Wstawić do piekarnika na 25 minut. Piec w temperaturze 180º. Po upieczeniu przełożyć na talerz. Odwinąć wycięty kawałek skórki z banana. Polać karmelem i posypać posypką czekoladową lub startą czekoladą.Banana wyjadać ze środka łyżeczką. Można dodatkowo serwować z lodami waniliowymi lub bitą śmietaną
kuchniabellissima.wordpress.comDrożdżówka z masłem lub dżemem, a do tego kubek gorącej czekolady to dla mnie idealne śniadanie. Nie ma nic lepszego! Takie śniadania mogłabym jeść codziennie. Pamiętam jak moja babcia piekła takie drożdżówki to zawsze zaczynałam jeść je od kruszonki 😉 Sprawdzony przepis, który zawsze się udaje - drożdżówka rośnie wysoka, a do tego jest puszysta i miękka, nawet na drugi dzień. Zachęcam
Kuchnia MagdaLenywymieszaj żółtka, olej i mleko, białka ubij.Następnie dodaj wszystko do mąki i wymieszaj. Gofrownicę rozgrzej i lekko natłuść masłem przed pierwszym pieczeniem. Upieczone gofry podawaj z bitą śmietaną, czekoladą , dżemem lub cukrem pudrem, z czym lubisz najbardziej. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilioraz inni blogerzy zapraszamy was na Kulinarny poradnik na walentynki Przepisy z miłością czyli kolejnego e-booka. Czekają na was afrodyzjaki, imbir, granat,wanilia czy czekolada. I to nie tylko w deserach.Zapraszam kochani. e-book do pobrania już jest
Różowa kuchniaSałatkę zrobiłam,okazała się wyjątkowo smaczna,winno-słodka,idealna względem moich oczekiwań smakowych. Sałatka doskonale nadaje się na podwieczorek lub lekką kolację. Polecam. Przepis pochodzi z bloga Kawa i Czekolada 1 ugotowany lub pieczony* czerwony buraczek 1/2 awokado 1/2 granatu garść rukoli 1 łyżeczka soku z cytryny dressing: 2 łyżki soku z granatu 2 łyżeczki oliwy 1 łyżeczka miodu
Kolorowa kuchnia Elkitygodnie się nauczę, prawda...? Przynajmniej taką mam nadzieję... Póki co pomalutku pieczemy ciasta czekoladowe, cytrynowe i marchewkowe, dzisiaj przygotowaliśmy karmel, a jutro będę lepiła różyczki z marcepanu i malowała czekoladą. Świetna zabawa! Szkoda tylko, że tak daleko od domu... Dzisiaj mam dla Was przepis na focaccię, który znalazłam u Ani . Od razu się w nim zakochałam - połączenie słodkawej, karmelizowanej czerwonej
Pożeraczka, czyli raz adobrzejadłam słynne churros. Ciężko określić je bo ni to ciastka, ni to pączki…Hiszpanie namiętnie jedzą je do porannej kawy, maczając w sosie czekoladowym lub jako dodatek do czekolady na gorąco. Mnie to zestawienie jakoś nie przekonuje. Za dużo dobrego Ale kiedy w Krakowie pojawiły się churros… nie, nie musiałam je kupić. Musiałam je zrobić Jak się okazało
Mieszam w GarnkuTłusty Czwartek już tuż tuż! Prezentuję dziś pyszne pączki z czekoladą idealne na tłusty czwartek! Są delikatne, leciutkie, puszyste i z chrupiącą skórką. Jak szybko je zrobiłam tak szybko zniknęły z talerza. Pączki powstały dzięki życzliwości marki Master Cook Handel , Helio oraz marki Stovit . Składniki: 1 kg mąki pszennej 50 g świeżych drożdży 150 g cukru 500 ml mleka
Podróż w kulinariaZainspirowałam się przepisem, który znalazłam na blogu Kawa i Czekolada i upiekłam bardzo smaczną tartę . Spód do tarty zrobiłam z mąki pełnoziarnistej i krupczatki więc wyszedł niesamowicie kruchy,wręcz rozpływający się w ustach. Nadzieniem jest łosoś i szpinak,połączenie które bardzo lubię. ciasto: 200 g mąki pszennej pełnoziarnistej 100 g mąki krupczatki 200 g masła 1 jajko
Kolorowa kuchnia Elkikombinowałam i wykombinowałam pyszne ciasto. Biszkopt, masa na budyniu z truflową czekoladą, dżem wiśniowy, ciastka wiśniowe typu delicje i pyszna polewa. Jednym słowem uczta dla podniebienia. Najlepiej smakuje na drugi dzień jak się wszystko przegryzie. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnijest nie tylko proste, ale jakie smaczne. Nam najbardziej smakują ciepłe jabłka z ciepłym naleśnikiem. Oczywiście nadzienie dobierzcie do własnych preferencji, może to być coś czekoladowego (przecież pomarańcze i czekolada to też świetny duet), może to być dżem, ulubiony syrop, owoce, bita śmietana. W sumie miałam pomysł aby do mojego zestawu dołożyć po łyżce bitej śmietany, ale Młody nie chciał
Blondynka Gotujezjedzonego na Krupówkach, niesamowity widok z Gubałówki, obłędną kwaśnicę zjedzoną w klimatycznej karczmie, długie spacery, ciekawe rozmowy, piękne miejsca, cudownych ludzi, z którymi spędziłam ten czas. Pamiętam smak gorącej czekolady wypitej w miłym towarzystwie po długim spacerze. Nie zapomnę też mini turnieju cymbergaja rozegranego o północy na Krupówkach. Wróciłam z zupełnie nową energią i motywacją do działania. Zmęczona ale szczęśliwa
Moja pasja smakuwyraźnym zadowoleniem. Nadszedł czas na desery. Zamówiłam moje ukochane Tiramisu (11 zł) i było przepyszne! Znajomi zamówili mus czekoladowy z ciepłymi wiśniami (12 zł), a ukochany sernik z białą czekoladą (15 zł) i wszystko było przepyszne. Z radością wrócę tam chociażby tylko na nie Podsumowując, restauracja warta jest odwiedzenia. Wszyscy byli zadowoleni, tylko ja troszkę pomarudziłam, ale to u mnie
karmelowybułeczki z ciasta francuskiego z nadzieniem szpinakowym. A tu zdrowa wersja deseru lub przekąski – serca z owoców z dipem jogurtowym. Nieco bardziej pracochłonna wersja deseru – miseczki z czekolady nadziane bitą śmietaną i owowcami. Wyglądają bosko czyż nie? Zawsze też można zrobić walentykowe babeczki – jeśli ktoś ma zdolności cukiernicze Dla tych bez zdolności jak ja prostsza wersja deseru
Mama z miastaracji tego, że tłusty czwartek tuż, tuż mam dla Was kolejną propozycję na pyszne, puszyste pączki. Tym razem będą to oryginalne, amerykańskie pączki z dziurką, hojnie dekorowane lukrem, lub czekoladą i kolorowymi posypkami ;) Pączki smakują wybornie i znikają błyskawicznie. Bardzo polecam! Składniki na amerykańskie pączki: na 12-14 sztuk 340 g mąki pszennej (ja użyłam dobrej jakości tortowej
Rozpustne gotowanie