cukinia faszerowana - 1274 przepisów (strona:52/85)

Kotleciki z kurczaka i cukinii 330

cukinie rosną na działce jak zwariowane. Cukinia to bardzo modny składnik wielu dań. Do tego doskonale nadaje się do grillowania, można ją faszerować, robić pyszne zupy. Ja zawsze znajdę dla niej zastosowanie. Bardzo lubimy placki z cukinii. Takie mocno przyrumienione. Tym razem postanowiłam zrobić kotleciki z kurczaka i cukinii, kurczaka drobno się kroi, a cukinię ściera na tarce. Aby masa

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Faszerowana cukinia. 212

farszami. Chociaż w tym okresie jest droga to warto w kuchni warto ja mieć lub jak w moim przypadku jesienią mrożę  a zimą zamrożoną faszeruje . Przekąskę lub obiad mam w 30 minyt. Dużą cukinię tnę na 4 cm plastry, Wydrążam środek , zostawiając cienkie dno. Plastry układam jeden na drugim oddzielając pergaminem lub folią, mrożę.  Składniki - 4 plastry cukinii

Eli Gotowanie
Cukinia faszerowana 153

Ostatnio w sklepach pokazała się okrągła cukinia. Od razu ją kupiłam, bo naprawdę ma swój urok. Można również ją faszerować, a farsz można komponować według uznania. Ja przygotowałam farsz mięsny z pieczarkami i ryżem. Składniki: 4 okrągłe cukinie 0,5 kg mielonego wieprzowego mięsa 30 dag pieczarek 1 cebula pieprz sól olej Na patelni rozgrzewamy olej. Na nim przesmażamy pokrojone

Salonik smaków
Węgierskie jesienne leczo 174

nawet dwukolorowy. Może być gładki i pręgowany. Ba, wcale nie musi być podłużny jak ogórek, bo hoduje się również odmiany okrągłe jak kule, specjalnie do faszerowania. Zależy od odmiany. Poniżej kilka odmian kabaczka vel cukinii z wyróżnienia zdjęcia nr. 4. To jest patison, aczkolwiek należący do tej samej rodziny co kabaczek/cukinia. Jak zwał, tak zwał. To tak jak z ziemniakami

Sztuka gotowania w/g Samiry
Papryka faszerowana warzywami z kaszą 35

PAPRYKA FASZEROWANA WARZYWAMI Z KASZĄ SKŁADNIKI 2 duże papryki różnokolorowe; 1 duża cukinia; 1 bakłażan; 100-150 gramów sera żółtego; 100 gramów kaszy gryczanej; 1 papryczka chili; trochę sera feta; suszone zioła prowansalskie; sól, pieprz; przepis na paprykę faszerowaną warzywami z kaszą Artykuł Papryka faszerowana warzywami z kaszą pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Pełnoziarnista tarta z cukinią i serem kozim 134

Pełnoziarnista tarta z cukinią i serem kozim to kolejny pomysł na wykorzystanie tego zielonego warzywa. Dodatek dwóch rodzajów sera, w tym aromatycznego sera koziego, sprawia, że tarta ma naprawdę wyjątkowy smak. Pełnoziarnista tarta z cukinią, czyli czas na zdrowe zamienniki Zawsze starałam się przywiązywać wagę do tego co jadłam, ale że w ostatnich miesiącach to waga jakoś zaczęła mocniej przywiązywać(...)ciasto zupełnie nie chce pracować i bardzo się kruszy, dodajcie wtedy dodatkową łyżkę płynu. Cukinia czy kabaczek? Odwieczny spór Jak wiecie, bardzo lubię cukinię. To mega wdzięczne warzywo, które chętnie poddaje się moim eksperymentom 😉 Przygotowuję z niej placki , klasyk mojego dzieciństwa, czyli leczo , faszeruję ją i zapiekam albo dodaję do lekkich sosów i podaję z makaronem . Cukinia jest lekkostrawna

Na-talerzu.pl
Bruschetta z pomidorami i bazylią 105

chleb, bagietkę, ciabattę, bułkę paryską. Gniazdo nasienne z pomidorów wykorzystaj do innego dania, np. leczo , zupy pomidorowej . .   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam również… Jajka faszerowane pieczarkami Pastę z paluszkami krabowymi Zapiekankę z cukinią Sałatkę z brokułami i szynką Tosty z opiekacza

Kulinarny S.O.S.
Duszona biała kapusta 88

marchewkę (startą na oczkach lub pokrojoną) , cebulę, czosnek, koncentrat pomidorowy, boczek, kiełbasę, natkę pietruszki, kminek.     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam również… Jajka faszerowane pieczarkami Pastę z paluszkami krabowymi Zapiekankę z cukinią Sałatkę z brokułami i szynką Tosty z opiekacza

Kulinarny S.O.S.
Biała kapusta zasmażana 150

marchewkę (startą na oczkach lub pokrojoną) , cebulę, czosnek, koncentrat pomidorowy, boczek, kiełbasę, natkę pietruszki, kminek.     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam również… Jajka faszerowane pieczarkami Pastę z paluszkami krabowymi Zapiekankę z cukinią Sałatkę z brokułami i szynką Tosty z opiekacza

Kulinarny S.O.S.
Muffiny śniadaniowe 107

Możesz również na dno położyć pasek papieru do pieczenia, by później łatwiej wyjąć upieczone muffinki.       (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam również… Jajka faszerowane pieczarkami Pastę z paluszkami krabowymi Zapiekankę z cukinią Sałatkę z brokułami i szynką Tosty z opiekacza

Kulinarne S.O.S.
Muffiny śniadaniowe 107

Możesz również na dno położyć pasek papieru do pieczenia, by później łatwiej wyjąć upieczone muffinki.       (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam również… Jajka faszerowane pieczarkami Pastę z paluszkami krabowymi Zapiekankę z cukinią Sałatkę z brokułami i szynką Tosty z opiekacza

Kulinarny S.O.S.
Marchewka z groszkiem 96

używasz świeżego groszku, ugotuj go razem z marchewką. Danie nadaje się do mrożenia.     Na obiad polecam… Rybę w kukurydzianej panierce Zapiekankę z cukinią Kalafiorowy MÓZG Gniazdka z mięsa mielonego Ziemniaki faszerowane mięsem

Kulinarne S.O.S.
Marchewka z groszkiem 96

używasz świeżego groszku, ugotuj go razem z marchewką. Danie nadaje się do mrożenia.     Na obiad polecam… Rybę w kukurydzianej panierce Zapiekankę z cukinią Kalafiorowy MÓZG Gniazdka z mięsa mielonego Ziemniaki faszerowane mięsem

Kulinarny S.O.S.
Papryka faszerowana kuskusem i tuńczykiem 340

Pyszna,zupełnie inna.Odmieniona wersja klasycznej faszerowanej papryki u mnie z kuskusem,tuńczykiem i cukinią -dzięki temu zrobisz ją w 15 min potem już tylko pieczenie. Spróbujcie sami.....polecam gorąco Składniki: 2-3 papryki  3/4 szkl. kaszki kuskus puszka tuńczyka w oleju 1  duża czerwona cebulka jedna mała cukinia (ok 250-300g) ulubione zioła(prowansalskie,toskańskie

Swojskie jedzonko
Papryka faszerowana mięsem mielonym, ryżem i pieczarkami 420

Mięso mielone i ryż to chyba najpopularniejsze składniki na farsz do papryki czy cukinii, ale nam bardzo smakują, więc najczęściej nimi faszerujemy warzywa. Z resztą dużą rolę odgrywa tu doprawienie farszu, najlepiej gdy jest dość pikantny, ponieważ papryka sama w sobie po upieczeniu nie ma zbyt wyrazistego smaku, a gdy dodamy sporo ziół, świeżo mielonego czarnego pieprzu i chilli całe

Simply Food