cytrynowa - 1500 przepisów (strona:55/100)

Tort z mascarpone 1050

smaczne. Składniki: jaja 6 szt mąka pszenna 4 łyżki mąka ziemniaczana 2 łyżki cukier 2 łyżki Masa: mascarpone 600 g śmietana 30% 400 ml cukier 3 łyżki   Poncz cytrynowy: sok z jednej cytryny woda przegotowana 100 ml cukier do smaku Dodatkowo: kakao 2 łyżeczki czekolada mleczna 100 g mleko 2 łyżki Wykonanie: Jaja ubijamy z cukrem na puch,dodajemy

Różowa kuchnia
truskawki z miętą w serniku na zimno... 179

Składniki: sernik na zimno 1 opakowanie, mleko zimne 400 ml,` zimna śmietana 18% 200 ml, truskawki dojrzałe nie duże1 kg, listki świeżej mięty - ile potrzeba, galaretka cytrynowa przeźroczysta 2 opakowania użyłam sernik na zimno z torebki, sernik wsypać do pojemnika wysokiego, dodać śmietanę, mleko, wsypać truskawki miękkie i mikserem miksować z 5 minut tortownica 24 cm wyłożona papierem do pieczenia

W Mojej Kuchni Lubię
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym 353

chrupią jarmuż, do szkoły Hania zabiera domowy chleb pieczony na mące kasztanowej, przekładany pastą z anchois i suszonych pomidorów, po powrocie do domu serwuję dzieciom tajskie danie z trawą cytrynową, a one piszczą z radości i krzyczą: mamusiu jakie to wspaniałe!!! Nie, nie i jeszcze raz nie! Ani one się tak nie cieszą, ani ja tak nie gotuję. Zdarza się

bistro mama
Pora na Piernik Staropolski 153

jedno po drugim.) Wystudzone blaty przełóżcie ulubionym dżemem. Owińcie papierem i równo obciążcie.  Zostawcie na 3 dni w chłodnym miejscu. Później polejcie rozpuszczoną czekoladą, albo lukrem.  Lukier (cytrynowy) 1 szklanka cukru pudru 2-3 łyżki wrzącej wody, lub świeżo wyciśniętego soku z cytryny, albo pomarańczy.   Wszystko wymieszać dokładnie na gładką pastę. Powodzenia

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Curry z kurczakiem, warzywami, oliwkami i ananasem 111

nieduża garść mrożonej zielonej fasolki ciętej 1 czerwona papryka kilka talarków chilli kilka czarnych oliwek przekrojonych na pół 3 plastry ananasa z puszki pokrojone w kostkę przyprawy: sól, pieprz cytrynowy, słodka papryka, majeranek, lubczyk, curry – wszystko do smaku wedle uznania natka pietruszki do posypania dani tarta mozzarella do posypania dania około szklanki ryżu 2 łyżki oleju Przygotowanie: Pierś myjemy

Zasmakuj Kuchni
Ciasto z musem jabłkowym i kremem śmietanowo-budyniowym 508

Pycha! Biszkopt 4 jajka 1 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki drobnego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju   Mus jabłkowy 1 kg jabłek 1 galaretka cytrynowa 2 łyżeczki żelatyny     Masa budyniowo śmietanowa 400 ml śmietany 30% 1 budyń śmietankowy ugotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu 4 łyżeczki żelatyny 3 łyżeczki cukru pudru

Jadło i czytadło
Kruche mini strudelki z suszonymi figami 97

pszennej 85g masła/margaryny 50g cukru 25g miodu 2 żółtka 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli 1 szczypta cynamonu (solidna) kilka kropel aromatu waniliowego kilka kropel aromatu cytrynowego kilka kropel aromatu pomarańczowego Nadzienie: 200g suszonych fig (u mnie ze Zdrowy Market 24 ) 25g miodu 1 szczypta cynamonu (solidna)  Opcjonalnie: cukier puder do posypania ciastek Przygotować ciasto. Masło

Di gotuje
Bakłażany faszerowane mięsem i warzywami w sosie śmietanowym ze szczypiorkiem 147

mniejsze ziemniaki ugotowane w mundurkach 1 cebula połowa papryczki chilli 2 ząbki czosnku 1 marchewka 1 pietruszka 1 mniejsza czerwona papryka 200 g śmietany 12% vegeta, sól, pieprz cytrynowy, pieprz czarny, majeranek, papryka słodka, mieszanka przyprawy kebeb-gyros pęczek posiekanego szczypiorku 2-3 łyżki soku z cytryny łyżeczka czerwonej pasty curry tarta mozzarella – do woli 2 łyżki oliwy

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z pieczarkami i papryką 367

duża cebula, jeśli damy cebulę czerwoną sałatka będzie bardziej kolorowa 2 żółte papryki szczypiorek majonez, sól, pieprz ewentualnie gęsty jogurt Przygotowanie: Umyte pieczarki ugotować w wodzie ze szczyptą kwasku cytrynowego lub octu ( będą bielsze)- odcedzić i po wystudzeniu pokroić w kostkę Papryki, cebulę i szczypiorek pokroić podobnie Składniki połączyć, posolić, dodać do smaku pieprz mielony, polać majonezem- wymieszać. Kto woli

Proste Potrawy
Drożdżówka z truskawkami i kruszonką 137

Ciasto drożdżowe z truskawkami jest wyborne. Nie trzeba go wyrabiać, wystarczy wymieszanie łyżką. Lekko słodkie, zwarte, pełne smaku, z chrupiącą kruszonką i lukrem cytrynowym – pycha! Ciasto Mąkę przesiewamy do miski. Do mąki dodajemy szczyptę soli. Masło roztapiamy w rondelku i dodajemy olej. Drożdże rozcieramy z dwoma łyżeczkami cukru i dodajemy pół szklanki mleka o maksymalnej temperaturze

AleTorcik
Rolada biszkoptowa 390

ściereczką i odkładamy do ostygnięcia. Gdy biszkopt wystygnie szykujmy nadzienie. Masa jabłkowa: – 3 duże jabłka – 1 galaretka o dowolnym smaku chociaż według mnie najlepiej pasuje tu cytrynowa lub agrestowa Jabłka obieramy i kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce z grubymi oczkami (można też połączyć obie metody) i wrzucamy do garnuszka. Podgrzewamy delikatnie, aż jabłka trochę zmiękną

Relaxtime
PUSZYSTY SERNIK NA ZIMNO 144

jest łatwy i pyszny, polecam :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYMIARACH 28/15 CM: 0,5 kg dowolnego mielonego sera  330 ml śmietanki 30 % ok. 0,5 szklanki cukru pudru cytrynowa galaretka ok. 20 dag okrągłych biszkoptów 0,5 szklanki mocnej posłodzonej kawy (u mnie zbożowa) sok z cytryny WYKONANIE: Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody.  Blachę wykładamy

Pani na deser
Kruche ciasto z jabłkami i kokosową bezą 232

masła 3 żółtka Składniki bezy: 3 białka 170 g cukru (około 3/4 szklanki) 50 g wiórków kokosowych (polecam Skworcu ) Składniki masy jabłkowej: 0,8 kg twardych jabłek 1 kisiel cytrynowy, bez cukru pół płaskiej łyżeczki mielonej wanilii Wykonanie: Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wykonanie ciasta: Do miski wsypujemy mąkę, wanilię, cukier i wkrajamy masło, które siekamy

Smak mojego domu
PRZEKŁADANIEC SEROWY Z MAKIEM I JABŁKAMI ( SIOSTRY ANASTAZJI ) 380

mnie piekłam około 40 minut. z termoobiegiem ). , aż ser zarumieni się na złoto i lekko popęka, boki odejdą od formy.  MASA JABŁKOWA jabłka 1 kg.  galaretka cytrynowa 1 op.  Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Umieścić na patelni i smażyć do miękkości. Dodać sypką galaretkę, wymieszać i i przez chwilę smażyć. Odstawić.  POLEWA

Kuchnia Paulettes
Krem dyniowo gruszkowy z czekoladowym makaronem 135

płyn aż alkohol odparuje. Dodaję upieczoną dynię, gruszki, wlewam bulion i chwilę gotuję. Zupę miksuję blenderem, wlewam 2/3 szklanki mleczka kokosowego, doprawiam solą, pieprzem, cynamonem, papryką ostrą, dodaję skórę cytrynową. Zupę podgrzewam i podaję z ugotowanym aldente makaronem czekoladowym, polewam mleczkiem. Jedną gruszkę kroję na cienkie plastry i grilluję na patelni grillowej na odrobinie oleju. Dodaję do zupy, dekoruję miętą

wesoła kuchnia

Proponowane wyszukiwania