cukinia faszerowana - 1274 przepisów (strona:51/85)

Zapiekanka z cukinii 176

pokazać po Świętach. W kwietniu także ponownie ruszę z akcją „gotowanie za głosowanie”. Tymczasem dzisiaj propozycja na smaczny obiad. Miałam w domu 2 nieduże cukinie i coś trzeba było z nimi zrobić. Wersja faszerowana odpadała, bo były za małe, dlatego wymyśliłam zapiekankę podaną w kokilkach.  Składniki na 2 kokilki o śr. 11cm: 2 cukinie (u mnie mała i średnia

Fabryka pomysłów
Faszerowane pieczarki na grilla 218

past i faszerować nimi jajka. Możliwości jest bez liku. Jedzmy więc i doceniajmy pieczarki ! Na blogu znajdziecie również inne pomysły na dania z grilla: Faszerowane pieczarki na grilla Grillowany ser halloumi z cukinią Grillowany ser halloumi z warzywami Grillowana ośmiornica Grillowany ananas z szynką parmeńską Kiełbaski na grilla Pljeskavica czyli serbskie mielone Grillowane bakłażany z fetą Soulvaki z grillowanymi

Kulinarne przygody Gatity
Zapiekane pomidory z mozzarellą 297

Czy też tak macie, że czasem wieczorem zastanawiacie się co można by zjeść na szybką, może niekoniecznie zdrową ale lekką kolację? Ja tak mam dość często

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekane faszerowane naleśniki 136

Zapiekane faszerowane naleśniki Pyszne wytrawne naleśniczki zapiekane z cukinią, szynką i serem camembert to ciekawy pomysł na niecodzienny obiad lub danie na przyjęcie. Polecam!       Składniki: ok 7-8 naleśników PRZEPIS TUTAJ olej do smażenia 5 dkg żółtego sera Farsz: 1/2 młodej cukinii 1 serek camembert ok 7-8 plasterków szynki (u mnie szynka z indyka(...)pierwszej kolejności smażymy naleśniki *** *** Cukinie kroimy w cieniutkie plasterki i podsmażamy przez chwilkę na niewielkiej ilości oleju *** *** Na każdym naleśniku układamy plasterek szynki, kilka plasterków cukinii oraz oraz kilka plasterków camemberta *** *** Naleśniczki zwijamy w rulony i układamy w naczyniu żaroodpornym *** *** Zwinięte naleśniczki polewamy przecierem pomidorowym *** *** W osobnej miseczce mieszamy majonez z jogurtem i przeciśniętym czosnkiem. Doprawiamy delikatnie do smaku solą

Blog z Apetytem
Cukinia faszerowana aromatycznym ryżem i rodzynkami 98

zisiaj znowu faszerujemy! Jeśli dotychczas połączenie słodkich rodzynek i cynamonu kojarzyło Wam się jedynie ze słodkościami, to mam dla Was przepis, który odmieni Wasze zdanie na ten temat. Nauczony tradycjami kuchni Sycylijskiej i Afgańskiej, odkryłem, że takie dodatki stanowią wprost idealną kombinację również do słonych dań. Dzisiejszy przepis to wariacja na temat smaków, pochodzących z tamtych regionów: mocno aromatyczny ryż(...)przełamany słodkimi rodzynkami i umieszczony w cukinii prosto z własnego ogródka! Jest pysznie! * SKŁADNIKI na 4 porcje Farsz: 1 szklanka ryżu ½ szklanki rodzynek 2 szklanki bulionu warzywnego ½ szklanki cydru chlust oliwy z oliwek 2 białe cebule 2 ząbki czosnku 1 papryczka pepperoni 2 pomidory 1 laska cynamonu ½ łyżeczki kuminu ½ łyżeczki garam masala ½ łyżeczki kurkumy Dodatkowo: 2 duże cukinie garść lisków

Food Square
15 przepisów na dania z papryką 225

Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Kurczak z cukinią i zieloną papryką w pomidorach Leczo Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami Penne z grillowanymi warzywami Ratatuja z soczewicą Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem Serek Capri czosnkowo-koperkowy Gulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorach Pappardelle z mięsem Duszone warzywa śródziemnomorskie Grillowane kanapki razowe Chrupiące grzanki czosnkowe Sałatka

Moja smaczna kuchnia
Tarta z kwiatami cukinii 176

ubiegłego roku bardzo polubiłam kwiaty cukinii. Są niezwykle delikatne, można je zarówno smażyć, jak i piec. Szczególnie pyszne są te faszerowane serkiem z pikantnymi przyprawami. Ten pomysł wykorzystałam w wytrawnej tarcie z kwiatami cukinii. Smacznego!     Składniki: Ciasto: 200 mąki 100 g zimnego masła 1 jajko szczypta soli   Farsz: 3 jajka 200 ml śmietany 18% 3 łyżki serka

Pasja Smaku
Sylwestrowe przekąski - moje propozycje 232

francuskie paszteciki   Sałatka jarzynowa Szaszłyki z jabłkiem w szynce Rolada z łososiem na szpinaku Szaszłyki z melonem i szynką Kolorowa sałatka jarzynowo-warzywna Roladki z cukinii Pomidorki koktajlowe z mini mozarellą Pieczarki faszerowane   Sałatka z selera naciowego Sałatka z szynką, brokułem i mandarynką Sałatka z pieczarkami Sałatka na każda okazję Polędwica wieprzowa z suszonymi pomidorami i mozzarellą Juki

Kuchnia u Krysi
Faszerowana dorada pieczona na cukinii 165

Dorada faszerowana kaszą gryczaną i brokułami pieczona na cukinii Składniki na 2 porcje: 2 dorady sok z 1/2 cytryny sól, pieprz 2 łyżki masła Farsz: 80 g ugotowanych na parze brokułów 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej 1 mała cebula, pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, posiekany 2 łyżki masła natka pietruszki 2 łyżki tartego sera żółtego 1 małe jajko

Moja Galeria Smaku
Jak jeść więcej warzyw? Moje 7 sposobów. 127

stron: Jadłonomia  Wegan Nerd   Vegeluv Vegeszamanka Hello morning Mniu Mniu Weganizm, spróbujesz? Profil na facebooku 7. Szukaj warzywnych zamienników Próbowaliście kiedyś pizzy na spodzie z cukinii? Brzmi dziwnie i zapewne dla niektórych niezbyt smacznie, ale efekt jest zaskakujący. Oczywiście na plus. Podobnie z vegeburgerami czy frytkami z dyni. Roślinne zamienniki zazwyczaj smakują inaczej niż ich tradycyjne odpowiedniki(...)warzywami: Pizza fit na cukiniowym spodzie = 4 porcje warzyw/całość Frytki z dyni   = 6 porcji/całość Kotlety z czerwonej kapusty   = 1 porcja/szt Papryka faszerowana soczewicą = 2 porcje/szt Placki z buraków i cukinii = 1 porcja/szt Pasta kanapkowa z bobu   = 5 porcji/całość

Powiedz dietom nie
Grillowanie – bezpiecznie, zdrowo i smaczne 112

surowo, gotowane, pieczone, ale też grillowane. Jakie warzywa się nadają na ruszt? Pieczarki (np. farsz z fety i szczypiorku), cukinia, bakłażan, szparagi, papryka, bakłażan, cukinia, kukurydza … Przyrządź z nich szaszłyki lub grilluj faszerowane. Z surowych warzyw zrób sałatki, które będą doskonałym dodatkiem do mięs czy innych potraw. Mięso… ale jakie? Mięsa, kiełbasy czy warzywa należy umieścić nad żarem(...)przyprawy i zioła. Nie przesadzaj też z solą! Na bazie ziół i jogurtu naturalnego przygotuj aromatyczne sosy. Menu na grill – przepisy na dania Szaszłyki Składniki: czerwona i żółta papryka cukinia cebula 10 średnich pieczarek przyprawy ziołowe i pieprz 3 łyżki oliwy z oliwek pierś kurczaka lub indyka Przygotowanie: Umyte warzywa pokrój na cząstki, mięso na małe kawałki. Nabijaj warzywa

Strefa Zdrowego Żywienia
Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem 53

mrożonego groszku 60 g awokado 70 g cukinii garść bazylii 2 łyżeczki cytryny skórka z 1/2 cytryny 1/3 łyżeczki soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo i wystudzić. Farsz: Ugotować groszek. Pokroić w niewielką kostkę awokado oraz cukinię i smażyć przez około 5 minut (do czasu, aż zmięknie). Groszek, awokado, cukinię oraz liście świeżej bazylii zmiksować na gładką masę(...)Podsmażyć awokado 4. Zblenderować groszek i awokado 5. Dodać bazylię 6. Skropić cytryną i doprawić 7. Nałożyć farsz na połówki jajek Poprzedni 1 z 7 Następny Artykuł Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem 140

Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem to dietetyczna wersja Świąt Jajka najlepiej podawać polane sosem np. chrzanowym, smakuje rewelacyjne! Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 10 – 12 sztuk Składniki: 5 – 6 jajek 100 g mrożonego groszku 60 g awokado 70 g cukinii garść bazylii 2 łyżeczki cytryny skórka(...)wystudzić. Farsz: Ugotować groszek. Pokroić w niewielką kostkę awokado oraz cukinię i smażyć przez około 5 minut (do czasu, aż zmięknie). Groszek, awokado, cukinię oraz liście świeżej bazylii zmiksować na gładką masę. Dodać startą skórkę, sok z cytryny i całość przyprawić. Nafaszerować połówki jajek farszem. Podawać z sosem chrzanowym

KuchniaWeDwoje.pl
Papryki i pomidory faszerowane ryżem, czyli gemista 245

γεμιστά) to tradycyjne danie greckiej kuchni domowej. Każda grecka rodzina ma swój niezawodny przepis, patent, czy sposób.  "Gemista" oznacza po grecku "wypełnione, faszerowane". Najczęściej są to pomidory i papryka, a czasem również cukinie i bakłażany, wypełnione nadzieniem z ryżu, posiekanych warzyw oraz ziół i upieczone w sosie pomidorowym. Delikatne, na granicy rozpadnięcia się, rozpływające się w ustach, aromatyczne. Szczególnie(...)czyni to wiele greckich rodzin.  Gemista , papryki i pomidory faszerowane ryżem i warzywami przepis własny na 4 porcje (liczę po 2 sztuki warzyw na osobę, w sumie na 8 papryki/pomidorów) czas przygotowania: 1,5 godz. Składniki: 5 dużych pomidorów 2 papryki (czerwona i żółta) 1 cukinia, pokrojona w drobną kostkę 200 g ryżu arborio (lub innego o okrągłych

Chilli Czosnek i Oliwa