łyżki mąka ziemniaczana 1.1/2 łyżki cukier 1 łyżka Dodatkowo: krem to tortów rumowy Cykoria 1 szt mleko ( jest podane na opakowaniu) czekoladowe dmuchane kuleczki do dekoracji czekolada rureczki do dekoracji rękaw cukierniczy z końcówką gwiazdka do dekoracji tortu Poncz cytrynowy: sok z cytryny 100 ml przegotowanej wody cukier 2 łyżki Wykonanie: Ubijamy całe jaja
Różowa kuchniaPięknie prezentujący się, obłędnie czekoladowy tort z masą śmietankową i wiśniami. Idealny na urodzinowe przyjęcie lub uroczyste spotkanie. Zasmakuje każdemu miłośnikowi słodkości i czekolady. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkamleka lub kakao i mamy pyszne śniadanko, kolację lub podwieczorek. Z podanej porcji wyszło mi 14 bułek. Na blogu znajdziecie również inne przepisy na bułki drożdżowe, mleczne, z serem, czekoladą, a nawet o smaku pizzy. Ciasto 1/2 szklanki ciepłej wody 1/2 szklanki ciepłego mleka 500 g mąki 30 g świeżych drożdży 1/2 szklanki oleju 6 łyżek cukru 1 jajko Masa
O kuchni z uczuciemMasę serową przekładamy do tortownicy o średnicy 18 cm. Wkładamy do lodówki na noc. 6. Kiedy ciasto dobrze stężeje, delikatnie zdejmujemy rant i dekorujemy pozostałymi wafelkami, cukrowymi posypkami lub czekoladą. Smacznego życzy Kategoria: Ciasta , Przepisy , Słodkości i desery Tagged: Cukry Nyskie , dla dzieci , gotowanie z dzieckiem , na szybko , na zimno , ser , sernik , wafle , żelatyna
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyLekko stukamy o podłogę formą aby masa równomiernie się rozłożyła między jabłkami. Sernik pieczemy około godzinę w kąpieli wodnej. Po upieczeniu studzimy, a potem ozdabiamy prażonymi jabłkami i białą czekoladą
Bon appetit mon amieJednak dzisiaj trochę bardziej się postarałam i przyozdobiłam mój budyń plasterkami jabłka, posypałam cynamonem, a na osłodzenie dorzuciłam rodzynki. Przed samym jedzeniem dołożyłam jeszcze keks serka o smaku białej czekolady ( mega smaczny i bez zbędnej chemii, kupiłam w Biedronce, ale ćććśśśśs... ). Ostatecznie po budyniu został tylko pusty garnek, a po serku puste opakowanie. Składniki: na 2 deserowe lub 1 śniadaniową
Kuchnia Ellietępą stroną noża. Dodajemy wanilię do serka i mieszamy. Następnie dolewamy ostudzoną żelatynę i dokładnie mieszamy. Wylewamy masę serową na wystudzony biszkopt ( włożony do blaszki w której się piekł). Czekoladę ścieramy na tarce jarzynowej i posypujemy nią serniczek. Schładzamy w lodówce. Przed podaniem dekorujemy miętą
słodkie i nie tylko historie kulinarneporzeczki, borówki, jagody czy truskawki lub wiśnie. Oczywiście można użyć owoców mrożonych, wystarczy je rozmrozić przed dodaniem do sernika. Można również użyć czekoladowych herbatników lub wymieszać je z rozpuszczoną czekoladą lub masłem. Bardzo polecam! Składniki Spód 250 g herbatników 75 g masła, rozpuszczonego Herbatniki zmielić, wymieszać z masłem. Dno okrągłej tortownicy o śr. 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki
Słodkie inspiracjeNastępnego dnia zamrożone banany wrzucam do kielicha blendera i zalewam mlekiem z płatkami. 7 Miksuję do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji. 8 Posypuję ulubionymi składnikami np. siekanymi orzechami i startą czekoladą lub granolą czekoladową . 9 Smacznego
Book of spellsucieramy na puch, a następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu. 3/4 budyniu wykładamy na ostudzone ciasto, przykrywamy równomiernie krakersami, na których rozsmarowujemy pozostały krem. Całość posypujemy kakao lub startą czekoladą
Cynamonowe szczęściedużej blachy nasmarowanej tłuszczem i wysypanej bezglutenową bułką tartą. Piec ok 60-70 minut w 170 stopniach. Z krojeniem należy poczekać do wystygnięcia. Całość polać lukrem lub roztopioną czekoladą. Ja zrobiłam lukier z soku z cytryny i cukru pudru. Dodał trochę kwaskowatego smaku. Niestety zanim polałam lukrem mąż dobrał się do makowca...:-) Polecam i smacznego:-) Smacznego
Ze smakiem bez glutenuczęść była na wierzchu i nasączyłam ponczem, również omijając brze gi. Całość tortu należy posmarować masą z mascarpone, wyrównując jego brzegi i wierzch. Wierzch ciasta posypałam tartą, gorzką czekoladą i ułożyłam przekrojone na pół winogrona bezpestkowe. Tort wyszedł bardzo duży. W sumie było ok 20 porcji. Był lekki i nieprzesłodzony. Galaretka i jagody nadały mu rześkości. Smacznego
Ze smakiem bez glutenuwystudzony budyń i ucierać do momentu aż masa będzie jednolita. Ja na koniec użyłam miksera, żeby rozbić ewentualne grudki budyniu. Masę wyłożyć na wystudzony biszkopt. Wierzch posypać utartą, gorzką czekoladą. Wstawić do lodówki na 1-2 godziny do stężenia. Smacznego
Ze smakiem bez glutenuminut i piec dalej. Wyjąć z piekarnika i odstawić do całkowitego przestygnięcia. Pokroić w batony i przechowywać w lodówce. Można zrobić wersję deluxe i pokrojone batony polać czekoladą... Ale to już deluxe:-) Smacznego
Ze smakiem bez glutenudrobnych oczkach. Banany zetrzeć na grubych oczkach lub rozgnieść widelcem. Wszystkie składniki wrzucić do miski i dokładnie wymieszać mikserem na najwyższych obrotach. Na koniec można dodać kawałki czekolady - u mnie poszło kilka wielkanocnych króliczków, które już za długo leżały w szafce. Wymieszać łyżką. Nie dodaję żadnych przypraw bo lubię smak marchewki. Chociaż dodatek rodzynek i brązowego cukru sprawia
Ze smakiem bez glutenu