cukinia faszerowana - 1274 przepisów (strona:40/85)

Pomidorowa po faszerowanych paprykach ( z wermiszelem) 206

Zawsze  kiedy robię faszerowane  papryki, cukinie, kabaczki lub  gołąbki  w sosie pomidorowym zostaje mi sporo sosu. A zostaje dlatego, że po to by faszerowane warzywa dobrze się udusiły muszą być przykryte najpierw bulionem, a następnie sosem. Mam 2 sposoby na zagospodarowanie tego pozostałego sosu. porcje sosu .Pierwszy-  to zamrozić i podać potem np. z pulpetami

Buniabaje w kuchni
Kwiaty cukinii nadziewane pasztetem 144

myjemy delikatnie rozchylając płatki, usuwamy pręcik ze środka. Ważne jest, żeby dobrze je umyć od środka, ponieważ lubią się tam chować ziarnka piasku. Delikatnie napełniamy wnętrze kwiatu farszem. Faszerowane kwiaty cukinii zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku i smażymy na rozgrzanym maśle, aż jajko się zetnie, ale nie za długo. Podajemy na gorąco.     Artykuł Kwiaty cukinii nadziewane pasztetem pochodzi

Ugotowane pozamiatane
Faszerowane łódeczki z cukinii 225

cukinię trwa. Ceny cukinii spadły i można z nią szaleć teraz do woli. Lubię używać cukinię w swojej kuchni. Leczo uwielbiamy, makarony z cukinią także. Nie dawno wypróbowałam faszerowane łódeczki z cukinii. Robiłam je pierwszy raz i do tego troszkę "na oko", ale wyszły i były pyszne ! ;) Składniki na 2 osoby 2 średnie cukinie 25 dag mięsa mielonego- u mnie

Justa próbuje gotować
Cukinia warzywem pełnym walorów 147

jest lekkostrawnym, łagodnym w smaku warzywem cenionym głównie za wartości dietetyczne. Można ja jeść zarówno surową, jak i smażoną, duszoną, marynowaną, pieczoną, gotowaną lub grillowaną a kwiaty cukinii idealnie smakują faszerowane lub pieczone. Niestety kwiaty cukinii są aktualnie rzadko spotykane w sprzedaży dlatego wyrobienie sobie znajomości u ogrodnika będzie wskazane. Cukinia bogata jest w fosfor, potas, żelazo

Better Life By Auntie Ju
Papryka nadziewana gryką z dodatkami 108

paprykowo-pomidorowo-cukiniowe. Te owoce wyjątkowo w tym roku obradzają. Dlatego posiłki przygotowuję na ich bazie, delektując się ich najlepszym smakiem właśnie o tej porze roku. Dziś zapraszam na faszerowane papryki, zdrowy obiad na czasie. Już się pogubiłam, która to ich wersja na tym blogu. Takich jeszcze nie robiłam, to pewne, bo dotychczas podawałam przepisy na wersje wegańskie. Dziś wersja(...)powstała podczas sprzątania lodówki. Z pewnością będę wracać do tego przepisu. Was też zachęcam 😊 Składniki : 5 papryk 300 ml ugotowanej kaszy gryczanej 4 pieczarki pół cebuli ok. 20 g cukinii 3 łyżki startego, twardego, długodojrzewającego sera sól pieprz młotkowany z kolendrą olej Odciąć wierzchołki papryk tak, by stanowiły pokrywkę podczas pieczenia. Usunąć gniazda nasienne z wnętrza papryk. Papryki obtoczyć

Weekendy w domu i ogrodzie
Kwiaty cukinii ze ślimakami 164

rozchylamy płatki, usuwamy pręcik ze środka. Ślimaki odsączamy z zalewy, ale jej nie wyrzucamy, bo ten rosołek jest pyszny. Mieszamy tuszki z miętą. Delikatnie napełniamy wnętrze kwiatu ślimakami. Faszerowane kwiaty cukinii zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku i smażymy na rozgrzanym maśle, ale nie za długo. Podajemy na gorąco. Artykuł Kwiaty cukinii ze ślimakami pochodzi z serwisu Ugotowane pozamiatane

Ugotowane pozamiatane
Jajecznica z pomidorami i szynką 193

Jajecznica z pomidorami i szynką to pomysł na smaczne i bardzo pożywne śniadanie. Najlepiej smakuje podana ze świeżym pieczywem posmarowanym masełkiem. Do jej przygotowania możecie użyć

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ponidziałkowy "fit" - Cukinia nadziana pęczakiem, kurczakiem i koperkiem 226

wkrótce, dlatego już dzisiaj chciałyśmy przedstawić coś pysznego z jej udziałem. Z biegiem czasu przepisów z dodatkiem cukinii będzie u Nas pojawiać się więcej gdyż uwielbiamy to warzywko. Cukinię możemy faszerować, panierować, zapiekać, dusić przyrządzać z niej zupy czy kotleciki - gama pomysłów przed nami.  Tym razem jest ona nadziana moją ulubioną kaszą z kurczakiem a całość zapieczona. Jest

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pomysł na śniadanie – jajecznica, boczek 201

Pomysł na śniadanie – jajecznica, boczek i papryka to bardzo pożywne śniadanie, które doda energii na długi czas. Takie śniadanie najlepiej jest przygotować w weekend, kiedy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Puszysta jajecznica ze szczypiorkiem 251

Puszysta jajecznica ze szczypiorkiem to szybki danie na smaczne śniadanie. Pokażę Wam w jaki sposób sprawić aby jajecznica była jeszcze bardziej puszysta. Jajecznica ze szczypiorkiem najlepiej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
MAŁA DYNIA – ZUCCHINA 276

duszonego mięsa wraz z pokrojonymi w kostkę dwoma pomidorami. Farsz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Można dodać również odrobinę cukru i świeże zioła. Powstałym sosem mięsnym faszerujemy wydrążone cukinie, posypujemy startym parmezanem i zapiekamy. Buon appetito

Bon Ton Italia
Faszerowana cukinia czyli كوسا محشي 174

już ryczeć niczym wściekły Wielbłąd.  Potrawa najprawdopodobniej pochodzi z Libanu i oczywiście wariantów ma tyle, ilu kucharzy :) Składniki (porcja dla 3 - 4 osób)   8 - 9 małych zielonych cukinii (im mniejsze, tym lepsze) 1 czubata łyżka soli Sos 4 czubate łyżki stołowe koncentratu pomidorowego lub 1 litr przecieru pomidorowego lub 6 dużych mięsistych posiekanych pomidorów   1 mała cebula(...)czosnku drobno posiekane   sól i pieprz do smaku   woda   olej lub masło do smażenia ewentualnie 1 kostka rosołowa Farsz (można go z powodzeniem stosować do faszerowania papryki, patisonów, pomidorów, liści winogron i innych warzyw) 1/4 szklanki nieugotowanego ryżu    300 g   mielonej wołowiny lub jagnięciny  1 mała cebula bardzo drobno posiekana (można

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Faszerowana cukinia 229

czosnku, pokrojone w kostkę pieczarki, paprykę oraz miąższ z cukinie. Smażymy do momentu odparowania wody. Kolejno dodajemy mięso mielone i podsmażamy jeszcze 5 minut. Na koniec doprawiamy koncentratem pomidorowym, solom, pieprzem, słodką papryką i majerankiem. Zdejmujemy z gazu do ostygnięcia. Do farszu dodaje ugotowany ryż i mieszam. Przygotowanym nadzieniem faszeruje każdą łódeczkę układam na blaszce i piekę przez 20 minut

Kulinarne przygody
Cukinia nadziewana ricottą i tuńczykiem 148

Szybkie zapiekane danie, które fajnie rozgrzewa, więc przyrządzam je w chłodniejsze dni. A, że takich w maju nie brakowało, to piekłam warzywa na okrągło ;) 3 małe

Mienta blog
Zapiekanki - przepisy 425

makaronem i warzywami 19. Pulpeciki z płatkami owsianymi w sosie pomidorowym zapieczone z makaronem i warzywami 20. Tarta z ciasta francuskiego z warzywami i indykiem 21. Musaka 22. Faszerowana mini cukinia zapiekana z ryżem 23. Zapiekanka z tortellini i białą kiełbasą

kruche babeczki