FOTODIETA - MOŻE WARTO SPRÓBOWAĆ? 187zajmuje mnóstwo czasu!! I tu z ratunkiem przychodzi fotodieta, już mówię na czym polega jej zamysł. Codziennie fotografujemy przed spożyciem swój każdy posiłek, każdą przekąskę, każdą dokładkę, kostkę czekolady, ciasteczko, orzeszek, napoje, soki - WSZYSTKO, oprócz wody. Tworzymy tym samym fotograficzny dzienniczek żywieniowy. OK, ale jak to ma działać? Otóż zdecydowana większość z nas nie przykłada uwagi do tego
Vroblewska-fitlife
Ciasto Salceson 525Całość mieszamy drewnianą łyżką. Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczmy w 180 stopniach około 40-45 minut. Do tzw "suchego patyczka". Po ostudzeniu możemy zrobić polewę z czekolady roztopionej w kąpieli wodnej lub posypać cukrem pudrem
kruche babeczki
Ciasto ze słonecznikiem 4778jest: wciągające, niemalże uzależniające, można je jeść i jeść. A co się w nim kryje? Delikatny czekoladowy biszkopt, aksamitna kajmakowa masa z prażonym w karmelu słonecznikiem i polewa z czekolady. CIASTO ZE SŁONECZNIKIEM (Słonecznikowiec) Składniki: ciasto: 5 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1 łyża mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 1/4 szklanki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 szczypta soli
Bon appetit mon amie
Francuska tarta z szynką, gruszką i serem pleśniowym 406piekarnika na ok. 30 minut, aż ciasto się zarumieni. Francuską tartę z szynką, gruszkami i serem pleśniowym podajemy na ciepło. Podobne przepisy Tarta z porzeczkami z kremem z białej czekolady Confit z kaczki Tarta grejpfrutowa Ryż po kreolsku z kiełbasą andouille .yuzo_related_post img{width:170px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important
Pociąg Do Kuchni
Wyniki konkursu na sernik 192Blender Electrolux ESTM 1456 wędruje do: Katarzyny Wiciak – za rodzinne pieczenie, zdjęcia pełne radości i domowe historie Sport Blender Electrolux trafia do: Michała – za łaciatą dekorację z czekolady plastycznej i pełen fantazji opis jego sernikowych zmagań Zestawy cukierniczych niespodzianek wygrywają: Magda Trafalska za przepiękne zdjęcia i to, że podołała pieczeniu pod presją Wiesława za sernik w wersji
Ciastkozercy
Deser kawowy z truskawkami 152bardzo delikatnie wymieszaj. Truskawki pokrój w kostkę i umieść na dnie szklanki. Połóż na nie biszkopt, a następnie nałóż krem. Na wierzchu połóż kolejny biszkopt i udekoruj ciemną czekoladą. Deser schłodź w lodówce przez minimum 1 godzinę. Smacznego
Kuchnia bezglutenowa
Fit gofry kokosowe 324mną chodziły, a zakup silikonowej foremki tylko podsycał moje zaciekawienie. Czy wyjdą, czy będą dobre, chrupiące? Wyszły pysznie!!! PRZEPIS 1 jajko 30 g mąki kokosowej 20 g odżywki czekolada-kokos @myproteinpl 10 g mąki jaglanej 120 ml mleka kokosowego słodzik wedle uznania Wszystkie składniki mieszamy, wylewamy na formę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok. 20 minut. Zachęcam do obserwowania
Tetiisheri
Ciasteczka czekoladowo - owsiane z dyni 224sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 1/4 łyżeczki imbiru 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/4 łyżeczki soli 1 szklanka wiórki czekoladowe 250 g gorzkiej grubo siekanej czekolady Przygotowanie: W misce mieszamy suche składniki, następnie dodajemy puree z dyni i wszystko ze sobą łączymy. Formujemy ręcznie ciasteczka i układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku
Niezły Młynek
Czy przekąski to ZŁO? 220pozwalali na coś małego w niedzielę. Efekt był taki, że starsza córka (wtedy 11-letnia), kupowała słodycze poza domem, a ja sprzątając jej pokój, trafiałam na przeróżne opakowania po czekoladach, lizakach, chrupkach, poupychane w najdziwniejszych miejscach. Dziś ona ma 21 lat i mam ją wśród znajomych na FB. Uwierzcie, że jestem od niej szczuplejsza. Podsumowanie jest takie, że umiar
bistro mama
SZARLOTKA KRÓLEWSKA 205cytryny by masa nie była zbyt mdła. Biszkopt uprzednio nasączyłam by nie był suchy( nie jest to konieczne). Na biszkopt dajemy tężejące jabłka,następnie krem budyniowy,całość posypujemy startą czekoladą bądź polewamy polewą. Do ciasta idealnie sprawdzi się również gotowy mus z jabłek,ciasto zrobi się znacznie szybciej
Niespełnione zdolności kulinarne
Jak pogodzić pracę z blogowaniem? 227coś drobnego, szybkiego - np. mussli z mlekiem lub zwykłe płatki kukurydziane z mlekiem i obowiązkowo coś słodkiego. Mam tak, że około 14 muszę zjeść jakieś ciasteczko, czy kawałek czekolady, bo inaczej ciężko mi się skupić na pracy. W czasie tej przerwy wykonuję też prace domowe - nastawiam pralkę, zmywarkę , lub zaczynam przygotowywać obiad , gdy przewiduję np. jakieś duszone mięso, które będzie
Posadzone i zjedzone
Prawdziwe włoskie tiramisu 1016prawie 24 godziny – masa potrzebuje czasu żeby stężeć). Prawdziwe włoskie tiramisu przed podaniem oprószyć kakao. Podobne przepisy Roladki z wędzonego łososia Tarta z porzeczkami z kremem z białej czekolady .yuzo_related_post img{width:170px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post .relatedthumb:hover{background:#fcfcf4 !important; -webkit
Pociąg Do Kuchni
SERNIK WIEDEŃSKI 220upieczeniu sernik zostawić w piekarniku na 10 – 15 minut, i po tym czasie go wyjąć. Po wyjęciu oddzielić nożem boki sernika od formy. Po upieczeniu sernik można polać rozpuszczoną czekoladą lub polewą czekoladową . rrarossa@gmail.com
RAROSSA
Czekoladowe lekcje – małe chwile uniesień 218można mówić, pisać, myśleć o czekoladzie bez wspomnienia o miłości? Trudne zadanie, skoro uczucie po jej zjedzeniu jest porównywalne z zakochaniem. Można ją wypić, zjeść całą mleczną, gorzką, białą albo zobaczyć w głównej roli w filmie Czekoladowe lekcje. Emocje gwarantowane! Artykuł Czekoladowe lekcje – małe chwile uniesień pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINE
Ciasto marchewkowe z masą na bazie masła orzechowego 226kroimy na 3 części. Układamy pojedynczo, a pomiędzy wylewamy część kremu. ½ kremu należy zostawić na dekorację wierzchnią. Na końcu można przyozdobić posiekanymi orzeszkami ziemnymi i polać roztopioną gorzką czekoladą. Podawać najlepiej dnia następnego, kiedy wszystkie smaki się połączą
Jedz zdrowo żyj zdrowo!