jadłam. Lody Haagen-Dazs są wytwarzane z naturalnych składników. Bazują na prawdziwej śmietanie i mleku oraz najlepszych dodatkach, takich jak wanilia Bourbon, karmel, orzechy makadamia, miód czy belgijska czekolada. Marka ostatnimi czasy wprowadziła na rynek dwa nowe smaki lodów w kubeczku półlitrowym, czym z całą pewnością zadowoliła rzeszę lodożerców. Haagen-Dazs Macadamia nut brittle , to połączenie lodów(...)kompozycjach smakowych : waniliowe z orzechami makadamia, waniliowe z prażonymi migdałami, czekoladowe z migdałami i karmelowo-śmietankowe z solonym karmelem. Każde z lodów, oblane są prawdziwą belgijską czekolada. Podczas spotkania miał miejsce pokaz przygotowywania deserów lodowych, na bazie lodów Haaen-Dazs prezentowała Ewa Wachowicz - przemiła i sympatyczna osoba, która potrafi zaciekawić publiczność. Pani Ewa przygotowała 3 desery , każdy inny, każdy
kolorowotorcikowoszczypta soli Masa: - 4 żołtka - 2 łyżeczki ksylitolu - szklanka (250ml) kremu kokosowego (oddzielonego ze schłodzonego mleczka) - 1 laska wanilii Dodatkowo: - ulubione świeże owoce (u mnie truskawki, maliny i borówki) - czekolada (do stopienia jako polewa)- nie trzeba Uwaga: Bezę przygotowujemy dzień wcześniej, aby miała czas na wysuszenie Do dokładnie oddzielonych białek (bez grama żółtka) dodajemy szczyptę soli i miksujemy na sztywną(...)żółtkową, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki, na min.30 minut. Schłodzony, dość gęsty krem nakładamy do koszyczka z bezy (tak żeby wystawał), wykładamy owoce. Ja polałam także dodatkowo stopioną czekoladą. Zamiast kremu żółtkowego można przygotować krem z mascarpone i kremówki, wg przepisu z tradycyjnej Pavlovej . Smacznego
Smaczne Zdroweidealne danie! Składniki (na 2 porcje): Kruchy spód: 1 i 1/2 szklanki płatków kukurydzianych Lubella kakao i miód 1 łyżka miodu 2 łyżki masła 2 kostki czekolady deserowej Nadzienie: 1 kg truskawek garść świeżej mięty sok z cytryny łyżka miodu 150 gram jogurtu naturalnego 1/2 laski wanilii garść poziomek(...)czekoladowy: 1 łyżka kakao 2 łyżki masła 1/3 szklanki mleka 1 łyżka miodu Płatki traktuję poważnie tłuczkiem, bo maksymalnego ich rozdrobnienia. W garnku rozpuszczam masło, czekoladę i miód. Mieszam z potłuczonymi płatkami. Dno niewielkich tartaletek wylepiam przygotowanym kruchym spodem, przygniatam tłuczkiem lub czymś ciężkim i odstawiam do lodówki na noc, tak by spód był twardy
Mango PapajaPróbowaliście już nowej serii makaronów Lubella MINI? Dzisiaj na pierwszy rzut idą Mini świderki z czekoladą:) Pyszny czekoladowy smak makaronu do tego aromat wanilii i owoców...Zestawienie idealne! Składniki: 400 g makaronu Mini świderki z czekoladą 500 g moreli Makaron gotować w wodzie 5 minut, następnie odcedzić i przelać zimną wodą. Morele umyć, wyjąć pestki, pokroić na mniejsze
coolinarnymnie 28 x 42 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 12 - 15 minut w temperaturze 180ºC. Masa chałwowa: 330 ml śmietany kremówki 30% 100 g białej czekolady 250 g chałwy 3 łyżeczki żelatyny g żelatyny 1/4 szklanki mleka 150 ml śmietany zagotowujemy, dodajemy pokruszoną czekoladą oraz ok 200 g, również pokruszonej chałwy i mieszamy całość, aż składniki
Cynamonowe szczęściesumie to cudem udało mi się dorwać kawałek Jako, że składniki są dość uniwersalne ciasto można wykorzystać na różne okazje. W oryginalnym przepisie ciasto polewało się polewą z czekolady mlecznej, ja użyłam serka mascarpone bo pozostał mi jeszcze z przygotowania innego ciasta, ale jeśli nie macie mascarpone to możecie rozpuścić czekoladę mleczną w kąpieli wodnej i posmarować wierzch ciasta. Ciasto
PatiGotujepuszka słodzonego mleka skondensowanego 1 szklanka mocnego naparu z kawy parzonej 1 łyżka kawy rozpuszczalnej w proszku 2 łyżki kopiaste żelatyny 1/4 szklanki wody Polewa czekoladowa: 200 g czekolady 50 g masła 50 g śmietanki kremówki 30% Wymiary formy to 33×24 cm. Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Najpierw przygotowujemy napar z kawy. Ja przygotowałam(...)Najlepiej dolny blat ciasta umieścić w formie do pieczenia, aby łatwiej nakładało się piankę. Na dolny blat wykładamy tężejącą piankę i przykrywamy ją górnym blatem ciasta. Pozostawiamy do stężenia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do niej masło i kremówkę. Dokładnie mieszamy i polewamy równomiernie ciasto. Pozostawiamy do zastygnięcia. Dodatkowo możemy udekorować je wiórkami czekoladowymi. Smacznego Artykuł Kostka kawosza pochodzi
PatiGotujeSkładniki: Biszkopt czekoladowy: (zamiast niego można wykorzystać biszkopciki lub herbatniki) 3 jajka 2 łyżki mąki 3 łyżki cukru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia opakowanie cukru wanilinowego 2 łyżki rozpuszczalnej czekolady Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu (ja używam sera President w wiaderku) 3 galaretki: brzoskwiniowa, truskawkowa i agrestowa 330 g śmietanki kremówki 30% lub 36% 5 łyżek cukru pudru Pierwsze(...)jednolitej piany z cukrem dodajemy po jednym żółtku, za każdym razem dobrze ubijając. Na samym końcu do dobrze wymieszanego ciasta przesiewamy przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy czekoladę i mieszamy mikserem na najniższych obrotach nie za długo, tylko do momentu połączenia składników. Ciasto wylewamy do formy (u mnie 33 x 23 cm) i pieczemy w 180° z termoobiegiem
PatiGotujeczęść) 100 ml wody 60 g ksylitolu lub cukru - do smaku 100 ml śmietany 30% 100 g serka mascarpone ksylitol do smaku suszone owoce lub trochę startej czekolady do przybrania - opcjonalnie lemoniada z rabarbaru : sok odciśnięty z rabarbaru sok z 1 cytryny ok 200 ml półsłodkiego wina lub zimna woda przygotowanie Rabarbar umyć przyciąć końcówki, nie obierać(...)wystudzonego rabarbaru. Wymieszać, dosłodzić do smaku. Pozostały rabarbar rozłożyć do czterech naczynek, na wierzchu położyć masę z mascarpone. Przed podaniem można posypać suszonymi owocami lub startą czekoladą lemoniada: Wymieszać sok który pozostał po osączeniu rabarbaru z winem (lub wodą) i sokiem z cytryny. Schłodzić przed podaniem w lodówce, podawać z lodem. Smacznego
Stare Garyłyżki płynnego miód, syropu klonowego lub innego zdrowego słodzika · pół łyżeczki cynamonu (opcjonalnie) · gorzka czekolada wysokiej jakości pokrojona w kostkę (opcjonalnie) DODATKI: · orzechy ziemne, 1/2 łyżki · wiórki kokosowe, 1/2 łyżki(...)Przełożyć do miski. Banany obrać i pociąć na mniejsze kawałki. Dodać do awokado. Wsypać kakao i wlać miód. Miksować za pomocą blendera , aż powstanie gładka masa. Dodać cynamon i czekoladę jeśli używamy i dynamicznie wymieszać za pomocą łyżki. Przełożyć do naczyń. Na suchej patelni prużyć grubo posiekane orzechy. Po przestudzeniu drobno posiekać i ozdobić deser ulubionymi dodatkami. Podawać najlepiej
Calzonella.commąki pszennej 4 jajka 500 ml śmietany kremówki 30% 0,5 opakowania (125 g) serka mascarpone 1 łyżka (10 g) cukru pudru 0,5 tabliczki (50 g) gorzkiej czekolady Przygotowanie: 1) Na dnie formy ułożyć warstwę herbatników. 2) Na herbatniki wyłożyć masę kajmakową i równomiernie rozprowadzić (można sobie pomóc i wcześniej masę delikatnie podgrzać, ułatwi to jej rozsmarowanie). 3) Kajmak(...)się dobrze schłodzi (! kilka godzin) śmietankę ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder oraz serek mascarpone i wymieszać mikserem. Gotowy krem wyłożyć na ciasto. 8) Na koniec posypać startą czekoladą
Fitsweet.memigdałowej ¼ szklanki miodu ⅓ szklanki oleju kokosowego Składniki na karmelową warstwę: 1 szklanka daktyli ⅔ szklanki śmietanki kokosowej ½ szklanki oleju kokosowego szczypta soli wanilia Składniki na czekoladową warstwę: 1 wersja: gorzka czekolada lub: 2 wersja : ½ szklanki oleju kokosowego 3 łyżeczki kakao 1-2 łyżki miodu Przygotowanie: Spód ciasta: Mieszamy nasze mąki, dolewamy olej kokosowy oraz miód. Przelewamy do foremki – u mnie(...)uzyskania jednolitego ciasta. Wylewamy na naszą ostudzoną spodnią warstwę i odkładamy z powrotem do zamrażalnika. Czekoladowa warstwa: Możemy przygotować ją na dwa sposoby: 1. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę i wylewamy na karmelową warstwę (wcześniej trzeba się upewnić, że jest już odpowiednio twarda). 2. Wszystko blendujemy, aż składniki połączą się w jednolite ciasto. Potem ostrożnie wylewamy je na karmelowe nadzienie
PaleoLifemleka 3/4 szklanki cukru (dałam 1/2 szklanki i masa wyszła w sam raz) 250g margaryny 2 opakowania cukru waniliowego (16 g) 2 szklanki mleka w proszku POLEWA: 150g czekolady mlecznej 6 łyżek mleka Przygotowanie: Biszkopt: Foremkę 25x36 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodajemy cukier i dalej ubijać. Następnie dodajemy(...)koniec dodajemy mleko w proszku. Całość dokładnie mieszamy szpatułką lub mikserem na najniższych obrotach. Tak przygotowaną masą przekładamy biszkopt. Ostatni etap - POLEWA W kąpieli wodnej rozpuszczamy 150 g czekolady z 6 łyżkami mleka. Tak przygotowaną polewą polewamy wierzch ciasta, a następnie równo ją rozprowadzamy po cieście. Ciasto wkładamy na kilka godzin, a najlepiej na całą noc do lodówki
Gotuj z MąkąSkładniki: 500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 7,5% 3 galaretki w różnych kolorach + 3 szklanki wrzątku Dekoracja: wiórki czekoladowe, pokruszone ciasteczka, kolorowe cukierki, polewa z białej lub ciemnej czekolady Przygotowanie: Galaretki rozpuścić osobno w szklance wrzącej wody i odstawić do ostygnięcia. Śmietankę mocno schłodzić, rozlać do 3 misek i ubić na pianę, dodając pod koniec tężejącą galaretkę. Tortownicę(...)sposób kolorowe plamki. Ciasto wstawić do ldówki do całkowitego stężenia. Gotowy deser przed podaniem można posypać wiórkami czekoladowymi, pokruszonymi ciasteczkami, kolorowymi cukierkami lub polewą z bałej lub ciemnej czekolady. SMACZNEGO
Malinowo w kuchniSkładniki: 170 gram herbatników czekoladowych ( u mnie Łakotki) 2 łyżki masła 500 ml śmietanki kremówki 250 gram serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru pół tabliczki białej czekolady 4-5 listków żelatyny truskawki patki migdałów listki mięty Ciastka wrzucić do malaksera. Zmiksować. Dodać rozpuszczone masło. Wyłożyć na spód tortownicy. Ugnieść. Włożyć do lodówki na godzinę. Po tym czasie(...)Ubić śmietanę z cukrem pudrem. Dodać posiekaną w kostkę białą czekoladę. Dodać żelatynę przygotowaną według opisu na opakowaniu. Dodać serek mascarpone. Wymieszać. Wyłożyć na spód blatu. Włożyć do lodówki. Po 1-2 godzinach wyjąć . Ułożyć truskawki ( lub owoce sezonowe). Posypać prażonymi migdałami i listkami mięty
AZgotuj!