cytrynowa - 1500 przepisów (strona:20/100)

Fasolka szparagowa konserwowa (na zimę) 720

Fasolka szparagowa na zimę z przepisu babci :) Składniki na garnek o pojemności 5litrów Fasolka szparagowa 3/4 5-litrowego garnka Sól 1,5 łyżki Cukier 3 łyżki Kwasek cytrynowy szczypta W szklance wody rozpuścić cukier, sól i kwasek cytrynowy. Do garnka o pojemności 5 litrów wrzucić fasolkę, wlać zawartość szklanki i dopełnić wodą (do prawie pełna). Doprowadzić […] The post Fasolka

Kulinarne Przeboje
Dorsz w sosie cytrynowo-maślanym 92

Pieczony łosoś Łosoś z suszonymi pomidorami i szpinakiem Faworki z karpia Łosoś w sosie chrzanowym Łosoś w sosie miodowo-musztardowym Ryba w soli Dorsz w papilotach DORSZ W SOSIE CYTRYNOWO-MAŚLANYM Przygotowanie : 20 minut Ilość porcji:  2 Składniki: – filet z dorsza lub innej ryby, około 300 g – 2 łyżki masła – 2 łyżki soku z cytryny – 2 łyżki(...)koszyka WYPRZEDAŻ! Deska Gąska Aniela – średnia Promocja Produkt w promocji 135,00  zł 90,00  zł Dodaj do koszyka Artykuł Dorsz w sosie cytrynowo-maślanym pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl

nietylkopasta.pl
Potrawka z kurczaka z pieczarkami i porem 129

pory 250 g pieczarek 200 ml bulionu warzywnego 3 łyżki śmietany kremówki sok z 1 cytryny masło klarowane 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego sól, pieprz posiekana natka pietruszki Kroki Kurczaka oczyść i pokrój w kostkę. Pora umyj, przekrój wzdłuż na pół i pokrój w plastry. Pieczarki oczyść i pokrój w cienkie plastry. Ugotuj(...)się delikatnie rumienić. Przełóż je do miski lub na talerz. Na tę samą patelnię dodaj jeszcze 1-2 łyżeczki masła klarowanego i dodaj pokrojonego kurczaka. Posyp solą i pieprzem cytrynowym. Smaż 4-5 minut, aż zacznie się rumienić. Dodaj pora i smaż na niedużym ogniu przez 3-4 minuty. Dodaj pieczarki, bulion i kremówkę. Przykryj patelnię i duś przez

Na-talerzu.pl
Świąteczna babka cytrynowa 77

Babki to jedne z moich ulubionych wypieków. Piekę je kiedy tylko mam chwile wolnego. Są szybkie i baardzo smaczne. Babka z tego przepisu od cioci wychodzi genialna - wilgotna, mocno cytrynowa, wprost idealna

Prosty przepis na
Domowa zupa tajska z kurczakiem i makaronem 312

tajska z makaronem. Zupa tajska z kurczakiem      Głównymi składnikami, które nadają tej zupie z kurczaka charakterystycznego, tajskiego smaku są: świeży imbir, czosnek, pasta curry (z trawy cytrynowej, szalotki, kolendry, imbiru, czosnku i czerwonego chili), mleko kokosowe, sok z limonki, świeża kolendra i liście limonki kaffir. zupa tajska z mlekiem kokosowym najlepsza jest zaraz po przygotowaniu(...)sosie curry>>> Kremowy kurczak w sosie Dijon z brokułami>>> Kurczak w kremowym sosie śmietanowym z czosnkiem i parmezanem>>> Kurczak w cytrynowym sosie po chińsku>>> Kurczak teriyaki>>> Kurczak smażony z warzywami i makaronem>>> Zupa tajska przepis      Oto przepis, składniki, przyprawy

Moja Książka Kucharska
Czekoladowe ciasto na białkach z colą 130

moich przepisów na ciasta z białek, np.: zebra na białkach (link do przepisu:  Waniliowe Improwizacje: Zebra na białkach ), babka na białkach (link:  Waniliowe Improwizacje: Babka na białkach ), cytrynowa babka na białkach (link:  Waniliowe Improwizacje: Cytrynowa babka na białkach ), rolada z białek (link:  Waniliowe Improwizacje: Rolada z białek ), pączki z białek (link:  Waniliowe Improwizacje: Pączki

Waniliowe Improwizacje
Gulasz rybny z dorsza 119

cukinia 1 czerwona papryka 1 puszka krojonych pomidorów 1/3 szklanki bulionu warzywnego, rosołu lub wody 3 łyżki mąki olej do smażenia 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Przyprawy: sól, pieprz cytrynowy, słodka papryka mielona, szczypta chilli       *** Rybę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym *** *** Kroimy w dużą kostkę i oprószamy solą oraz pieprzem cytrynowym (zamiennie można rybę skropić sokiem

Blog z Apetytem
Galaretka bez cukru 107

cukrzyca czy insulinooporność. Dla wielbicieli galaretek mam jednak dobrą wiadomość - jeden z producentów, Celiko, ma w swojej ofercie galaretki bez cukru! Na chwilę obecną dostępne są 3 smaki: truskawkowa, cytrynowa i o smaku owoców leśnych. Sama przygotowałam ciasto z dodatkiem galaretki cytrynowej. Ponieważ nie zawiera ona cukru dodałam trochę ksylitolu - dzięki temu w smaki nie różni się od zwykłej galaretki

Z notatnika dietetyka
jogurtowo-śmietankowo-truskawkowy deser na zimno... 122

łyżeczki żelatyny deserowej + gorąca woda 300 ml, jogurt naturalny gęsty 380 gram, galaretka truskawkowa 1 opakowanie + 2 łyżeczki żelatyny deserowej + gorąca woda 300 ml, śmietana 18% 330 gram, galaretka cytrynowa 2 opakowania + gorąca woda 900 ml Galaretkę agrestową wymieszać w gorącej wodzie i wystudzić, zimną wlać do jogurtu gęstego i rózgą dobrze wymieszać. Tortownica 24 cm wyłożona folią spożywczą(...)wymieszać w gorącej wodzie i wystudzić, zimną wlać do śmietany gęstej i rózgą dobrze wymieszać, wylać na truskawki, resztę truskawek delikatnie powciskać w masę śmietankową i do lodówki. Galaretki cytrynowe wymieszać w gorącej wodzie, wystudzić, tężejącą galaretkę wylać na truskawki, zostawić najlepiej na całą noc w lodówce, kroić nożem maczanym w ciepłej wodzie - bardzo prosty, łatwy, tani deser na zimno

W Mojej Kuchni Lubię
Jeżynowy serniczek w słoiku 108

zaskoczenia gwarantowany, efekt smakowy zniewalający. Składniki (na 4 porcje): szklanka jeżyn i około 6 dodatkowych ładnych sztuk do ozdobienia 2 łyżki cukru do jeżyn i 1 łyżka do skórki cytrynowej sok z połowy cytryny około 10 ciasteczek owsianych 250g sera mascarpone 330ml kremówki 3 łyżeczki cukru pudru skórka otarta z połowy cytryny 4 listki bazylii   Zaczynamy od przygotowania jeżyn(...)skórkę z cytryny, listki bazylii siekamy na drobno. Na to sypiemy łyżkę cukru i rozcieramy płaską częścią noża, aż składniki się mniej więcej połączą na coś na kształt cukru cytrynowo-bazyliowego.   Do miski wlewamy dobrze schłodzoną kremówkę i zaczynamy ubijać, dodając po trochu cukier puder. Kończymy ubijać gdy kremówka będzie puszysta i sztywna. Do niej dodajemy mascarpone oraz około

Smaczna Strona
Bułeczki BAO z szarpanym kurczakiem w maśle orzechowym 194

nadzienie: 1 szalotka  1 ząbek czosnku  300 g piersi kurczaka  2 łyżki masła orzechowego  50 ml sosu sojowego  1 łyżka pasty z trawy cytrynowej  50 ml syropu klonowego  szczypta chili  olej sezamowy do smażenia  100 g orzeszków ziemnych  dymka  czarny sezam  Ze składników na bułeczki zagnieć jednolite, gładkie(...)czasie przygotuj nadzienie.  Na oleju sezamowym podduś szalotkę i czosnek. Dodaj pierś kurczaka i smaż kilka chwil. Następnie dodaj masło orzechowe, sos sojowy, pastę z trawy cytrynowej, syrop klonowy, chili i połowę orzeszków ziemnych. Duś składniki na wolnym ogniu około 15- 20 minut. Po tym czasie delikatnie widelcem rognieć pierś kurczaka. Pozostałe orzeszki ziemne posiekaj lub utrzyj w moździerzu

Mango Papaja
Mini szarlotki 141

słoik 2 opakowania ciasta francuskiego 1 jajko cukier puder do posypania blaszka do mufinek opcjonalnie kiedy smażymy jabłka, nie kupujemy gotowych:cynamon, kilka łyżek cukru, smażona skórka pomarańczowa, galaretka cytrynowa Ciasto wcześniej wyjmujemy z lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Blaszkę smarujemy tłuszczem. Jeżeli nie używamy gotowych jabłek smażymy swoje. Wycinamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę i wrzucamy do rondelka(...)cynamonu, skórka pomarańczowa i mieszamy. Następnie smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem, co jakiś czas przemieszać. Kiedy zaczną się rozpadać, zdejmujemy rondel i studzimy. Do gorących można dodać galaretkę cytrynową w proszku i wymieszać .Odstawić do lekkiego wystudzenia Ciasto tniemy na kwadraty, takie aby wyłożyć dno mufinek i aby trochę brzegi wystawały po za foremkę. Wkładamy po dwa kwadraty

gotuj ze mną
Tort adwokatowy z mielonymi orzechami w śmietanie 117

włoskich ( można zastąpić zmielonymi migdałami ) 3/4 szklanki ajerkoniaku - w temperaturze pokojowej 2 łyżeczki żelatyny 1 opakowanie śmietan - fixu kilka kostek białej czekolady na wierzch 1 szklanka ponczu z soku cytrynowego i wody 1/2 słoiczka konfitury ananasowej  ( można zastąpić morelową, brzoskwiniową ) około 10 - 12 sztuk biszkoptów podłużnych - fingersów Wykonanie: Upieczony zgodnie z przepisem biszkopt studzimy,  ścinamy cienko wierzch(...)dzielimy na dwie równe części,  do jednej dosypujemy zmielony wierzch biszkopta i mieszamy. Składanie ciasta: Spód biszkoptowy wkładamy do tortownicy i zapinamy obręczą,  ponczujemy wodą z sokiem cytrynowym. Smarujemy warstwą dżemu - ja użyłam konfitury ananasowo - morelowej,  która bardzo dobrze wpasowała smakowo w całą kompozycję.  Wykładamy masę z okruszkami, wyrównujemy.  Teraz, miejsce w miejsce wykładamy podłużne

Kronika Piekarnika
Bananowa rozkosz 112

mojprzepisna.pl | Bananowa rozkosz Banalnie proste ciasto składające się z bananów, galaretki cytrynowej i biszkoptu czekoladowego. Ciasto przygotowałam z okazji wizyty rodzinki. Ciasto bardzo im smakowało, o czym świadczy fakt, że były prośby o dokładkę :). Ciasto udekorowałam kremem na bazie śmietany i gorzkiej czekolady, ale jeżeli liczycie kalorie, ciasto możecie posypać kakao i też będzie świetnie smakowało. Składniki na blaszkę(...)być chłodne. Po ostudzeniu nożykiem lub płaską łopatką oddzielić boki biszkoptu od formy. Zdjąć formę, przekroić na dwa blaty. Składniki na galaretkę z bananami: 5 bananów 3 galaretki cytrynowe 1 litr wrzątku** Galaretki rozpuścić we wrzątku, pozostawić do ostudzenia i lekkiego stężenia. Formę, w której piekł się biszkopt, wyłożyć papierem do pieczenia, włożyć pierwszy blat, ułożyć banany, zalać tężejącą galaretką

moj przepis na
Pieczona łopatka jagnięca 133

Pieczona łopatka jagnięca – składniki 1 łopatka jagnięca (1 1/2-2 kg) 5 ząbków czosnku 1 / 2 łyżeczki pieprzu kolorowego w ziarenkach 1 łyżeczka gruboziarnistej soli himalajskiej 2 łyżeczki pieprzu cytrynowego kilkanaście listków suszonej mięty 2 łyżeczki oliwy 2 małe gałązki rozmarynu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie W moździerzu rozgnieść ziarenka pieprzu i sól himalajską. Dodać 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę(...)posiekane liście rozmarynu z jednej gałązki, pokruszone liście mięty, pieprz cytrynowy oraz oliwę, wymieszać. Łopatkę jagnięcą umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć przygotowaną wcześniej mieszaniną przypraw. Jeżeli mięso jest rozcięte i pozbawione kości, związać je bawełnianymi nićmi kuchennymi, na wierzch pod nici włożyć gałązkę rozmarynu. Zostawić w temperaturze pokojowej na 2 godziny. Dużą blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć

niecodziennikpary

Proponowane wyszukiwania