czekolada - 27946 przepisów (strona:581/1864)

Truskawkowa stracciatella 210

się rozpuści. Zdjąć z ognia, dodać galaretkę i żelatynę, dokładnie wymieszać i zmiksować. Odstawić. Masa śmietanowa: 250 g serka mascarpone 500 g śmietany 18 % łyżka żelatyny 100 g gorzkiej czekolady szklanka cukru pudru opakowanie cukru wanilinowego Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Serek mascarpone zmiksować z połową śmietany 18 %,cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Drugą połowę śmietany zmiksować(...)wymieszać z rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatyną. Połączyć obie masy. Czekoladę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. 2/3 kremu wymieszać z tartą czekoladą. Salaterkę wysmarować masłem. Na spód wlać 1/3 kremu stracciatella i schłodzić w lodówce. Na masę wylać mus truskawkowy i powrzucać resztę truskawek.Schłodzić w lodówce aż stężeje. Na truskawki wyłożyć białą masę-schłodzić, ostatnia warstwa

Anielskie wypieki
DROŻDŻÓWKI KAKAOWE Z MALINAMI 158

mleka 60 g masła 1 jajko 1 żółtko 4 łyżki cukru szczypta soli 4 łyżki cukru 14 g świeżych drożdży 2 łyżki kakao DEKORACJA: krem czekoladowy maliny 1/2 tabliczki czekolady Świeże drożdże pokruszyć, dodać do nich łyżkę cukru, mąki i mleko. Wymieszać. Odstawić na 15 minut do podwojenia się zaczynu. Mąkę, cukier, sól, jajko, żółtka, kakao wymieszać. Dodać zaczyn drożdżowy(...)dnem szklanki zrobić wgłębienie. Dodać po łyżeczce kremu czekoladowego i kilka malin. Bułki posmarować jajkiem. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st przez 17-18 minut. Po wystudzeniu rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i polać każdą drożdżówkę roztopioną czekoladą

Kuchnia w oparach
Przekąski idealne do chrupania podczas.... meczu! Beskidzkie! 201

dzisiejszy wieczór przygotowałam trzy przekąski. Oczywiście przekąski od Beskidzkich same w sobie są smaczne ale lekkie "podrasowanie" im nie zaszkodzi.  1. Paluszki Beskidzkie z sezamem w gorzkiej czekoladzie i kolorowej cukrowej posypce. Potrzebujemy; Beskidzkie paluszki z sezamem kilka kostek gorzkiej czekolady cukrowe posypki Paluszki maczamy w rozpuszczonej czekoladzie, posypujemy posypką i wkładamy na chwilę do lodówki. Najlepiej na stojąco

Radość kipiąca uśmiechem.
Przepis #152 FIT Rolada Snikers 150

Witajcie, jest weekend  musi być ciacho! Dzisiaj przygotowałam bezglutenową roladę o smaku Snikersa - bez dodatku białego cukru oraz mleka. Ciasto ma wyraziście czekolady smak i chrupiące nadzienie. Idealnie sprawdzi się na deser dla dużych i małych.  Nagrałam także film z jej przygotowaniem - link znajdziecie na końcu przepisu (mój pierwszy! - jestem ciekawa jak Wam się spodoba:)).   Wartości odżywcze(...)kukurydzianej - szczypta proszku do pieczenia - 2 łyżki kakao - 2 -3 łyżki syropu daktylowego Masa - 200 g daktyli - 1 łyżka masła orzechowego - 30 g orzeszków ziemnych Dodatkowo - kilka kostek gorzkiej czekolady - łyżka posiekanych orzeszków ziemnych Wykonanie Białka oddzielamy od żółtek. Następnie białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec dodajemy syrop daktylowy. Dokładnie miksujemy przez chwilę. D odajemy po jednym żółtku

Health-Fit-Life
Mrożony napój kawowo-waniliowy i kawy smakowe little’s (recenzja) 298

aromatu wanilii Bourbon. Wspaniały aromat i smak. Osobiście uwielbiam połączenie wanilii i kawy. Duet doskonały. Skład: waniliowa kawa rozpuszczalna liofilizowana 100% Arabica, aromat naturalny Wanilii Bourbon. Kawa rozpuszczalna Czekolada Szwajcarska Little’s Arabika z dodatkiem naturalnego ekstraktu ciemnej czekolady szwajcarskiej. Po zaparzeniu wyraźnie czuć smak czekolady. Skład: kawa rozpuszczalna liofilizowana 100% Arabika, aromat naturalny lub identyczny z naturalnym

Słodkie okruszki
Przepis #151 Lody podwójnie czekoladowe 149

Składniki - 150 ml mleczka kokosowego - 1 łyżka syropu klonowego - 30 g odżywki białkowej - 1-2 łyżki kakao  Dodatkowo - kilka kostek gorzkiej czekolady  - 1 -2 łyżki oleju kokosowego Wykonanie W kąpieli wodnej rozpuszczamy mleczko kokosowe oraz syrop klonowy. Dokładnie mieszamy. Pod koniec dodajemy odżywkę białkową oraz kakao. Ponownie mieszamy łącząc dokładnie wszystkie składniki. Tak przygotowaną masę przelewamy do foremek(...)lodów i wkładamy do zamrażalnika najlepiej na całą noc.   Kiedy lody będą dobrze zmrożone przygotowujemy polewę. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę oraz olej kokosowy. Pozostawiamy do lekkiego wystudzenia . Następnie bardzo delikatnie polewamy nią nasze lody. Ponownie chowamy do zamrażalnika. Lody naprawdę idealnie chłodzą w upalne dni. W smaku dość mocno czuć czekoladę.  Smacznego

Health-Fit-Life
Scones z borówką amerykańską, białą czekoladą i płatkami migdałów 174

proszku do pieczenia 2 jajka L 100 g miękkiego masła 50 g płatków migdałów 2 łyżki cukru szczypta soli 1,5 szklanki borówki amerykańskiej  100 g posiekanej białej czekolady 1. Wszystkie składniki oprócz borówek, płatków migdałów i czekolady dałam do miski miksera i zmiksowałam, dodałam żurawinę, pokruszone płatki migdałów i czekoladę. Zagniatanie dokończyłam na stolnicy.  2. Jak powstanie

kruche babeczki
DINO PARTY CZEKOLADOWY TORT Z KREMEM ORZECHOWO-ŚMIETANOWYM 246

Przedstawiam tort dla wybrednych... Czekoladowy biszkopt przełożony kremem na bazie masła orzechowego ( uwielbiam) i masą śmietanowo-kokosową obsypany posiekaną gorzką czekoladą. Pycha... W mojej kuchni królują zdrowe słodycze, ale zdarzają się wyjatkowe okazje, które pozwalają mi zaszaleć. Świętując czwarte urodziny mojego syna -fana dinozaurów, (ośmieliłabym się nawet powiedzieć  psychofana) powstał cudowny tort. SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 5 jajek w temperaturze(...)uchylonym piekarniku. KREM ORZECHOWY: (na jedną warstwę i obłożenie tortu) SKŁADNIKI: 250g. masła orzechowego 400 ml. śmietanki kremówki 2-3 łyżki cukru pudru 2 opakowania śmietan-fixu tabliczka gorzkiej czekolady słoik dżemu np. brzoskwiniowy PRZYGOTOWANIE: masło orzechowe miksuję z połową szklanki śmietanki pozostałą śmietankę ubijam na koniec dodając cukier puder i śmietan-fixy mieszam delikatnie łyżką masło z bitą śmietanom

Upiecz sobie babeczkę
Kokosowo - truskawkowy deser z tapioką i czekodżemem Łowicz 184

efektowny deser z tapioką, czyli przeźroczystymi perełkami o jędrnej strukturze, nie zawierające glutenu, ani cholesterolu! Deser przygotowany jest na mleku kokosowym, przełożony warstwą czekodżemu Łowicz Truskawka z Belgijską Czekoladą oraz zmiksowanymi truskawkami- bo przecież sezon truskawkowy trwa więc warto wykorzystać go w pełni. Kokos + czekolada + truskawki... to musi być pyszne! 3-6 porcji: * mleko kokosowe- 400 ml * woda(...)truskawki- 200 g * tapioka- 60 g * cukier- 1 łyżeczka * sok z cytryny- 1 łyżka * Czekodżem Łowicz Truskawka z Belgijską Czekoladą- 1 słoik Tapiokę wymieszać z mleczkiem kokosowym, wodą oraz cukrem i moczyć przez około 30 minut. Namoczoną tapiokę gotować na bardzo małym ogniu- często mieszając- do miękkości, około 50 minut (czas dotyczy dużych kulek, mniejsze kulki tapioki gotują się

Kraina Miodem Płynąca
Truskawkowo kawowy sernik 303

polecam. spód: 180 g ciastek kruchych 50 g masła masa serowa: 800 g serka homogenizowanego naturalnego 1 szklanka musu truskawkowego 25 g truskawek 1/3 szklanki cukru pudru 100 g czekolady białej 3 łyżki żelatyny masa kawowa: 1 i 1/2 szklanki śmietany kremówki 30 % 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka czubata żelatyny 1 łyżka cukru pudru dekoracja: truskawki kawa mięta Spód(...)wykładam papierem do pieczenia, wysypuję masę z ciastek i dociskam palcami. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 170 stopni i piekę 5 minut. Masa serowa: Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Żelatynę namaczam w 6 łyżkach zimnej wody, i rozpuszczam w mikrofalówce. Do miski przekładam serki,cukier, dodaję mus truskawkowy, mieszam mikserem. Wlewam stopniowo jeszcze ciepłą czekoladę i cały czas mieszam mikserem

wesoła kuchnia
Gotowany sernik z musem truskawkowym 184

laska wanilii 4 jajka 2 budynie waniliowe 200ml mleka Mus truskawkowy: 500g świeżych truskawek 1/2 szklanka wody 1 galaretka truskawkowa Dodatkowo: 350g herbatników 300g świeżych truskawek 50g mlecznej czekolady Wykonanie: 1. Mus truskawkowy: Truskawki umyć, pozbawić szypułek, przełożyć do rondelka, dodać wodę i zagotować. Wsypać galaretkę i zmiksować blenderem (nie gotować). Mus pozostawić do lekkiego stężenia. 2. Masa serowa(...)tężejący mus truskawkowy i wstawić do lodówki  na około 30 minut. 5. Po tym czasie ułożyć połówki truskawek jedna obok drugiej i polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej  czekoladą. Dlaczego warto przygotować sernik z musem truskawkowym? # Nie zawiera sztucznych barwników, konserwantów ani ulepszaczy smaku # Swoim cudownym smakiem i kuszącym wyglądem zachwyci Waszych gości # Z pewnością zostanie królem letnich deserów

Szalona Kuchnia Eweliny
PODWÓJNIE TRUSKAWKOWE PTYSIE RED VELVET 176

mąki ziemniaczanej 5 jajek szczypta czerwonego barwnika z proszku 1 łyżeczka liofilizowanych truskawek w proszku krem: 250 ml kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 tabliczka białej czekolady kilka truskawek Mleko, wodę oraz Palma formy Bielmar gotujemy. Mąkę pszenną przesiewamy z mąką ziemniaczaną i dodajemy do gotujących się składników. Ciasto energicznie mieszamy trzymając na ogniu przez ok 40 sek. Odstawiamy(...)średnicy. Między jednym a drugim ptysiem należy zostawić odstęp ponieważ ciasto urośnie. Pieczemy ok 30 minut w temp. 200 st C bez termoobiegu. Przygotowujemy krem: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietankę ubijamy na sztywno. Dodajemy serek mascarpone oraz przestudzoną białą czekoladę. Mieszamy krem.  Truskawki czyścimy ze szpatułek. Kroimy i dodajemy do kremu. Delikatnie mieszamy do połączenia się owców

Kuchnia w oparach
SERNIK GOTOWANY NA BISZKOPCIE, MOJA DELICJA + FILMIK 910

budynie waniliowe  1 łyżka mąki ziemniaczanej  2 jajka             DODATKOWO :  300 g delicji morelowych lub pomarańczowych  100 g czekolady deserowej + 1/4 szklanka mleka  wiórki kokosowe do posypania  blaszka 25/35(...)wylewamy część masy budyniowej, przykrywamy drugim ciastem i lekko dociskamy. Na wierzch rozkładamy resztę masy i równo ją rozprowadzamy.  Delicje rozkładamy równo w rzędach, biszkoptem na dół a czekoladą do góry i lekko je dociskamy.  Czekoladę łamiemy na kawałki, wlewamy mleko i podgrzewamy w mikrofalówce aż się rozpuści. Kiedy przestygnie rozsmarowujemy ją w lukach między delicjami oraz rozsypujmy

Kulinarne Fantazje Marioli
arbuzowiec (sernik na zimno) 176

Takie dobre ciacho na letnie upały chyba dawno mi nie wyszło. Całą robotę robi tu arbuz ale musi być słodki i soczysty. Masę serową wzbogaciłam drobinkami czekolady a całość osadziłam na czarnych herbatnikach Petit Beurre Blacky. Mają nie tylko ciekawszy kolor ale są mocno kakaowe, przepyszne. A samo ciasto jest lekkie, orzeźwiające i nie jakoś strasznie kaloryczne więc można wsunąć(...)razu dokładkę:) *foremka 24*24 cm Składniki: 1 kg serka z wiaderka 5-6 łyżeczek żelatyny 70 g mlecznej czekolady 3 żółtka 3/4 szklanki cukru 2 opakowania czerwonej galaretki herbatnki Pettit Beurre Blacky od Cukry Nyskie 500 g miąższu arbuza Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzątku, wystudzić. Żółtka wbić do metalowej miski, ustawić ją nad garnkiem z gotującą się wodą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Czekoladowe ciasto z truskawkami 209

Łączymy składniki co jakiś czas mieszając. Kiedy mleko będzie ciepłe dodajemy masło i je rozpuszczamy w masie czekoladowej. Odstawiamy do przestudzenia. Mieszamy razem z żółtkami i odlewamy pół szklanki czekolady. W miseczce przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia. Wlewamy czekoladę i miksujemy do powstania gładkiej masy. W oddzielnym naczyniu ubijamy pozostałe białka na sztywna pianę i dodajemy je do pozostałego(...)szypułki. Kroimy truskawki na pół i wykładamy na wierzch. Wstawiamy formę na 45 minut do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni (grzanie góra - dół). Upieczony placek wystawiamy i polewamy pozostałą czekoladą. Studzimy.   Smacznego

ChilliJemy

Proponowane wyszukiwania