cytrynowa - 1500 przepisów (strona:63/100)

WIEPRZOWINA Z WOKA 170

posiłek obiadowy lub kolację.Podana z ryżem lub makaronem , świetnie pasuje na spotkania we dwoje lub przyjaciół.Polecam. Przepis znalazłam Tu  . 25 dag.chudej łopatki 1 świeża trawa cytrynowa ( nie musowo) 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki ostrego sosu chilli 1 cebula Pieprz Olej ok.4-5 łyżek Szczypiorek ( dymka) ********************************  Mięso umyć,osuszyć i pokroić w cienkie plastry ,a potem

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Szarlotka z kisielem 126

szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie: 1 kg jabłek (waga po obraniu) około 1/2 szklanki cukru (jeśli Wasze jabłka są bardzo słodkie dodajcie go mniej) kisiel cytrynowy Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do niej żółtka, pokrojoną na mniejsze kawałki margarynę i cukier. Dobrze zagniatamy ciasto. Następnie dzielimy ja na dwie równe części. Jedną z nich wkładamy

PatiGotuje
Lody truskawkowo-rabarbarowe podane z ekspandowaną quinoą oraz podsumowanie miodowej akcji 180

Kącik ŁOSOŚ W SOSIE MIODOWO-MUSZTARDOWYM Z JABŁKAMI I ROZMARYNEM autorka: angelinab520 | blog: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska Koktajl owsiany z brzoskwiniami i czekoladą autorka: nutristrefa | blog: NutriStrefa Lemoniada cytrynowo-rumiankowa i akcja pomocy pszczołom autorka: Inspirowane naturą | blog: Inspirowane naturą

Quinoa Raz!
Cytrynowe muffinki z borówkami 125

Mięciutkie, wilgotne, pyszne muffinki z dużą ilością soczystych borówek i przyjemnym, lekko orzeźwiającym cytrynowym posmakiem. Idealny, prawdziwie letni dodatek do mrożonej kawy. Składniki (12 babeczek): Babeczki: 0,5 szklanki (60 g) mąki pełnoziarnistej pszennej 0,5 szklanki (75 g) mąki pszennej 0,5 szklanki (100 g) cukru 0,5 szklanki (125 ml) oleju 1/3 szklanki (80 ml) mleka 1 jajko

Fitsweet.me
Faszerowana cukinia pieczarkami z podwójnym serem 155

osób: 2 cukinie sos chili ewentualnie ketchup 300 gram pieczarek 1 duża cebula 100-150 gram sera fety 1 duża kulka mozzarelli świeże oregano i szczypior pieprz cytrynowy sól ziołowa łyżka masła Przygotowanie: Pieczarki i cebulę obieramy ze skórki, kroimy w pół paseczki, podsmażamy na łyżce masła. Cukinie myjemy, rozcinamy na pół, wydrążamy środek i układamy na blaszce wyłożonej papierem

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasto marchewkowe z kremem śmietankowym 196

cukier zagotować z wodą gotować na dużym ogniu, przez kilka minut, aż cukier się rozpuści a część wody odparuje. Odstawić do przestudzenia. Ciepły syrop wymieszać z sokiem pomarańczowym i cytrynowym. Przecedzić przez sitko. Przestudzone ciasto nasączyć syropem cytrusowym. Masa śmietankowa - śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym. Kremem udekorować wierzch ciasta. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
TORT Z OWOCAMI 249

łyżek cukru 10 łyżek mąki łyżeczka proszku do pieczenia krem: 500 ml śmietanki Polskiej 36%  MLEKOVITA cukier puder do smaku 3 łyżki soku z cytryny do nasączenia: poncz cytrynowy( woda, sok z cytryny, cukier do smaku) 50 dag truskawek 30 dag borówki amerykańskiej czekoladowe ołówki do obłożenia boków tortu  CUKIETERIA Wykonanie: *Biszkopt: Oddzielamy żółtka od białek. Ubijamy pianę

Z Majeczką w kuchni
Herbatka ziołowa "joga". 129

bazylii tulsi 2 łyżki liści maliny 2 łyżki kwiatów nagietka 2 łyżki kwiatów chryzantemy chińskiej 2 łyżki kwiatów hibiskusa 2 łyżki sarsaparilli 1 łyżka zielonego kardamonu 1 łyżka trawy cytrynowej szczypta szafranu (opcjonalnie) Wykonanie: Wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Umieścić w szczelnym pojemniku. Używać jednej łyżeczki mieszanki na filiżankę naparu. Zalewać wrzątkiem i parzyć 3 do 7 minut pod przykryciem. Można

zadanie-gotowanie
Orzeźwiające cytrynowe smoothie z kolendrą 310

Uwielbiam owocowe smoothie i koktajle, w szczególności w letnie gorące dni kiedy mój organizm potrzebuje jak najwięcej witamin. Dziś zapraszam Was na pyszne orzeźwiające cytrynowe smoothie z kolendrą . Minimalna ilość składników, chwila przygotowania, a efekt… dla mnie coś cudownego. Idealnie orzeźwia! Takie smoothie wspaniale sprawdzi się w ramach drugiego śniadania. Spróbujcie, bo warto. Kolendrę, jak i inne zielone zioła

Słodkie okruszki
Tarta ze szparagami, oscypkiem i żurawiną 136

sól składniki na farsz: kostka białego chudego twarogu 4 łyżki jogurtu naturalnego 3 ząbki czosnku 2 białka 4 jajka 3 małe oscypki kilka łyżek konfitury żurawinowej sól ziołowa pieprz cytrynowy pęczek szparag łyżka masła Przygotowanie: Składniki na cisto zagniatamy, wykładamy ciastem formę to tarty, nakłuwamy sód widelcem  i pieczemy 10-15 minut w 180 stopniach. Szparagi obieramy ze skóry

Życie zaczyna się w kuchni
Zdrowe minitarty z kremem jaglanym [bez pieczenia] 139

Dzisiejszy przepis to inna wersja TYCH tartaletek. Spód jest taki sam, różnica polega na nadzieniu. Tym razem postawiłam na lekki, orzeźwiający krem jaglany z cytrynowym akcentem. Myślę, że fajnie wpisuje się w letnie klimaty i oczywiście ideę zdrowej kuchni Zdrowe tarty z kremem jaglanym 2017-05-29 13:09:57 Porcje 16 Oceń Zapisz przepis Drukuj Spód 1 szklanka płatków

Powiedz dietom nie
Likier cytrynowy. 105

spirytusem. Słój zamknij i odstaw na 3 dni. Po tym czasie przefiltruj nalew przez gazę. Ugotuj syrop z wody i cukru, usuń szumowiny, wystudź. Następnie wymieszaj syrop z alkoholem cytrynowym. Odstaw jeszcze na 2 dni w zamkniętym słoju. Po dwóch dniach przefiltruj trunek, rozlej do butelek. Na butelki naklej etykiety z opisem i datą sporządzenia. Odstaw w chłodne miejsce

Przepisy i porady kulinarne
Tort fistaszkowo-czekoladowy 139

Lekki i puszysty tort o intensywnym smaku masła orzechowego i ciemnej czekolady.  Całość przełamana kwaśnym, cytrynowym ponczem i nutą konfitury pomarańczowej.  Tort jest raczej łatwy w wykonaniu, chociaż dosyć czasochłonny, jak to tort...  Masa fistaszkowa i mus czekoladowy nie mogą się nie udać, o ile utrzyma się proporcje. Składniki: 3 blaty biszkoptowe - z dużej tortownicy, u mnie

Ze smakiem bez glutenu
Sałatka z granatem i pomidorkami śliwkowymi 131

Dzisiejsza sałatka z granatem i pomidorkami śliwkowymi to idealny dodatek do obiadu czy kolacji, szczególnie w ciepłe, letnie dni. Świeży granat i kolorowe warzywa świetnie współgrają z sezamowo-cytrynowym sosem, który nadaje potrawie wyrazistości. Pastę sezamową dostaniecie bez problemu w większości większych marketów, a resztę składników z powodzeniem znajdziecie także w małych sklepach (za wyjątkiem syropu klonowego, który śmiało można

Powiedz dietom nie
BISZKOPT Z JABŁKAMI I KREMEM BUDYNIOWYM 507

BISZKOPT : * jajko – 5 szt * cukier – 3/4 szkl * mąka pszenna – 3/4 szkl * mąka ziemniaczana – 1/4 szkl WARSTWA JABŁKOWA: * jabłka – 1,5 kg * cukier – 0,5 szkl * galaretka cytrynowa – 1 op KREM BUDYNIOWY: * mleko – 3/4 l * cukier waniliowy – 1 łyżka * mąka ziemniaczana – 4 łyżki * cukier – 0,5 szkl * maka pszenna 1 łyżka * żółtko

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania