cukinia faszerowana - 1274 przepisów (strona:46/85)

Faszerowane papryki 67

wrzucić pokrojoną drobno cebulkę. Jak cebulka lekko zmięknie to wrzucić czosnek. Cukinię obrać usunąć gniazda nasienne – pokroić w drobną kostkę. Pomidory sparzyć. Następnie zdjąć skórkę i pokroić na małe kawałki. Pieczarki przekroić na pół. Na patelnię wrzucić mięso mielone i smażyć aż straci kolor surowizny. Następnie dodać cukinię, pieczarki doprawić solą i pieprzem. Smażyć chwilkę. Wlać passatę, dodać bazylię(...)minut. Farsz włożyć do papryk, położyć plasterek sera na każdą paprykę. Nadmiar farszu rozłożyć pomiędzy paprykami. Gdyby farsz był zbyt suchy dodać wody. Pamiętajcie jednak że papryki muszą być faszerowane farszem bez dużej ilości płynu. Natomiast płyn (sos) wlać na dno naczynia. Pieczenia – nagrzać piekarnik do 180 C i piec 40 minut. Naczynie musi być przykryte. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Papryka faszerowana kaszą kuskus i mięsem mielonym 200

Bardzo się cieszę, że trwa sezon na faszerowane warzywa. Oboje z mężem uwielbiamy paprykę i cukinię napakowaną pysznymi dodatkami. Tradycyjnie robię paprykę faszerowaną mięsem mielonym i ryżem (przepis tutaj ), a teraz do nadzienia użyłam kaszy kuskus, mięsa z szynki, marchewek, pieczarek, a na wierzch położyłam ser mozzarella. Fajnie wyszło naprawdę, jak chcecie to sami spróbujcie :P Składniki na 4 duże

Simply Food
Cukinia faszerowana pomidorowym mięsem mielonym 230

Cukinia świetnie nadaje się do faszerowania i zapiekania - jej skórka nie pęka i utrzymuje całość we właściwym kształcie. Dziś polecam cukinię pełną smaków czyli przepis na smaczne, zdrowe i "nadziane" danie ;-) Składniki na 2 porcje: 1 większa cukinia ok. 200 g mięsa mielonego 1 puszka pomidorów krojonych (bez skórki) 1/2 małej cebuli 1 ząbek czosnku 1 mała papryczka chilli sól

Alutka-Gotuje
Pan kurczak w różnych odsłonach 78

śmietanowym Smoczy de volaille dla leniwych Smocze miska azjatycka Kurczak generalski Kawałki kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych i orzechów Kurczak z zawartością przed zawinięciem Zagęszczanie sosu Kurczak z cukinią i sezamem Najzdrowsze dania, które zachowują najwięcej składników odżywczych, a przy tym nie nasiąkają np. tłuszczem, to oczywiście dania gotowane na parze. Kurczak gotowany na parze Kurczak na parze(...)kurczaka pieczonego. Kurczak pieczony Filet z kurczaka faszerowany serem i pieczarkami Kurczak w cieście francuskim z cukinią Kurczak w zupie cebulowej Kurczak z cebulą i majonezem Upieczone dane Upieczony kurczak w cieście francuskim z cukinią Gotowe ziemniaki z piekarnika z kurczakiem faszerowanym pieczarkami i serem Czy są tu fani makaronów i kasz? Co powiecie na wersje mięsne z kurczakiem? Palce

Bardzo Gruby Smok
Cukinia faszerowana ryżem z dodatkami i "Sekret willi Romantica" 178

moim warzywniku jedną z tegorocznych nowości jest okrągła cukinia, która świetnie nadaje się do faszerowania. Jeden z okazów miał wrośnięty z boku kwiat, co wzbudziło w nas nie lada emocje, co wykorzystałam przy serwowaniu tego dania dla moich małych gości. Składniki (na 4 porcje): okrągła cukinia (u mnie o średnicy ok. 15 cm) szklanka ugotowanego ryżu 3 łyżki mięsa mielonego

Weekendy w domu i ogrodzie
Jak zrobić francuski ratatouille? Przepis na ratatuj zapiekany 196

pieczonej papryki i fety spaghetti peperonata pide z cukinią i fetą tarta z cukinią, pomidorami i fetą penne z klopsikami z kiełbasy i cukinią placki z cukinią i fetą bakłażany faszerowane kuskusem pizza z bakłażana z mozzarellą i pomidorami   pilaw z bakłażanem, cynamonem i pistacjami  bakłażan w sosie pomidorowym Jak zrobić francuski ratatouille? Przepis na ratatuj zapiekany ➤czas(...)cebula 400 g passaty pomidorowej (lub pomidory z puszki) po 1 łyżeczce suszonego tymianku i mielonej papryki (można dać słodką lub ostrą) sól, pieprz warzywa: 1 nieduża zielona cukinia 1 nieduża żółta cukinia 1 nieduży, raczej wąski bakłażan 3-4 podłużne pomidory (tzw. rzymskie) oliwa smakowa: 3 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku pół łyżeczki ziół prowansalskich  Przygotowanie francuskiego ratatouille

Chilli Czosnek i Oliwa
POMIDOR FASZEROWANY MAKARONEM 144

Jesienią faszerowane pomidory są u nas dość często. Czasami zamieniamy pomidor na cukinię albo bakłażana, żeby urozmaicić obiady. Faszerujemy warzywa wszystkim: kaszą, ryżem, makaronem... mięsem albo warzywami. Staram się tak dobierać składniki aby każdy zjadł obiad. Nie wiem jak u Was ale u mnie jeden nie lubi papryki, a drugi nie zje niczego co ma w sobie ogórek lub marchewkę

Kuchnia w oparach
Kwiaty cukinii z ricottą i "Po północy" 170

porcje): 8 kwiatów cukinii 1/3 opakowania ricotty skórka otarta z ćwiartki cytryny 6 liści mięty olej do smażenia gruba sól morska Z kwiatów cukinii usunąć słupki i pręciki (są gorzkie, a poza tym utrudniają faszerowanie kwiatów). Usunąć również zielone wystające "listki" u spodu kwiatów (działki kielicha). Ricottę wymieszać z rozdrobnioną miętą i skórką z cytryny. Farsz z ricotty wkładać łyżeczką

Weekendy w domu i ogrodzie
Pita po polsku 106

postaci „ulicznej”. Składniki: 3 pętka kiełbasy ze świniobicia 3 duże cebule 1 łyżka smalcu 1 pęczek szczypiorku 4 placki pity 1 główka sałaty lodowej 1 duży pomidor 1 mała cukinia 1 czerwona cebula 4 jajka sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband(...)kroimy w piórka. Dodajemy do podsmażanej kiełbasy, dusimy aż cebula zmięknie. Dodajemy posiekany szczypiorek, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Pity przygotowujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Faszerujemy sałatą, pomidorem, grillowaną cukinią, cebulą czerwoną oraz cebulą z kiełbasą. Podajemy z jajkiem sadzonym i sosem czosnkowym

R'n'G Kitchen
Oktoberfest - przekąski z chrzanową chmurką 239

grzyby po deszczu wyrastają małe browary, warzące lokalne gatunki. Organizowane są kursy warzenia piwa oraz kursy gotowania z wykorzystaniem piwa. Oktoberfest to małe przekąski z piwnych naleśników faszerowanych anchois, z marynowaną cukinią i puszystym serkiem chrzanowym. Przygotowanie nie wymaga wielkiego zachodu. Znakomity starter nie tylko w październiku. Czas przygotowania: 30 minut Porcje: 4           Składniki

SzczyptaSmaQ
Bakłażany faszerowane kurkami 232

Teraz jest taki czas, kiedy faszerujemy różne warzywa. Paprykę, cukinię, patisony. Tym razem wybrałam bakłażany. Jedliście? Lubicie? A z jakim farszem? Ja zrobiłam z kurkami. Wyszły bardzo smaczne. Przekonajcie się...     Składniki: 2 bakłażany 250 g świeżych kurek 1 średnia cebula pół pęczka natki pietruszki ½ szklanki ugotowanego ryżu oliwa z oliwek 1,5   łyżki bułki tartej(...)Farsz grzybowy można zrobić również ze   świeżych grzybów, z pieczarek. Wszystko zależy od Waszych upodobań smakowych. Jeśli zasmakuje Wam moja wersja, życzę SMACZNEGO! Krys   Polecam również inne faszerowane warzywa: Papryka faszerowana Papryka z farszem wegetariańskim Patisony faszerowane Dzisiejszy wpis dodaję do akcji:   Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.   Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Tortilla cheeseburger z grilla 62

wpis co oprócz mięsa na grilla. Co dobrego na grilla Każdy z nas jest inny i lubi co innego, dla mnie wystarczy kiszka ziemniaczana w kapuście, pieczarki faszerowane czy roladki z cukinii. I do tych przepisów dziś dołączyła tortilla z mięsem mielonym i serem. To nie tylko coś innego, ale równie smaczne danie z grilla jak i proste i szybkie

Dieta moja pasja
Naleśniki zapiekane z cukinią i salsą pomidorową 60

Naleśniki zapiekane z cukinią i salsą pomidorową Coś pysznego! Naleśniczki zapiekane z pysznym farszem, pod pierzynką pomidorowo-serową. Szybkie i nietuzinkowe danie obiadowe dla całej rodziny

Blog z Apetytem
Naleśniki gospodarza 85

Naleśniki gospodarza Chrupiące i rumiane naleśniczki zapiekane z pysznym farszem, to wyśmienity pomysł na obiad, kolację lub danie na przyjęcie. Robi się je łatwo i w

Blog z Apetytem
Nadziewana Papryka z Chorwacji – Punjena Paprika 117

znane pod różnymi nazwami: Filovana Paprika – Bośnia.  Polnjena Paprika – Słowenia.  Toltott Paprika – Węgry.  Pulnena Piperka – Bułgaria. Plnená paprika – Słowacja. Faszerowane warzywa, papryki, pomidory, cukinie czy bakłażany goszczą często no stołach tej części Europy, ale myślę, że nie tylko.  Oczywiście to danie ma zapewne bardzo długą historię, ale ciężko w takim przypadku

RafalCook
Drobiowe ślimaczki z grilla 419

Drobiowe ślimaczki z grilla To jedno z moich ulubionych dań z grilla. Kruche, aromatyczne i soczyste roladki z kurczaka faszerowane wędzonym boczkiem i cukinią oraz zapiekane na patyczku w formie pysznego szaszłyka. Takie danie bardzo ciekawie wygląda i rewelacyjnie smakuje, a przy tym jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. Polecam!     Składniki na 3 sztuki: 1 pojedynczy filet

Blog z Apetytem
Żółta cukinia nadziewana 190

wiecie bardzo lubimy faszerowane warzywa. Dziś polecam cukinię ale żółtą. Zawsze robiłam zielona a tym razem upiekłam żółtą. Danie idealne na obiad lub ciepłą kolację. Upały, upałami ale coś trzeba jeść. Do farszu użyłam pysznego sera korycińskiego z czosnkiem od Agnieszki i Marcina Bielec Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
FASZEROWANA PAPRYKA 196

poczekać 😋Najpierw muszę przestawić się z powrotem na lekkie domowe dania (sami wiecie jak to jest na urlopach 😂) Dziś zaprezentuję każdemu znaną i przez wszystkich kochana paprykę faszerowaną😍 Tak samo jak cukinia , na pewno często gości na Waszych talerzach tak jak u mnie :) Składniki na 4 porcje  - 4 duże papryki - 200 g ryżu  - 80 g sera gouda

Zdrowie i pysznie na talerzu
Zbiory na polu u Państwa Majlertów 128

przepiękny okres na polu. Obfitość wszelakiego dobra. Okres zbiorów, cudnych kolorów i zapachów. Jak widać na zdjęciach spacer po polu był bardzo udany i owocny. Kwiaty cukinii na pewno będą faszerowane i smażone w tempurze. Odkrycie roku (u mnie na blogu zeszłego roku) – młodziutki bób w strączkach do jedzenia w całości. Ale również możliwość zakupu w sklepiku bobu w strączkach

królestwo garów
PAPRYKA FASZEROWANA KASZĄ JAGLANĄ, KURCZAKIEM i KREWETKAMI 246

Czerwone papryki faszerowane kaszą jaglaną, kurczakiem, cukinią i krewetkami. Podane z aromatycznym i bardzo szybkim w przygotowaniu sosem pomidorowo-bazyliowym oraz opcjonalnie także z jogurtem naturalnym i świeżymi, chrupiącymi kiełkami. Aby papryki szybko się upiekły, przed włożeniem do piekarnika, zblanszowałam je we wrzątku, a następnie wypełniłam kaszą jaglaną, którą wcześniej ugotowałam, a następnie  podsmażyłam z pokrojoną w kostkę cebulą

cool and minty
SPRING ROLLS czyli WARZYWNE SAJGONKI Z POMARAŃCZOWO-IMBIROWYM SOSEM 180

 Spring rolls czyli inaczej sajgonka.Rodzaj krokietu chińskiego. Można potraktować je jako sałatkę owiniętą w papier ryżowy. Nadzienie zależy od Waszych gustów i smaków. Składniki można

potrawyregionalne
Muszle makaronowe faszerowane mięsem mielonym i cukinią 228

Przed nowym rokiem trzeba zużyć wszystkie pootwierane paczki makaronowe. Muszle makaronowe faszerowane mięsem mielonym i cukinią SKŁADNIKI: 200-300g muszli makaronowych 500g mięsa mielonego 1 cukinia 1 cebula kilka czarnych oliwek domowy sos pomidorowy sól, pieprz, pasta Bomba, przyprawa włoska, ser żółty Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na oliwie

MarciochaKucharzy
Faszerowane kwiaty dyni-- Ripiene Squash Blossoms ... 169

SKŁADNIKI   Kwiaty dyni faszerowane ricottą                                                                 20 kwiatów cukinii, 300 g ricotty ,1 jajko ,skórka otarta z połowy cytryny, 2 łyżki drobno posiekanych ziół (proponuję miętę, tymianek

w mojej kuchni