cukinia faszerowana - 1274 przepisów (strona:65/85)

Jajka w panierce – panierowane jajka faszerowane 52

podniebienie. Jajka w panierce faszerowane to doskonała propozycja na Wielkanocny stół, ale także na inne uroczystości, jak np. urodziny czy chrzciny. Możemy też z powodzeniem podać je jako przekąskę na imprezach i spotkaniach ze znajomymi. Jajka w panierce faszerowane – przepis na pyszny i niebanalny przysmak na Wielkanoc Składniki potrzebne do przygotowania jajek w panierce faszerowanych to: jajka ugotowane(...)ćwiartki. Cebulę kroimy w piórka. W misce mieszamy musztardę, miód i oliwę, doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy szparagi, jajka i cebulę i dokładnie mieszamy. Jajka faszerowane kremowym serem Jajka faszerowane to klasyczna potrawa na świąteczny stół. Ta wersja z kremowym serem smakuje wyśmienicie. Składniki: 6 jajek 100 g kremowego sera 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka miodu

Via Gusto
Bakłażan faszerowany kaszą jęczmienną i warzywami. 150

Faszerowane warzywa są nie tylko smaczne, ale i bardzo zdrowe. Do tego ich przygotowanie nie zajmuje wiele czasu i nie zrujnuje kieszeni. Ja postanowiłam nafaszerować bakłażany, które do tej pory jadłam tylko raz w życiu. Wyszły bardzo smaczne i sycące. Potrzebne nam (dla 4 osób): - 2 bakłażany - szklanka kaszy jęczmiennej - papryka czerwona - mała cukinia - 2 szklanki bulionu warzywnego

W poszukiwaniu inspiracji
Brokułowy pasztet z ciecierzycy 139

smaku Przygotowanie (bez pieczenia 30 minut): - brokuł i cukinię ugotować o osolonej wodzie (nie rozgotować) - cebule pokroić w dużą krostę i poddusić na oliwie - brokuł, cukinię, cieciorkę przepuścić przez maszynkę z sitkiem o większych oczkach i dodać resztę składników - wymieszać, spróbować czy odpowiednio przyprawione. Przełożyć do wysmarowanej oliwkę(...)piec w 180 stopniach przez 30-35 minut (w silikonowych foremkach max. 30 min)  SMACZNEGO! Zobacz tez przepis na pasztet pieczarkowy <klik> Zobacz tez przepis na faszerowana pęczakiem paprykę <klik

Pora na pora i pomidora
Szybki makaron z suszonymi pomidorami 162

Makaron z suszonymi pomidorami to bardzo proste i szybkie danie, które możemy przygotować w kilka minut i mieć pyszny obiad. Oczywiście musimy choć trochę lubić suszone

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Parmigiana z bakłażana 105

liczby wariacji. Jedną z najpopularniejszych jest z pewnością kurczak parmigiana – amerykański klasyk, w którym bakłażana zastąpiono panierowanymi kawałkami piersi z kurczaka. W podobny sposób możecie również przygotować plastry cukinii lub selera korzeniowego. Jak urozmaicić smak panierki? Oczywiście, klasyka może uwodzić prostotą. Nie zmienia to jednak faktu, że czas warto nieco poeksperymentować, aby podkręcić nieco smak potrawy. Do bułki tartej(...)drobna zmiana może dać zaskakujące efekty. Co zrobić z bakłażana? Parmigiana nie jest jedynym daniem, jakie warto zrobić z bakłażana. To wyjątkowo smaczne warzywo idealnie nadaje się do faszerowania i zapiekania. Jest podstawą greckiej moussaki i bliskowschodniej pasty baba ganoush. Jeśli chcecie przetestować inny, włoski przepis z bakłażanem, koniecznie spróbujcie pasta alla norma . Parmigiana z bakłażana – przepis Składniki

okolicepalnika.pl
80 przepisów na dania na kolację 102

Pieczone faszerowane bataty Deska serów i przekąsek Pikantne frytki z batatów Tradycyjny tatar wołowy Rollsy z salami Pizza z batatów z kurczakiem placki z gotowanych ziemniaków z fetą sałatka z brokułami dyniowe gnocchi zapiekanki z pieczarkami sałatka meksykańska PLACKI Z KALAFIORA szakszuka z kurkami sałatka z kaszą pęczak i kurczakiem bruschetta z pomidorami boeuf strogonow sałatka z kwiatami cukinii frytki

nietylkopasta.pl
Grecka uczta z Pascalem 154

faszerowane mielonym mięsem, papryką, kolendrą. Połowa z cynamonem, połowa na ostro. Do tego baba ghanoush z pieczonych bakłażanów – gdybyście powtarzali w domu, przebijcie je wiele razy widelcem, inaczej Wasz piekarnik, kuchnia, a być może i całe mieszkanie eksploduje… Duże greckie pieczarki podsmażone z przyprawami, zapiekanka ziemniaczana z serem kozim i miętą, polana sosem tzatziki, sałatka z grillowanej cukinii

GRUBY WAŁEK
Papryka faszerowana kaszą jaglaną i warzywami 117

faszerowaną paprykę. Danie jest smaczne i lekkie. Dodatkową zaletą jest to, że nie wymaga dużego nakładu pracy. Możecie również przygotować je wcześniej i drugiego dnia zabrać ze sobą w lunch boxie do pracy.  Czas przygotowania: 50 min. Składniki na 4 szt. Koszt przygotowania: 14,00 zł SKŁADNIKI: 4 papryki czerwone 1 szklanka kaszy jaglanej 1 kulka sera mozzarella ½ cukinii

kulinarnyJa
Uniwersalny farsz mięsny 114

UNIWERSALNY FARSZ MIĘSNY Potrzebujemy: 1,5 kg mielonej wołowiny (możecie użyć wieprzowiny, jagnięciny lub indyka, kurczak jest za delikatny, ale oczywiście możecie użyć, jeśli macie ochotę) 2 cukinie pokrojone w małe kostki (cukinii nie obieram, tylko dokładnie myję) 2 średniej wielkości białe cebule 4 pomidory obrane i pozbawione pestek, pokrojone w kostkę (można użyć krojonych pomidorów z puszki) 1 czerwona(...)zeszkli. Na zeszkloną cebulę z czosnkiem i papryką wrzucamy mięso i smażymy, mieszając i rozbijając większe kawałki. Jak mięso zmieni kolor i będzie dokładnie podzielone na mniejsze „grudki”, dorzucamy cukinię i pomidory. Chwilę smażymy. Dolewamy bulion i dusimy na małym ogniu, żeby płyn odparował. Jak farsz zgęstnieje, dodajemy koncentrat, czubrycę (lub ulubione zioła), sos sojowy, szpinak (jeśli używamy mrożonego

ladykitchen
Uniwersalny farsz mięsny 189

UNIWERSALNY FARSZ MIĘSNY Potrzebujemy: 1,5 kg mielonej wołowiny (możecie użyć wieprzowiny, jagnięciny lub indyka, kurczak jest za delikatny, ale oczywiście możecie użyć, jeśli macie ochotę) 2 cukinie pokrojone w małe kostki (cukinii nie obieram, tylko dokładnie myję) 2 średniej wielkości białe cebule 4 pomidory obrane i pozbawione pestek, pokrojone w kostkę (można użyć krojonych pomidorów z puszki) 1 czerwona(...)zeszkli. Na zeszkloną cebulę z czosnkiem i papryką wrzucamy mięso i smażymy, mieszając i rozbijając większe kawałki. Jak mięso zmieni kolor i będzie dokładnie podzielone na mniejsze „grudki”, dorzucamy cukinię i pomidory. Chwilę smażymy. Dolewamy bulion i dusimy na małym ogniu, żeby płyn odparował. Jak farsz zgęstnieje, dodajemy koncentrat, czubrycę (lub ulubione zioła), sos sojowy, szpinak (jeśli używamy mrożonego

ladykitchen
Lunch u Dyletantów 169

bardzo smaczny chłodnik z przyjemnym, dodatkiem orzechów włoskich oraz szynką parmeńską. Idealny na upalny dzień – a właśnie za oknem był skwar Kwiat cukinii, ricotta, vinagrette cytrynowy. Idealnie usmażone kwiaty cukinii z delikatnym nadzieniem z kremem z ricotty. Jagnięcina, bakłażan, puree z czosnku.  Mielona jagnięcina zapieczona na połówce bakłażana. Tak jak nie przepadam za bakłażanem, tak ten był przygotowany genialnie(...)chociaż po cichu troszkę się bałam, ze będzie mdły i za bardzo bakłażanowaty ;) Dorsz, fasolka szparagowa, sos tatarski. Wspomnienie dzieciństwa, panierowany filet z dorsza... nic, a nic nie zepsuty... Faszerowany pomidor, kus kus, młode listki. Danie dla tych co lubią bez mięsa, ale i tym mięsnym nic się nie stanie, jeżeli od czasu do czasu zjedzą coś bezmięsnego. Na pewno

królestwo garów
Smażone ogórki 50

jednej potrawie, tak samo jak ryba po japońsku. Słodki miód, ostra papryka, delikatny ogórek i aromatyczny czosnek, to wszystko tworzy znakomity bukiet. Ogórki to nasza domena, tak jak cukinię robimy na różne sposoby i to jest fajne. Stare przepisy i te nowe dają możliwość posmakowania czegoś innego. Jak zrobić ogórki smażone do obiadu? Ogórki smażone na patelni Smażone zielone ogórki(...)coś innego niż tradycyjna mizeria czy inne sałatki i surówki z ogórka do obiadu. Orientale, pikantne ogórki smażone z miodem i czosnkiem. Na Blogu są przetwory z ogórków, ogórki faszerowane na zimno, można powiedzieć stare sprawdzone przepisy, za to ogórki na ciepło to dla mnie nowość. Co zrobić z dużych ogórków? Polecam ogórki z sezamem i papryką na ciepło. Zapraszam

Dieta moja pasja
Szybki makaron z boczkiem 159

Szybki makaron z boczkiem to danie, które jesteśmy w stanie przygotować dosłownie w 15 minut. Więc idealnie sprawdzi się zawsze, kiedy nie mamy czasu na zbyt

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z bulgurem, cukinią i grillowanym halloumi 139

przepisem na pyszną i prostą sałatkę celebrującą lato i jedno z moich ulubionych warzyw - cukinię.  To trochę przypominająca tabbouleh sałatka z mieszanki brązowego ryżu i bulguru z grillowaną cukinią, halloumi oraz całą górą świeżych ziół, nasion i pestek.  Takie sałatki z dodatkiem kaszy lubię ostatnio jadać na kolację. Dzięki kaszy sałatka jest bardziej sycąca, ale nadal lekka(...)takich jak quinoa, amarantus, kasza gryczana, bulgur czy jaglana. Monini przygotowało 4 pyszne mieszanki, które mogą stanowić świetną bazę dla wielu codziennych, zdrowych posiłków - sałatek, kaszotto, wegetariańskich kotletów czy faszerowanych warzyw. Najważniejszą dla mnie zaletą tego produktu jest szybkość i prostota jego przygotowania. Kasz nie trzeba płukać, prażyć czy odmierzać. Gotujemy je w osolonej wodzie jedynie 10 minut! :) Ponieważ bardzo

Chilli Czosnek i Oliwa