Dziś dzień ziemi, będzie więc lekko i ekologicznie. Pamiętacie czekoladki “After Eight”, te z przepysznym miętowym nadzieniem? Właśnie taki smak chodziłza mną od dawna. Postanowiłam więc upiec super prosty miętowy sernik z czekoladą. Moja 100% improwizacja!! Do tego serniczka użyłam serka ricotta i mascarpone, bo tylko taki miałam pod ręką. Wydaje mi się, że lepszy wyjdzie z gęstego serka , ponieważ do masy dodajemy 90 ml syropu mętowego, który ją trochę rozrzedzi. Trochę obawia... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...Wygląda ślicznie - ten kolor jest niesamowity! :) Ja jakoś boję się miętowego sernika - ogólnie miętę lubię (poza sokiem mięta-jabłko - koszmar z dzieciństwa), ale do sernika jakoś mi dziwnie nie pasuje... Sama nie wiem dlaczego :)
Dziekuje za mily komentarz))Ten serniczek jest dokladnie jak czekoladki After Eight. syrop mietowy nie jest za mocy, bardziej za slodki( zredukowalam ilosc cukru)a z czekolada wspolgra wrecz fenomenalnie!! kiedys zrobilam lody mietowe( z tego samego soku) z platkami czekoladowymi-mega dobre! na tej samej zasadzie zrobilam Panna Cotta After Eight( post wyzej, moze zacznij od niej aby zobaczyc jaki ma smak....pozdrawiam..
Jak lubisz After Eight to " fa per te"....robilam go pierwszy raz, ale na pewno zagosci u nas na stale))