czekolada - 27946 przepisów (strona:1236/1864)

Wielkanocne ciasteczka 150

blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 10 min. w 170 st. C, do zrumienienia. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Dowolnie dekorujemy np lukrem królewskim lub rozpuszczoną czekoladą, kolorowymi cukiereczkami. składniki na lukier: ok. 30 g białek ok. 150 g cukru pudru 5 kropli soku z cytryny dowolne barwniki spożywcze wykonanie: W miseczce dokładnie mieszamy białka z cukrem

Domowy Smak Jedzenia
Dwukolorowa Babka Na Soku Bez Mleka, Jajek I Masła 133

jasnego ciasta. Babkę pieczemy w 180 stop. bez termoobiegu przez około 45-60 minut do tzw. suchego patyczka (patyczek wbity w ciasto musi być suchy!) Gotową babeczkę możemy oblać czekoladą. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Torcik bakaliowy na białkach 182

prawdę coś pysznego. Składniki: Ciasto: 6 białek sól szczypta 160 g cukru 1 szkl zmielonych orzechów włoskich 50 g drobno pokrojonych fig 50 g rodzynek 100 g drobno posiekanej czekolady gorzkiej  Krem: 250 g mascarpone Mlekoma 4 łyżki nutelli 3 łyżki likieru czekoladowego Do posypania: wiórki czekoladowe Przygotowanie: Ciasto: Białka z solą ubić na sztywno następnie dosypywać porcje cukru

Ala piecze i gotuje
KRUCHE, SEROWE WIATRACZKI Z MARMOLADĄ 122

Pamiętacie przepis na serowe pierożki nadziewane czekoladą ? Z tego samego przepisu zrobiłam teraz inne ciasteczka. Wiatraczki to krucho- serowe ciastka z dodatkiem marmolady. Lekkie, pyszne, miękkie. Gdy przestygną można je oprószyć cukrem pudrem, ale nie jest to koniecznie, bo i bez tego są smaczne. Doskonała zabawa w kuchni z dziećmi, polecam :) Przepis na kruche serowe pierożki znajdziecie

Zrób to smacznie
Deser truskawkowy z kiwi 145

kiwi i 100 ml śmietanki Zmiksowałam i przelałam jako następną warstwę do szklaneczek. Na końcu ubiłam śmietankę z cukrem i dokończyłam dekorowanie deseru pysznymi gwiazdkami z białej i mlecznej czekolady

Różowa kuchnia
Śniadanko z węglowodanów dla dziecka 156

pokarmowym. Trzeci element to wspieranie rozwoju systemu immunologicznego, a to zajmuje prawie 2 lata. Przez całe 3 lata nie można dawać dziecku bogatych w cukier słodyczy, a przede wszystkim czekolady. To jest totalna zmora ze strony otoczenia, które chce uszczęśliwić dziecko cukierkiem, czy czekoladką. Dziecko od małego karmione słodyczami, jako dorosły człowiek będzie zawsze miało tendencje do otyłości. Dodatkowo

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Programuj mechanizmy wewnętrznej samodyscypliny 123

Komu się przydażyła? Mnie! Osobiście doświadczyłem tego zjawiska i to nie po raz pierwszy. Czy chciałbyś wiedzieć jak osiągnąć taki stan umysłu? Stan, w którym patrzysz na półki pełne czekolad i słodyczy, (które do niedawna odwiedzałeś lub odwiedzasz nadal regularnie) a Twój organizm mówi: Nie! Patrzysz na te łakocie, a na Twojej twarzy maluje się dezaprobata i zastanawiasz się

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Tort urodzinowy 232

frużeliny, następnie kolejna cześć biszkoptu - nasączyć i wyłożyć krem, na krem frużelinę. Gotowy przełożony tort wysmarować pozostałym kremem i ozdobić według własnego uznania. Użyłam do ozdoby owoców i rozpuszczonej czekolady.  Schłodzić przed podaniem

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Naleśniki... kolejna odsłona 140

takie prostę , bo każde z nich woli naleśniki w innej odsłonie .  I tak -Jeremi preferuje z cukrem pudrem. Matylda z jabłkami i mascarpone. Mikołaj z czekoladą a pan mąż odkrył nowy smak ...z domową frużeliną wiśniową. Spróbujcie i wy naleśników z domową frużeliną owocową. Przepis na 15 naleśników 240 g  mąki  3 łyżki cukru 400 ml mleka

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Gofry leżakujące. 120

środku.  Tak - te gofry bardzo smakowały najmłodszym! Szybkie do zrobienia i szalenie efektowne.  Nie są słodkie, więc dzieci do woli mogły korzystać z dodatków, takich jak czekolada, dżem, owoce czy cukier puder   (szalenie popularny w moim domu :)) Przepis na 8 -9 dużych gofrów. 2 szklanki mąki 6 g suchych drożdży instant lub 12 g świeżych (jeśli

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Sernik z jeżynową galaretką. 205

robi. Możecie użyć mrożonych jeżyn. Małemu M smakowała zwłaszcza jeżynowa galaretka. Przepis z moich wypieków z drobnymi modyfikacjami. Na spód sernika   220 g ciasteczek digestive w mlecznej czekoladzie 50 g płatków owsianych rozdrobnionych.(Użyłam płatków owsianych ekspresowych w saszetkach) 50 g roztopionego i przestudzonego masła. W malakserze zmiksować wszystkie produkty na drobne okruszki. Prostokątną formę

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Banoffe pie czyli moja wariacja 148

zmodyfikowałam.   Przepis - na okrągłe naczynie ceramiczne, lub tortownicę 22cm średnicy 85 g masła 150 g ciastek pełnoziarnistych 25 g mielonych migdałów 25 g mielonych orzechów włoskich 30g siekanej czekolady deserowej  Wszystkie produkty zmiksować w malakserze na konsystencje mokrego piasku. Naczynie żaroodporne lub okrągłą formę wysmarować masłem i obsypać na przykład mielonymi migdałami, lub po prostu bułką tartą. Zmielonymi

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Domowa biała czekolada 146

Taką czekoladę zrobiłam jakiś czas temu synkowi. Dzięki ksylitolowi chroni ząbki przed próchnicą. Zastąpiłam również masło olejem kokosowym. Zapraszam Składniki: 2 czubate łyżki oleju kokosowego 2 łyżki ksylitolu 4 płaskie łyżki mleka w proszku Przygotowanie: Rozpuszczamy olej kokosowy. Ksylitol mielimy na puder.Do gorącego oleju dodajemy zmielony ksylitol i mleko w proszku. Dokładnie mieszamy razem. Można tak jak ja zrobić pojedyncze

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Jaglane Kinder Country 404

masz szerokie pole do popisu. Fajnie spisze się pszenica ekspandowana, ryż ekspandowany, jak i kasza jaglana ekspandowana. Kojarzysz płatki „Kangus”? Nimi również możesz zastąpić orkisz. Co zamiast czekolady? Fajnie sprawdzi się kakao z olejem kokosowym, mlekiem roślinnym i odrobiną słodziwa. Artykuł Jaglane Kinder Country pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman

Proponowane wyszukiwania