cukinia faszerowana - 1274 przepisów (strona:56/85)

Faszerowane pieczarki portobello 157

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na pieczone pieczarki portobello faszerowane warzywami. Do przygotowania będziemy potrzebować: - 1 opakowanie pieczarek portobello (5-6 szt.) - 1 czerwoną paprykę - 1 małą cukinię - 4 łyżki kukurydzy - 4 łyżki czarnych oliwek - 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę - 3 łyżki sosu sojowego - 2 łyżki kupnego, słodkiego sosu chili - 3 łyżki oleju do smażenia - po 1 łyżeczce bazylii, tymianku(...)rozgrzanym oleju przez minutę podsmażamy czosnek, a następnie dodajemy paprykę i podsmażamy przez 10 minut. 3. Kolejno dodajemy cukinię, kukurydzę oraz oliwki i podsmażamy przez kilka minut, aż cukinia zmięknie. 4. W międzyczasie warzywa doprawiamy sosem sojowym, sosem chili i resztą przypraw. 5. Pieczarki płuczemy, osuszamy i odcinamy ogonek. 6. Na tak przygotowane pieczarki układamy porcję farszu

Bez Cebuli
Makaron razowy z cukinią i kurczakiem 235

Makaron razowy z cukinią i kurczakiem to szybki, zdrowe i smaczne danie obiadowe. Taki makaron jest idealny dla wszystkich, którzy zdrowo się odżywiają. Posiłek ten świetnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Faszerowane pomidory – pyszne danie z niskim ŁG 84

Faszerowane pomidory, czyli pomysł na danie, które nie tylko dobrze wygląda, ale także świetnie smakuje! Co prawda jest troszkę czasochłonne, ale jeśli znajdziecie chwilę, to naprawdę warto je przygotować. Pyszne, aromatyczne, w sam raz na kolację, szczególnie gdy spodziewamy się gości. Oczywiście jest to propozycja z niskim ładunkiem glikemicznym, czyli taka, która powinna być jak najczęściej obecna w naszej diecie(...)stopni piekarnika, funkcja góra-dół, i zapiekaj przez około 15-20 minut. 1 PORCJA (1 FASZEROWANY POMIDOR), TO: około 235kcal Białko: 18,6g Węglowodany: 19,0g Tłuszcz: 10,4g Błonnik pokarmowy: 3,9g Ładunek glikemiczny: 6,8 Spróbuj także: cukinia zapiekana w aromatycznym parmezanie, wytrawny chlebek cukiniowy z serem i wędliną. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną

Natka Pietruszki
Faszerowane pomidory – pyszne danie z niskim ŁG 93

Faszerowane pomidory, czyli pomysł na danie, które nie tylko dobrze wygląda, ale także świetnie smakuje! Co prawda jest troszkę czasochłonne, ale jeśli znajdziecie chwilę, to naprawdę warto je przygotować. Pyszne, aromatyczne, w sam raz na kolację, szczególnie gdy spodziewamy się gości. Oczywiście jest to propozycja z niskim ładunkiem glikemicznym, czyli taka, która powinna być jak najczęściej obecna w naszej diecie(...)stopni piekarnika, funkcja góra-dół, i zapiekaj przez około 15-20 minut. 1 PORCJA (1 FASZEROWANY POMIDOR), TO: około 235kcal Białko: 18,6g Węglowodany: 19,0g Tłuszcz: 10,4g Błonnik pokarmowy: 3,9g Ładunek glikemiczny: 6,8 Spróbuj także: cukinia zapiekana w aromatycznym parmezanie, wytrawny chlebek cukiniowy z serem i wędliną. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną

Natka Pietruszki
Kurczak z warzywami i koperkiem 196

Kurczak z warzywami i koperkiem to bardzo szybkie i smaczne danie. Najlepiej przygotować je w sezonie, kiedy możemy dostać świeżą paprykę, świeżą cukinię i pachnące soczyste

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety siekane z indyka i cukinii 85

Kotlety siekane z indyka i cukinii Dzisiaj na obiad polecam danie fit, czyli siekane kotlety z indyka z tartą cukinią i dodatkiem sosu z chilli sambal oelek. Zamiast frytek, ziemniaków, czy ryżu jest surówka z sałaty lodowej, sałaty strzępiastej i tartej rzodkiewki. To moja pyszna propozycja obiadowa na zdrowy, smaczny, fit obiad. Osoby, które stosują w swojej diecie deficyt kaloryczny(...)indyka można oczywiście zastąpić mięsem z kurczaka. Polecam też inne przepisy z cukinią w roli głównej: Najlepsze przepisy z cukinii. Cukinia to wszechstronne warzywo, jej spolszczona nazwa pochodzi od włoskiego zucchino, warzywo przywędrowało z Włoch i zadomowiła się w polskim klimacie. Można ją jeść na surowo , faszerować, smażyć, przyrządzać leczo, robić przetwory i piec wytrawne ciasta. Zrobisz z niej pyszny

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
58 najlepszych przepisów z pomidorami 218

Oliwki marynowane z czosnkiem i suszonymi pomidorami Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i papryką Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami  Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Pełnoziarnista kanapka z jajkiem sadzonym

Moja smaczna kuchnia
Cukinie nadziewane bobem, fetą i pomidorami 214

często goszczą w moim menu. To jedno z moich ulubionych wakacyjnych warzyw, można je przyrządzać na wiele sposobów, grillować, faszerować, dusić, smażyć oraz dzięki temu, że sezon trwa na do jesieni, dorzucać do leczo. Ja połączyłam trzy letnie przysmaki, cukinie, pomidory i bób, w efekcie powstało pyszne danie wegetariańskie, lekkie, zdrowe i kolorowe.  Składniki na 3 porcje Czas przygotowania

Słodki Kompromis
Bakłażan faszerowany kurczakiem 192

białego mięsa i naturalnego brązowego ryżu zawsze wychodzi zdrowy i syty posiłek :) Początkowo miała to być cukinia, ale w sklepie wszystkie były jakieś małe i nienadające się do nafaszerowania więc ostatecznie zdecydowałam się na bakłażan. I był to bardzo dobry wybór!  BAKŁAŻAN FASZEROWANY KURCZAKIEM Składniki - 1 bakłażan - 350 gram piersi z kurczaka - 2/3 woreczka brązowego ryżu - pół czerwonej papryki

Zgrabne Gotowanie
PAPRYKA FASZEROWANA RYŻEM, CUKINIĄ I KUKURYDZĄ 154

Prosty i pyszny przepis na paprykę faszerowaną.  Połówki papryk wypełniłam ugotowanym wcześniej brązowym ryżem, który wymieszałam z pastą z podsmażonych pomidorów, cukinii, czosnku i kukurydzy. Całość upiekłam w niewielkiej ilości bulionu, z którego po dodaniu koncentratu pomidorowego powstał aromatyczny sos. Podałam z jogurtem naturalnym i sałatą z winegretem. Brązowy ryż możecie zastąpić białym ryżem np. jaśminowym, a do farszu

cool and minty
Pstrąg z grilla z boczkiem i cukinią 187

lodówki. Kaszę jaglaną gotuję w 2/3 szklance wody, dodaję łyżkę oleju. Przestudzoną przekładam do miski, dodaję pokrojony seler naciowy, cukinię kroję w kostkę, dodaję pokrojone pomidory, doprawiam solą, pieprzem, dodaję koper i melisę. Pstrąga faszeruję kaszą z warzywami, spinam wykałaczkami. Obkładam plastrami boczku, smaruję olejem. Rybę grilluję z każdej strony po 10-15 minut. Podaję z pomidorami z grilla

wesoła kuchnia
Faszerowana papryka bez mięsa 182

przekrojone na pół ok 10 minut. 2. Ugotuj ryż naturalny z sola. 3. Na patelni uduś razem cukinię i pomidora pokrojone w kostkę. Dadaj zmiażdżony czosnek, sól i pieprz oraz bazylię. 4. Faszeruj gorące papryki i udekoruj listkami bazylii. natychmiast podawaj. Danie jest pyszne, aromatyczne, lekkie i niskokaloryczne

AZgotuj!
Spaghetti bolognese z papryką 209

Klasyczne spaghetti bolognese z mięsem mielonym można dopełnić papryką czerwona, która nada daniu głębi. Ponadto papryka ma dwa razy więcej witaminy C niż sama cytryna. Prócz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pstrąg pieczony w pietruszce, z masłem czosnkowym i warzywami 172

zdrowy, szybki i pyszny obiad!     Składniki: 2 średniej wielkości pstrągi sok z połowy cytryny 3 łyżki masła pół pęczka posiekanej pietruszki 2-3 ząbki czosnku 1 mała cukinia 1 papryka ( użyłam żółtej i czerwonej papryki ) sól, pieprz 3 łyżka oliwy   *** Pstrągi dokładnie myjemy, osuszamy i nacinamy nożem z jednej strony. Następnie skrapiamy sokiem z cytryny i nacieramy(...)miseczce mieszamy miękkie masło z przeciśniętym czosnkiem oraz posiekaną pietruszką *** *** Pstrągi przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i faszerujemy masłem z czosnkiem i pietruszką *** *** Z wierzchu ryby smarujemy oliwą i posypujemy posiekaną pietruszką *** *** Dookoła ryby rozkładamy pokrojoną cukinie i paprykę *** *** Warzywa również smarujemy oliwą i oprószamy delikatnie solą oraz pieprzem *** *** Ryby wkładamy do piekarnika nagrzanego

Blog z Apetytem
Zapiekane faszerowane naleśniczki 147

trudno się domyślić obserwując ilość przepisów na nie zamieszczonych na moim blogu. Dziś podsyłam pomysł na naleśniczki faszerowane szynką, warzywami oraz serem camembert. Coś pysznego!     Składniki: ok 5-6 naleśników PRZEPIS TUTAJ 10dkg szynki w plasterkach 1 mała cukinia 1 papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej) 1 serek camembert kilka listków bazylii olej do smażenia 5dkg żółtego(...)wcześniej cukinii *** *** Naleśniki z farszem zwijamy w rulony i układamy jeden obok drugiego w żaroodpornym naczyniu *** *** Zwinięte naleśniki polewamy sosem pomidorowym *** *** Całość posypujemy resztą startego żółtego sera *** *** Naleśniki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez 20 minut – bez przykrycia. Podajemy na ciepło posypane posiekaną pietruszką *** *** Do naleśników polecam podać domowy sos czosnkowy PRZEPIS TUTAJ *** *** SMACZNEGO *** Artykuł Zapiekane faszerowane naleśniczki

Blog z Apetytem