równe blaty. Każdy blat posmarowałam dżemem z czarnej porzeczki, na który wykładałam krem porzeczkowy. Na koniec boki i wierzch tortu obsmarowałam naszym kremem. Boki obłożyłam wafelkami w czekoladzie, obwiązałam je niebieską wstążką. Na wierzch wysypałam cukierki M&M. Widzicie jak prosto? SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka GotujeRewelacyjny sernik na zimno dla fanów czekolady w każdym wydaniu. Gorzka czekolada, mleczna czekolada i biała czekolada, czyli dużo, dużo CZEKOLADY! Potrójnie Czekoladowy Sernik na Zimno - Składniki: 350 g sera dwukrotnie zmielonego 300 ml śmietany kremówki 30% 2,5 łyżki żelatyny + ok. 30 ml ciepłej wody 2 łyżki cukru pudru 50 g czekolady białej 50 g czekolady mlecznej(...)czekolady gorzkiej biszkopt lub okrągłe biszkopciki Potrójnie Czekoladowy Sernik na Zimno - Sposób przygotowania: Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie, studzimy. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej (każdą osobno) lekko przestudzamy. Ser miksujemy razem z cukrem pudrem, dodajemy żelatynę. W osobnym naczyniu ubijamy kremówkę i dodajemy do masy serowej. Rozdzielamy ją na trzy części. Do każdej z nich dodajemy czekolady
Słodka Stronapewno będzie bawić się na rożnych imprezach andrzejkowych. Ale jeśli mimo andrzejek zostajecie jednak w domu proponuję zrobić sobie niecodzienną kolacje, mianowicie wątróbkę drobiową z owocami i sosem podkręconym czekoladą. Bombowe połączenie. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikJabłkowa muffina z gorzką czekoladą*; truskawki, kawa orzechowa z mlekiem *w środku i na zewnątrz Nie lubię mżawki
More food, love and dreamsprzekładamy na kawałek papieru do pieczenia, żeby łatwo można było obracać go sobie na stole. Na środek spodu nakładamy krem czekoladowy. Na brzegi ciasta wyciskamy krem budyniowy (dzięki temu czekolada nie będzie wyciekać na zewnątrz i nie pobrudzi brzegów tortu). Na spód kładziemy kolejny krążek i znowu nakładamy kremy. Za pomocą worka cukierniczego nakładamy krem na boki tortu (bardzo pomocna
CiastkozercyDuuuża tabliczka czekolady, to jest to co uwielbia mój syn. Zresztą takich uwielbiających troszkę tu by się znalazło. To niesamowite jak zabawy czekoladą relaksują. Ja osobiście podczas tych czynności wpadam w fajny nastrój. Wszystko wokół mnie wtedy zwalnia, jestem tylko ja i moje myśli, no i oczywiście czekolada. Dlaczego by nie skomponować własnej kompozycji czekolady bakaliowej? Osobiście nie lubię czekolad(...)bakaliowych, bo tam zawsze są rodzynki, a tu mogłam wrzucić do czekolady, to co lubię. Krokant pistacjowy dał chrupkość, pomelo lekko limonkową nutę, a porzeczka przełamała słodycz. Mmmm :) I tym razem sięgnęłam po czekoladę w kaletkach belgijskiej firmy Callebaut. Właściciel sklepu, a jednocześnie ekspert w dziedzinie czekolady porównał Callebaut do samochodu Audi...... nigdy nie jeździłam Audi, ale już lubię
Blondynka GotujeCukry 22.8 g Białko 5,6 g Tłuszcze 18,2 g Błonik 5 g Witajcie, a oto przedstawiam wam kolejny produkt, tym razem Wafle Ryżowe z czekoladą deserową. Są dostępne
Sylwetka Od KuchniNajlepsze są domowe pączki z lukrem Pączki oblane lukrem i czekoladą SKŁADNIKI: żółtka 5 szt drożdże 1 paczka ( 100 g) mleko 2 szkl olej 1/2 szkl margaryna 1/4 kostki cukier waniliowy 1 opak mąka 1 kg marmolada z róży sól tłuszcz do pieczenia LUKIER 15 łyżek cukier puder 1 łyżeczka woda 1/2 łyżeczki sok z cytryny POLEWA CZEKOLADOWA jajko
Kuchnia Danusizajadał go jeszcze z plasterkiem szynki, to też wspaniałe połączenie. Mój wpis dodaje również do Czekoladowego Tygodnia u Bei . Drożdżowy chleb na poolish z czekoladą i rodzynkami Składniki: Poolish 2 g świeżych drożdży 125 g mąki pszennej chlebowej 125 ml ciepłej wody Ciasto właściwe 300 g mąki pszennej chlebowej 5 g soli 2 g świeżych
Kulinarne przygody GatityPopularne kluchy na parze. Powszechnie znane, lubiane, podawane na wiele sposobów. Z czasów dzieciństwa najbardziej pamiętam te z jagodami, oraz te z czekoladą i gęstym koktajlem własnej roboty, z domowej tłustej śmietany i poziomek zgniecionych z cukrem.. Z powodu braku tych ostatnich składników proponuję zastępczą wersję z jogurtem owocowym. Ciasto drożdżowe: ok. 1/2 kg mąki pszennej 2 - 3 czubate
Praktyczna plminut. Po tym czasie ciasto krótko wyrobić, podzielić na cztery części. Każdą część rozwałkować na niewielkie koło, podzielić na 8 części i formować rogaliki nadziewając je czekoladą. Każdy rogalik smarować na wierzchu jajkiem rozbełtanym z mlekiem i zamaczać w cukrze wymieszanym z cukrem wanilinowym. Piec w temperaturze 175 stopni ok. 20 minut. Studzić na kratce
Praktyczna plPRZYPOMINAM WAM O SUPER PRZEPISIE NA TARTE ZE ŚLIWKAMI I CZEKOLADĄ! przepis znajdziecie klikając w poniższy tekst! http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/11/tarta-ze-sliwkami-i-musem-czekoladowym.html
SMYKWKUCHNImiło zaskoczy, są takie perełki jak przepis na Creme brulee, Tiramisu czy Tort Dobosa. Książka daje niesamowite źródło inspiracji w gotowaniu, serwowaniu potraw jak i ich fotografowaniu. Każdemu miłośnikowi czekolady szczerze polecam. Biorę udział w akcji i zachęcam też innych
SMYKWKUCHNIPost Torcik orzechowy z chrupkami w czekoladzie pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojezobaczyłam tutaj i wiedziałam, że muszę go zrobić. Uwielbiam takie desery, a ten szczególnie mnie zaciekawił ze względu na śliwki:) Ja go trochę zmodyfikowałam przez dodanie do jednej części czekolady i stąd wyszedł mus trójwarstwowy. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowy