielony pieprz - 1/2 łyżki masła klarowanego - 1/2 łyżki olej kokosowego - 50-100ml słodkiej śmietanki (u mnie 30%), ale można dać 18% lub 12% (będzie bardziej dietetycznie) W garnku rozgrzać(...)puścić soków dlatego dodajemy następną partię dopiero po podsmażeniu poprzedniej lub podsmażamy na patelni i dodajemy podsmażone do garnka (ja tak właśnie robiłam). Podsmażone mięso doprawiamy solą oraz świeżo mielonym pieprzem, dodajemy tymianek, podlewamy częścią wina, przykrywamy i dusimy na małym palniku. W trakcie duszenia dodajemy resztę wina i ewentualnie wodę. Dusimy ok.1h. Po tym czasie dodajemy słodką śmietankę

Smaczne Zdrowe
Zapiekana wołowina pod peere z dziczyzną. 184

wędzonej z dziczyzny -ok 400 g wołowiny -ziemniaki usmażone w skorupce w piekarniku skropione oliwą bez przypraw (1h pieczenia) -starte oregano, tymianek, czosnek niedźwiedzi -dwa ząbki czosnku -papryka czerwona mielona -sól, pieprz -Edam w kostce -por część biała -cebula -białe półwytrawne wino -suszone borowiki; zalewamy gorącą wodą i zostawiamy na godzinę, siekamy Kiełbasę kroimy w kotkę i przesmażamy(...)kiełbasy szklimy cebulę, po minucie dodajemy posiekany, zgnieciony w garści por. Dorzucamy zgnieciony nożem, a potem posiekany czosnek. Solimy i pieprzymy. Podlewamy winem. Jak wino się zredukuje wrzucamy mieloną wołowinę, solimy, pieprzymy; dodajemy ziół i paprykę. Wrzucamy posiekane grzyby. Smażymy ok 10-15 minut i odstawiamy. Usmażone ziemniaki obieramy ze skóry i zgniatamy na peere z kapką mleka. Dodajemy

BaRepas
Bakaliowy makowiec 147

składniki * 400 g mielonego suchego maku * 400 ml mleka * 1 łyżka masła * 5 jajek * 1/2 szklanki miodu * 3 duże jabłka * 125 g miękkiej margaryny * 3/4 szklanki cukru * aromat migdałowy(...)łyżeczki proszku do pieczenia * 3 szklanki bakalii (orzechy, migdały, skórka cytrynowa i pomarańczowa, rodzynki, suszone morele, kandyzowane owoce)   Sposób wykonania   Mleko zagotować z łyżką masła, wsypać mielony mak, chwilkę pogotować na małym ogniu ciągle mieszając, zestawić z ognia, dodać aromat migdałowy i odstawić do wystudzenia. Jabłka obrać zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Margarynę utrzeć z cukrem

Mix smaku
Wołowina z ryżem i warzywami po chińsku 512

serii szybko i prosto - ryż z warzywami po chińsku z dodatkiem mięsa mielonego SKŁADNIKI 200g wołowego mięsa mielonego 350g mrożonej mieszanki chińskiej  2 woreczki ryżu olej sos sojowy słodki sos chili   PRZYGOTOWANIE Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Mięso rozdrabniamy na patelni i smażymy na oleju, doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy  z patelni. Warzywa

Moje Kuchenne Rewelacje
Galaretki z indyka z salami i warzywami 255

kostkę salami peperoni, pokrojonej papryki konserwowej i suszonych pomidorów świeżo mielony pieprz do smaku Mięso drobno posiekać. Rosół mocno podgrzać, rozpuścić żelatynę, dodać posiekaną natkę i świeżo mielony pieprz. Mięso, salami i warzywa po równo rozłożyć do małych filiżanek lub kieliszków do wina. Zalać rosołem z rozpuszczoną żelatyną, ostudzić i schłodzić do stężenia

Czerwień i błękit
Krokiety z mięsem 262

mleka 1/4 l wody 2 jajka 1 łyżeczka płaska soli 1 łyżka oliwy Farsz : około 0,5 kg mięsa mielonego z indyka około 0,5 mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa Skworcu Pieprz zielony Skworcu Bazylia Skworcu 1 łyżeczka czosnku granulowanego Skworcu Panierka : Bułka tarta Jajka  Oliwa do smażenia Wykonanie : Do mleka dodać

Sama słodycz i szczypta chili
Sum cytrynowo-pomarańczowy pieczony, z ziemniaczkami 176

stosowane w dolegliwościach jelitowych oraz zmniejszają gorączkę. Na Bliskim Wschodzie, kwaśny napój pity w celu łagodzenia dolegliwości żołądkowych. -natka pietruszki- pęczek -cytryna -czerwony pieprz -pieprz czarny świeżo mielony -pikantna sól - vinaigrette Monini – pomarańcza i limonka -oliwa z oliwek Monini -gotowa mieszanka – rozmaryn, szałwia, tymianek, cebula, liść laurowy, lebiodka majeranek - Piekło-Niebo od Ziarenkowo - cebula suszona platki od Skworcu Rybę(...)drugi dzień, przygotuj naczynie żaroodporne- wyłóż na dno papier do pieczenia. Pokrój cytrynę w plastry, posyp posiekaną natką pietruszki oraz pieprzem czerwonym. Ułóż na wierzchu suma. Posyp całośc świeżo mielonym pieprzem prosto z młynka. Dodaj resztę pietruszki, posyp sumakiem. Wyciśnij na rybę kilka kropel cytryny.  Dodaj vinaigrette pomarańcza i limonka. Na koniec oliwę z oliwek.  Powstanie

Z Kuchni Do Kuchni
Fefernuski kociewskie, czyli lukrowane pierniczki z Kociewia 265

mleka 3 średnie jajka 110 g cukru 1 łyżeczka amoniaku 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka mielonych goździków 1 łyżeczka startej gałki muszkatołowej ¼ pieprzu mielonego Lukier: 360 g cukru pudru (ok. 3 szklanki) 6 łyżek soku z cytryny 4,5 łyżek wody Przygotowanie fefernusków: Wymieszaj w misce przesianą mąkę i przyprawy. W garnuszku roztop

Grahamka, weka i kajzerka
Zupa z batatów, marchewki i dyni / Sweet potato, carrot and pumkin soup 186

szklanki batatów, obranych i pokrojonych w kostkę 6 szklanek bulionu warzywnego lub drobiowego 1 łyżka curry w proszku 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu 3/4 szklanki orzeszków piniowych 3/4 szklanki wody 1/4 szklanki posiekanej kolendry, do podania Przygotowanie: W dużym garnku rozgrzej średnim ogniu olej i wrzuć czosnek i cebulę. Smaż przez

karmelowy
Kotleciki mielone z indykiem 123

troszkę zmienić i dodałam mięso z indyka. Kotlety wyszły pyszne i wszystkim smakowały :)    Składniki : Około 0,5 kg mielonego z indyka Około 0,5 kg mielonego wieprzowego ( może być z karkówki ) 1 cebula duża Czosnek  Przyprawa Magi Bułka tarta 2/3 jajka 1 szklanka mleka Oliwa do smażenia Wykonanie; Zmielić mięso wieprzowe i z indyka

Sama słodycz i szczypta chili

Proponowane wyszukiwania