cukinia faszerowana - 1274 przepisów (strona:42/85)

Zapiekane pomidory z mozzarellą 161

Zapiekane pomidory z mozarellą to bardzo szybka przystawka na ciepło. Już nie musimy bać się niespodziewanej wizyty gości. Przystawka jest bardzo lekka i pożywna, zatem idealnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cukinia faszerowana surowym mięsem mielonym 327

Faszerowane mięsem cukinie zaspokoją każdy, nawet największy głód. Przekonajcie się sami. Składniki: 3 średnie cukinie pół woreczka ryżu 30 dag mięsa mielonego z szynki 2 pomidory żółty ser sól, pieprz olej słodka i ostra papryka majeranek Przygotowanie: Cukinie myjemy, odcinamy końcówki, przekrawamy po długości na pół i wydrążamy środek. Następnie solimy i układamy na wysmarowanej

Krokusowy Dom
Pomysł na śniadanie – jajecznica i szparagi 194

Pomysł na śniadanie – jajecznica i szparagi to pożywne i bardzo smaczne danie, które możemy być świetnym pomysłem na weekendowe, późne śniadanie. Najlepiej jest je przygotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pomysł na śniadanie – jajecznica z ketchupem 313

Ten pomysł wielu z Was zszokuje, jednak część osób uważa go za pyszne danie śniadaniowe. Jajecznica z ketchupem, podana na chrupiącym toście to coś oryginalnego :) Sprawdźcie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
GIGANTYCZNA CUKINIA NADZIEWANA KASZĄ JAGLANĄ Z KURKAMI 168

chwilę dusimy, wsypujemy kaszę i zalewamy białym winem. Przykrywamy i popijając resztę schłodzonego wina, wydrążamy przekrojoną na pół cukinię. Solimy ją i przez chwilę odpoczywamy. Odlewamy sok z cukinii i faszerujemy ją ugotowaną kaszą z kurkami. Posypujemy parmezanem i zapiekamy

Cytryna&Co.
Polędwiczki wieprzowe w porach 204

Polędwiczki wieprzowe w porach to wbrew pozorom bardzo szybkie w przygotowaniu danie. Polędwiczka jest bardzo delikatnym mięsem więc musimy pamiętać aby w odpowiedni sposób je przygotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cukinia nadziewana kuskusem 162

Sezon cukiniowy trwa, więc warto z niego korzystać. U nas dzisiaj na obiad faszerowana kuskusem cukinia :) Składniki: - 3 małe cukinie - 100 g kuskusu - 1/2 l bulionu - 200 g pokrojonej mozzarelli - 6 pokrojonych w plasterki zielonych oliwek - 1 łyżka koncentratu pomidorowego - kilka kropli tabasco i maggi do smaku Przygotowanie: Cukinie obieramy, przekrawamy na pół i wydrążamy. Kuskus zalewamy zagotowanym bulionem, dodajemy

Zainspirowana w kuchni
Okrągła faszerowana cukinia 267

Magda Co tak zjawiskowo prezentuje się na talerzu? Toż to przecudnej urody faszerowane okrągłe cukinie, które w smaku są jeszcze lepsze niż wyglądają. W środku znajdziemy mięsny farsz i ciągnące się wąsy z sera. Danie do całkowitego zjedzenia – tak pieczona cukinia jest soczysta, idealnie miękka a od środka przesiąknięta smakami z farszu. Każda cukinia to mała bomba smakowa. Składniki

Smaczna Strona
Cukinia faszerowana (grillowana) 164

mieć tutaj dla Was przepisy na grillowe smakołyki. Zaczynamy od czegoś nieco mniej typowego, bo bezmięsnego. A wiadomo, że grill to raczej bardziej z mięsem się kojarzy. Ale faszerowana grillowana cukinia jest tak dobra, że jednak warto o niej wspomnieć i zrobić jej trochę miejsca na grillu obok kiełbasy i karkówki. Ot, taka mała odmiana od tego co zwykle robimy

Marder&Marder Manufacture
cukinia inaczej 175

Pomimo słabego lata cukinia rośnie w ogródku :) Cukinia niezwykle smaczna jest :) gdy dodamy to co lubimy :) Jak widać cukinię kroimy na małe wałki, wybieramy łyżeczką nasiona

chleba naszego
Ślimaki z kaszą – kaszotto (pęczotto) ze ślimakami 163

Przygodę ze ślimaki zaczęłam od konkursu „ zerwane”, na który wysłałam przepis faszerowane kwiaty cukinii , zorganizowany w ramach Europejskiego Festiwalu Smaku . Nagrodą była wizyta na farmie ślimaków Snails Garden   :), gdzie zobaczyłam jak przygotować ślimaki . 500 g ślimaków w skorupkach* 3 łyżki masła, 2 cebule, cukier, 2 ząbki czosnku, 1/2 łyżki posiekanego rozmarynu, 15 g grzybów suszonych, 250 ml kaszy pęczak

królestwo garów
Ślimaki smażone panierowane 178

przygotowałam podczas degustacji ślimaków, zorganizowanej przez firmę Snails Garden .  A skąd tam się wzięłam?  Wizytę na fermie ślimaków wygrałam w konkursie „zerwane”, na który wysłałam przepis faszerowane kwiaty cukinii , a zorganizowanym w ramach Europejskiego Festiwalu Smaku . Jednym z punktów programu było wspólne gotowanie potraw z użyciem ślimaków. Ponieważ wcześniej nie przygotowywałam nic z ich użyciem, sięgnęłam po przepis

królestwo garów
Papryka faszerowana mięsem, cukinią i kaszą jęczmienną 207

Dzisiaj kolejna propozycja na paprykę faszerowaną. Tym razem to papryka faszerowana mięsem, cukinią i kaszą jęczmienną. Danie idealne na obiad i imprezki. Można je bowiem przygotować wcześniej, a w odpowiedniej chwili tylko podgrzać.  Składniki: 10 małych papryk 3 duże cebule 6 ząbków czosnku oliwa 500 g mielonej karkówki 2 czubate łyżeczki majeranku 2 czubate łyżeczki oregano 1 czubata łyżeczka

Smak mojego domu
Pieczarki faszerowane cukinią 203

jednak zachęcam do wypróbowania, bo pomysł zachwyci nie tylko domowników, ale i znajomych wspólnie z Wami biesiadujących.  Aaa i jeszcze jeden argument przemawiający za tymi pysznymi faszerowanymi pieczarkami...   Cukinia jest teraz najlepsza :) Składniki: Na 10 sztuk: 10 bardzo dużych pieczarek 1 średnia cukinia 1 filet z kurczaka 1 mała papryka zielona 1 mała papryka czerwona 200g sera

Kuchnia w czekoladzie
37 pomysłów na rozgrzewające jesienne potrawy 146

mięsem mielonym, makaronem, cebulą, groszkiem i marchewką, strogonow ze schabem, pieczarkami i cebulą, garnek pełen warzyw: ziemniaki, papryka, czosnek, cukinia, pomidory i cebula, gulasz wołowy z marchewką, ziemniakami i cebulą, tradycyjne leczo, ale z dodatkiem batatów i cukinii. Dania z kapustą kiszoną i ogórkami Kiszonki to bogactwo witamin i mikroelementów, dlatego jesienią nie powinno ich zabraknąć w naszych domowych potrawach(...)jedynym pomysłem na faszerowane warzywa . Możesz także wykorzystać klasyczną paprykę, pyszną cukinię albo pieczarki.  Co przygotować jesienią? ziemniaki faszerowane boczkiem i cebulą , pomidory faszerowane ricottą, czosnkiem i papryką, papryki z ryżem, marchewką i cebulą, cukinię z mięsem mielonym, pomidorami i mozzarellą, pieczarki faszerowane cebulą i serem, papryki faszerowane mięsem mielonym i fetą. Jeśli tradycyjne dania nie są dla Ciebie

Rozdomowiona