czekolada - 27946 przepisów (strona:589/1864)

Krucha tarta z ricottą i czekoladą 141

Jeśli tak jak ja, nie przepadacie za mazurkami, możecie przygotować na Wielkanoc prostą tartę z kruchego ciasta, z ricotą i czekoladą. Można ozdobić ją wg uznania, w taki sposób, że przed zjedzeniem stanie się ozdobą świątecznego stołu :) ciasto: 300 g mąki 40 g cukru pudru trzcinowego 200 g masła 2 żółtka 1 łyżka jogurtu nadzienie: 250 g ricotty 2 jajka(...)stopni. Wiekszą część ciasta rozwałkowujemy i wykładamy nią formę (natłuszczoną i podsypaną kaszą manną lub kukurydzianą) o średnicy ok. 26 cm. Ricottę miksujemy z jajkami i cukrem. Mieszamy z czekoladą i wylewamy na nakłuty widelcem spód. Drugi kawałek ciasta rozwałkowujemy i foremkami do ciastek, wycinamy w nim kwiatuszki, bądź inne otworki. Przykrywamy masę serową, zlepiając rogi ciasta. Powstałe z wycinania

Mienta blog
CZEKOLADOWE MUFFINKI 194

smaku ... przekonajcie się sami !  SKŁADNIKI: 300 g mąki pszennej (najlepiej typ 450) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 150 g cukru 40 g kakao 100 g czekolady 250 ml mleka 125 g roztopionego masła 2 jajka PRZYGOTOWANIE: 1.Jajka (w temp. pokojowej) ucieramy z cukrem na puszystą masę. 2. Masło roztapiamy i przestudzone mieszamy z masą jajeczną(...)Mąkę przesiewamy i łączymy z sodą, proszkiem do pieczenia i gorzkim kakao. Dodajemy partiami do masy cały czas mieszając. 4. Wlewamy stopniowo mleko. 5. Czekoladę drobno siekamy i dodajemy do ciasta. Dokładnie mieszamy. 6. Wypełniamy ciastem formy do muffinek. Możemy dodatkowo posypać czekoladą (użyłam groszków czekoladowych) 7. Pieczemy ok. 25-30 min w temp

Marcepanowa kuchnia
SLONECZNIKOWIEC Z KREMEM ADVOCATOWYM 845

łyżeczka kakao Krem śmietanowo-serowy: 200 g kremówki, 200 g maskarpone, 1 łyżka cukru pudru Słonecznik: 100 g słonecznika, 2 łyżki masła, 2 łyżki cukru Polewa: 100 g gorzkiej czekolady, 2 łyżki masła, 2 łyżki śmietanki 30% Dodatkowo: dżem wiśniowy WYKONANIE Ciasto: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, następnie żółtka oraz pozostałe składniki, mieszamy delikatnie, wylewamy(...)serowy: Ubijamy kremówkę, dodajemy cukier i po łyżce sera, miksujemy. Słonecznik: Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy słonecznik i cukier, prażymy na złoto, studzimy, odkładamy 3 łyżki do dekoracji. Polewa: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem masła i śmietany. Przełożenie: Ciasto smarujemy kremem kajmakowym, smarujemy lekko dżemem, przykrywamy drugim biszkoptem, przekładamy jasnym kremem, smarujemy czekoladą

słodki bratek
Brownie z malinami 249

hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Brownie z malinami Składniki: Masło – 200g Czekolada gorzka – 200g Jajka – 3 sztuki Cukier – 150 g Mąka – 150g Maliny (mogą być mrożone) Wykonanie: Masło roztopić w garnku, a następnie dodać do niego czekoladę. Całość dokładnie rozpuścić i ostawić(...)wystygnięcia. W międzyczasie jajka ubić z cukrem na delikatną puszystą masę. Do jajek dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Następnie dodać przestudzone masło i czekoladę. Całość wymieszać i przełożyć do foremki do pieczenia posmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia. Na cieście ułożyć maliny. Ciasto piec 35-45 minut – do suchego patyczka

Kuchnia Bon Appetit
Batoniki owsiane z gorzką czekoladą 162

sposób na pyszną i zdrową przekąskę, na którą można sobie pozwolić (w zależności od składników) nawet na diecie. Batoniki owsiane z gorzką czekoladą właśnie takie są – same zdrowe składniki, nawet ta gorzka czekolada… Artykuł Batoniki owsiane z gorzką czekoladą pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
Wegańskie batony z orzechami pecan 167

pytanie, czy aby są tak trudne, by nie można było ich przygotować w domu? Zmodyfikowałam nieco przepis dodając od siebie suszoną żurawinę i nie jedną a dwie tabliczki gorzkiej czekolady! Do dzieła! To zaledwie 20 minut + czas chłodzenia w lodówce (moje powstały wieczorem, rano już je kroiłam) Składniki na batony pół szklanki  masła orzechowego crunchy  .  Do tego(...)kawałeczkami orzechów 10 daktyli (u mnie 14) półtorej szklanki orzechów pecan dwie szczypty soli , u mnie różowa himalajska 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Składniki na polewę 200 g gorzkiej czekolady u mnie 80 % cacao więcej niż pół szklanki masła orzechowego 70 – 100 ml napoju ryżowego kilka orzechów pecan spora garść suszonej żurawiny , miękkiej i bez chemii  Batony Masło orzechowe

Z Kuchni Do Kuchni
Babeczki z kremem malinowym 307

mąki 150 g masła 90 g cukru 3 żółtka szczypta soli krem malinowy: 150 g malin mrożonych Horetx 200 g serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 120 g białej czekolady 1 łyżka soku z cytryny bezy: 3 białka 150 g cukru 50 ml wody   Przygotowanie: babeczki: Wszystkie składniki na babeczki przekładamy do miski i szybko zagniatamy.Ciasto odstawiamy na pół(...)przez następne 15 minut aż się zarumienią. Studzimy. krem malinowy: Maliny mrożone Hortex podgrzewamy, dusimy aż puszczą sok, a następnie miksujemy i przecieramy przez sito aby pozbyć się pestek. Czekoladę rozpuszczamy w śmietanie. Do lekko przestudzonej śmietany z czekoladą dodajemy przetarte maliny. Odstawiamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia mus malinowy miksujemy z mascarpone z dodatkiem soku z cytryny

Bon appetit mon amie
Sernik z masą krówkową o smaku kukułki na herbatnikowy spodzie 242

jajek 1 budyń waniliowy Winiary z cukrem 50 g miękkiego masła 1 cukier waniliowy 2 łyżki kaszy manny  1 długi wagonik herbatników Cukry Nyskie jasne lub kakaowe 1 czekolada Milka mleczna 1 łyżka słodkiej śmietanki 30 % blaszka o wymiarach w której piekłam to 25/38 aby był wyższy proponuję blaszkę o wymiarach 24/30 Wykonanie : Do misy blendera przekładamy(...)przy uchylonych drzwiczkach, następnie gdy jet już letni wyciągamy i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.  Do większej miseczki wlewamy gorącą wodę i wkładamy do niej mniejszą miseczkę z połamaną czekoladą i śmietanką, pozostawiamy do całkowitego rozpuszczenia, następnie delikatnie mieszamy i polewamy zimny sernik, wierzch dekorujemy śliwkami w czekoladzie. Życzę smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto cappuccino i orzechami i kajmakiem 182

miód. Wrzucić rozbite drobno orzechy, płatki migdałów i rodzynki. Smażyć tak długo aż poczujecie zapach prażonych bakalii. Bakalie zdjąć z patelni i ostudzić. Zimne bakalie rozłożyć na masie kajmakowej. Czekoladę – roztopić stawiając miseczkę z pokruszoną czekoladą na garnuszku z parującą wodą. Wlać śmietanę i wymieszać. Gorącą i roztopioną czekoladą polać ciasto. Nie jest to konieczne. Ciasto pycha

Kuchnia Pokoleń
Król lew – ciasto bez pieczenia! 2423

Król lew – przepyszne ciasto bez pieczenia! Pyszny i chrupiący przekładaniec pełen batonika Lion. Karmelowo – śmietankowe ciasto z czekoladą, któremu ciężko się oprzeć. Polecam!   Składniki: ok 55 sztuk herbatników 1 puszka masy kajmakowej 5 batoników Lion 500 ml śmietany kremówki 30 lub 36% 1 śmietan-fix 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru pół tabliczki gorzkiej czekolady(...)mieszamy razem, za pomocą łyżki. Tak powstałą masę wykładamy na herbatniki *** *** Na masę ponownie wykładamy herbatniki. Resztę śmietanki (250ml) ubijamy ze śmietan-fixem i wykładamy na wierzch ciasta *** *** Gorzką czekoladę ścieramy na tarce i obsypujemy nią ciasto *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na całą noc *** *** Wierzch ciasta dekorujemy pokrojonym na plasterki batonikiem Lion *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE

Blog z Apetytem
Wegańskie, proteinowe brownie z kokosowym karmelem i popcornem (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 221

Składniki (śr: 22 cm): Proteinowe brownie -120g płatków owsianych (bezglutenowe lub zwykłe) -80g mąki kokosowej -80g roślinnej odżywki białkowej  Plantforce Synergy Life smak:czekolada  -2/3 szklanki kakao (zapomniałyśmy ile to waży :P) -80g oleju kokosowego -200g świeżych daktyli bez pestek -500ml/480g musu z gruszek (z ok 1kg świeżych) -300g napoju(...)roślinnego -łyżeczka proszku do pieczenia na kamieniu winnym -tabliczka gorzkiej czekolady bez cukru (u nad 70% kakao) Kokosowy karmel -250ml mleka kokosowego lub śmietanki kokosowej powstałej z puszki mleka kokosowego (u nas śmietanka się po prostu nie oddzieliła :P) -cukier kokosowy Dodatkowo -popcorn (3 łyżki ziaren kukurydzy, olej kokosowy) -wege ciasteczka -wege krówki PROTEINOWE BROWNIE Mokre składniki

Candy Pandas
Przepis #124 Bananowy chlebek (wegański) 149

byłabym sobą gdybym trochę nie poeksperymentowała . I tak wyszło bardzo smaczne ciasto bez mąki, jajek, mleka oraz dodatku cukru. Dodałam do niego trochę suszonych śliwek, pestek dyni oraz gorzkiej czekolady. Ale tak na prawdę można do niego dodać wiele innych ulubionych dodatków;) Chlebek robi się szybko - wystarczy wszystko zblendować w jednej misce i upiec;) Warto spróbować! Wartości odżywcze(...)Składniki (tradycyjna keksówka) -  4 banany - 200 g płatków owsianych - 15 g pestek dyni - 30 g suszonych śliwek - 60 g gorzkiej czekolady - 25 g płatków migdałowych Wykonanie Do miski wrzucamy kawałki bananów i blendujemy na jednolitą masę. Dodajemy płatki owsiane, pestki dyni oraz suszone śliwki. Całość ponownie blendujemy. Na koniec wsypujemy pokrojoną w kostkę czekoladę i mieszamy. Tak przygotowaną masę

Health-Fit-Life
Ciasto czekoladowe bez mąki 192

oleju. Nie jest ciężkie i wilgotne jak brownie i smakowało wszystkim bez wyjątku!  Przepis znalazłam u Natchnionej i zapewniam, że jest niezawodny! SKŁADNIKI:  4 jajka 150 gorzkiej czekolady 200 g mąki migdałowej 100 g ksylitolu 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia  1/4 łyżeczki sody  Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Migdały wymieszaj z proszkiem(...)pieczenia i sodą. Białka ubij na sztywną pianę. Żółtka ubij z ksylitolem i olejem na pulchna masę, wlej rozpuszczoną czekoladę, migdały z proszkiem i zmiksuj. Na koniec delikatnie połącz z pianą z białek. Ciasto przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia ( użyłam tortownicy o średnicy22 cm). Piecz około 35 minut w temperaturze 180 stopni - do suchego patyczka. Upieczone ciasto posyp

Kuchnia bezglutenowa
Drożdżowe bułeczki z czekoladą. 157

ciasto będzie odchodziło od rąk. Odstawiamy w ciepłe miejsce na około godzinę, by podwoiło swoją objętość.  3. Po godzinie ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy krążki. Na nie kładziemy łyżką czekoladę (może być marmolada, ja akurat nie miałam, dlatego użyłam Nutellę). Formujemy kulki.  4. Gotowe bułeczki kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 5. Pieczemy około 30 minut(...)stopniach. 6. Można udekorować roztopioną czekoladą albo cukrem pudrem. Zajrzyj również tu: 1.  Sernik na kruchym spodzie z masą kajmakową i wiórkami kokosowymi 2.  Placuszki jajeczne - idealne na śniadanie 3.  Kruche ciasteczka z kawałkami czekolady

My World by Dagmara Rek

Proponowane wyszukiwania