Piersi kurczaka faszerowane farszem z serem ricotta i szpinakiem. Do tego spaghetti warzywne z marchewki i cukinii oraz pieczony ziemniak. Czy może być coś lepszego na obiad? Składniki: ? 2 piersi z kurczaka z kostką ? 1/2 opakowania szpinaku mrożonego ? 200 g sera Ricotta ? 4 sztuki suszonych pomidorów ? 2 szalotki ? 2 ząbki czosnku ? 2 łyżki masła ? sól, biały pieprz do smaku Warzywa
To co kochammięs oraz gulaszy, które możecie podawać w towarzystwie ryżu. Smacznego! Tofu z warzywami i ryżem Gulasz z indyka z marchewką i cukinią Kurczak zapiekany w ryżu z warzywami Szybka wieprzowina z marchewką i dymką Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem Kurczak w sosie curry Pierś kurczaka w kurkumie i imbirze Kotleciki z mięsa z rosołu i ryżu Ryż z kurczakiem
Kuchnia BazyliiPiersi kurczaka faszerowane farszem z serem ricotta i szpinakiem. Do tego spaghetti warzywne z marchewki i cukinii oraz pieczony ziemniak. Czy może być coś lepszego na obiad? Składniki: • 2 piersi z kurczaka z kostką • 1/2 opakowania szpinaku mrożonego • 200 g sera Ricotta • 4 sztuki suszonych pomidorów • 2 szalotki • 2 ząbki czosnku
To co kochamCześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na pieczone pieczarki portobello faszerowane warzywami. Do przygotowania będziemy potrzebować: - 1 opakowanie pieczarek portobello (5-6 szt.) - 1 czerwoną paprykę - 1 małą cukinię - 4 łyżki kukurydzy - 4 łyżki czarnych oliwek - 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę - 3 łyżki sosu sojowego - 2 łyżki kupnego, słodkiego sosu chili - 3 łyżki oleju do smażenia - po 1 łyżeczce bazylii, tymianku(...)rozgrzanym oleju przez minutę podsmażamy czosnek, a następnie dodajemy paprykę i podsmażamy przez 10 minut. 3. Kolejno dodajemy cukinię, kukurydzę oraz oliwki i podsmażamy przez kilka minut, aż cukinia zmięknie. 4. W międzyczasie warzywa doprawiamy sosem sojowym, sosem chili i resztą przypraw. 5. Pieczarki płuczemy, osuszamy i odcinamy ogonek. 6. Na tak przygotowane pieczarki układamy porcję farszu
Bez CebuliMakaron razowy z cukinią i kurczakiem to szybki, zdrowe i smaczne danie obiadowe. Taki makaron jest idealny dla wszystkich, którzy zdrowo się odżywiają. Posiłek ten świetnie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Faszerowane pomidory, czyli pomysł na danie, które nie tylko dobrze wygląda, ale także świetnie smakuje! Co prawda jest troszkę czasochłonne, ale jeśli znajdziecie chwilę, to naprawdę warto je przygotować. Pyszne, aromatyczne, w sam raz na kolację, szczególnie gdy spodziewamy się gości. Oczywiście jest to propozycja z niskim ładunkiem glikemicznym, czyli taka, która powinna być jak najczęściej obecna w naszej diecie(...)stopni piekarnika, funkcja góra-dół, i zapiekaj przez około 15-20 minut. 1 PORCJA (1 FASZEROWANY POMIDOR), TO: około 235kcal Białko: 18,6g Węglowodany: 19,0g Tłuszcz: 10,4g Błonnik pokarmowy: 3,9g Ładunek glikemiczny: 6,8 Spróbuj także: cukinia zapiekana w aromatycznym parmezanie, wytrawny chlebek cukiniowy z serem i wędliną. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną
Natka PietruszkiFaszerowane pomidory, czyli pomysł na danie, które nie tylko dobrze wygląda, ale także świetnie smakuje! Co prawda jest troszkę czasochłonne, ale jeśli znajdziecie chwilę, to naprawdę warto je przygotować. Pyszne, aromatyczne, w sam raz na kolację, szczególnie gdy spodziewamy się gości. Oczywiście jest to propozycja z niskim ładunkiem glikemicznym, czyli taka, która powinna być jak najczęściej obecna w naszej diecie(...)stopni piekarnika, funkcja góra-dół, i zapiekaj przez około 15-20 minut. 1 PORCJA (1 FASZEROWANY POMIDOR), TO: około 235kcal Białko: 18,6g Węglowodany: 19,0g Tłuszcz: 10,4g Błonnik pokarmowy: 3,9g Ładunek glikemiczny: 6,8 Spróbuj także: cukinia zapiekana w aromatycznym parmezanie, wytrawny chlebek cukiniowy z serem i wędliną. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną
Natka PietruszkiKurczak z warzywami i koperkiem to bardzo szybkie i smaczne danie. Najlepiej przygotować je w sezonie, kiedy możemy dostać świeżą paprykę, świeżą cukinię i pachnące soczyste
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kotlety siekane z indyka i cukinii Dzisiaj na obiad polecam danie fit, czyli siekane kotlety z indyka z tartą cukinią i dodatkiem sosu z chilli sambal oelek. Zamiast frytek, ziemniaków, czy ryżu jest surówka z sałaty lodowej, sałaty strzępiastej i tartej rzodkiewki. To moja pyszna propozycja obiadowa na zdrowy, smaczny, fit obiad. Osoby, które stosują w swojej diecie deficyt kaloryczny(...)indyka można oczywiście zastąpić mięsem z kurczaka. Polecam też inne przepisy z cukinią w roli głównej: Najlepsze przepisy z cukinii. Cukinia to wszechstronne warzywo, jej spolszczona nazwa pochodzi od włoskiego zucchino, warzywo przywędrowało z Włoch i zadomowiła się w polskim klimacie. Można ją jeść na surowo , faszerować, smażyć, przyrządzać leczo, robić przetwory i piec wytrawne ciasta. Zrobisz z niej pyszny
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięOliwki marynowane z czosnkiem i suszonymi pomidorami Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i papryką Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Pełnoziarnista kanapka z jajkiem sadzonym
Moja smaczna kuchniaczęsto goszczą w moim menu. To jedno z moich ulubionych wakacyjnych warzyw, można je przyrządzać na wiele sposobów, grillować, faszerować, dusić, smażyć oraz dzięki temu, że sezon trwa na do jesieni, dorzucać do leczo. Ja połączyłam trzy letnie przysmaki, cukinie, pomidory i bób, w efekcie powstało pyszne danie wegetariańskie, lekkie, zdrowe i kolorowe. Składniki na 3 porcje Czas przygotowania
Słodki Kompromisbiałego mięsa i naturalnego brązowego ryżu zawsze wychodzi zdrowy i syty posiłek :) Początkowo miała to być cukinia, ale w sklepie wszystkie były jakieś małe i nienadające się do nafaszerowania więc ostatecznie zdecydowałam się na bakłażan. I był to bardzo dobry wybór! BAKŁAŻAN FASZEROWANY KURCZAKIEM Składniki - 1 bakłażan - 350 gram piersi z kurczaka - 2/3 woreczka brązowego ryżu - pół czerwonej papryki
Zgrabne GotowanieProsty i pyszny przepis na paprykę faszerowaną. Połówki papryk wypełniłam ugotowanym wcześniej brązowym ryżem, który wymieszałam z pastą z podsmażonych pomidorów, cukinii, czosnku i kukurydzy. Całość upiekłam w niewielkiej ilości bulionu, z którego po dodaniu koncentratu pomidorowego powstał aromatyczny sos. Podałam z jogurtem naturalnym i sałatą z winegretem. Brązowy ryż możecie zastąpić białym ryżem np. jaśminowym, a do farszu
cool and mintylodówki. Kaszę jaglaną gotuję w 2/3 szklance wody, dodaję łyżkę oleju. Przestudzoną przekładam do miski, dodaję pokrojony seler naciowy, cukinię kroję w kostkę, dodaję pokrojone pomidory, doprawiam solą, pieprzem, dodaję koper i melisę. Pstrąga faszeruję kaszą z warzywami, spinam wykałaczkami. Obkładam plastrami boczku, smaruję olejem. Rybę grilluję z każdej strony po 10-15 minut. Podaję z pomidorami z grilla
wesoła kuchniaprzekrojone na pół ok 10 minut. 2. Ugotuj ryż naturalny z sola. 3. Na patelni uduś razem cukinię i pomidora pokrojone w kostkę. Dadaj zmiażdżony czosnek, sól i pieprz oraz bazylię. 4. Faszeruj gorące papryki i udekoruj listkami bazylii. natychmiast podawaj. Danie jest pyszne, aromatyczne, lekkie i niskokaloryczne
AZgotuj!