selerem konserwowym, jabłkiem, szynką i ananasem Sałatka ziemniaczana z porem Sałatka z kapustą pekińską i tuńczykiem Sałatka śledziowa Sałatka królewska Przekąski na zimno Makaronowe muszle z tuńczykiem Muszle makaronowe faszerowane serkiem śmietankowym i suszonymi pomidorami Makaronowe muszle z kanapkowym serkiem, łososiem i warzywami Sałatka w muszlach makaronowych Róże z ciasta francuskiego i salami Krakersy z cheddarem Drobiowa pieczeń z papryką(...)Zapiekane rożki z tortilli Pizzowe świderki Pizzerinki Pizza balls Zakręcone pizzerinki do odrywania Bułeczki z dipem serowym Tortilla kebab z czerwoną kapustą Quiche z szynką i pieczarkami Tarta z cukinią i łososiem Panierowane pieczarki Kapsalon Ślimaczki z ciasta francuskiego Koszyczki z ciasta francuskiego z jajkiem, szynką i ogórkiem Przekąska z ciasta francuskiego z mozzarellą i pieczarkami Przekąska imprezowa z ciasta
Smaki Na TalerzuPomidory posiadają wiele właściwości, które miedzy innymi opóźniają starzenie, zmniejszają ryzyko zachorowania na raka, wpływają na proces odchudzania, zwiększają przyswajalność żelaza. Pomidory mają wiele zalet. Warto
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Makaron penne z pesto pietruszkowym to bardzo proste i szybkie danie. Ponadto pietruszka posiada wiele właściwości odżywczych i powinna często być wykorzystywana w kuchni. Działa moczopędnie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kurczak faszerowany szpinakiem i fetą Jeśli szukacie pomysłu na obiad z piersią kurczaka , to nie mogliście trafić lepiej. Ten kurczak faszerowany szpinakiem i fetą to bardzo prosty i pyszny przepis. Możecie z niego zrobić obiad na dwa dni – wystarczy podgrzać kurczaka na patelni z odrobiną oleju bądź masła klarowanego albo włożyć go do mikrofali i gotowe! Kurczak faszerowany szpinakiem(...)kuchni angielskiej. Ta pyszna i pożywna zapiekanka jest prosta w przygotowaniu, a najedzą się nią nawet największe głodomory! Sprawdź przepis POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU 6. Klopsiki z indyka z cukinią w sosie pomidorowym Spokojna kolacja we dwoje, rodzinny obiad, przyjęcie dla znajomych – każda okazja jest dobra na klopsiki z indyka z cukinią. Te pyszne, soczyste pulpeciki z delikatnego mięsa
Na-talerzu.plROLADA Z CUKINII W dzisiejszym poście serdecznie zapraszam do zrobienia bardzo dobrej rolady z cukinii. Taka roladę możemy robić sobie na co dzień, jak i na święta. Nie jest ciężka w zrobieniu. Składniki: 1 duza cukinia (zamiast cukinii możemy użyć kabaczka) 1 mała cebulka 2 jajka 3/4 szklanki maki sol/pieprz 1 łyżka oleju farsz: ok 400 g białego sera (twarogu(...)łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego 1 pęczek zieleniny (szczypiorek, koperek, natka pietruszki) 1-2 ząbki czosnku sol/pieprz Przygotowanie: 1. Cukinie myjemy, obieramy ze skorki. Zabieramy ze środka duze pestki i ścieramy na tarce 2. Solimy, dokładnie mieszamy i czekamy, aż cukinia pości sok 3. W międzyczasie obieramy z łupiny cebule, kroimy ja w bardzo drobna kostkę. 4. Gdy kabaczek puści
Kulinarnie z Polką na KresachPotrawka z kurczaka ze szpinakiem to błyskawiczny i bardzo zdrowy obiad. Możecie go podać zarówno z ziemniakami, kaszą gryczaną, kaszą jęczmienną albo ryżem. Do tego dania
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!czarnuszką LUNCH – jogurt kokosowy w towarzystwie chlebka bananowego z cukinii OBIAD – rybka (halibut na szpinaku ) Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez Modern Cavegirl (@modern.cavegirl) DZIEŃ 3 ŚNIADANIE – zielony koktajl na bazie awokado i mleka kokosowego (super sycący) LUNCH – chlebek bananowy z cukinii oraz orzechy OBIAD – halibut (resztki z wczoraj) + jajka sadzone, zielona fasolka(...)pudding czekoladowy (czyli nadzienie, które zostało po wczorajszej tarcie ) OBIAD – zoodles alla putanesca, czyli spaghetti z cukinii z sosem mięsno – pomidorowym na ostro Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez Modern Cavegirl (@modern.cavegirl) DZIEŃ 16 ŚNIADANIE – sałatka z cukinii , awokado , chili i oliwek z roladką kozią na ciepło; całość posypana orzechami włoskimi i borówkami LUNCH
Modern Cave Girloliwa do posmarowania formy ½ słoika pesto genovese Monini 1 kula mozzarelli 125 g 200 g pomidorków koktajlowych 60 g czarnych oliwek 2 cebulki dymki sól i pieprz Przygotowanie papryk faszerowanych: W garnku zagotuj osoloną wodę, wrzuć do niej Ziarna Inków i gotuj przez 10 minut lub nieco dłużej, jeżeli wolisz, aby ziarna były miększe. Odcedź i przelej zimną wodą. Piekarnik(...)wstaw do piekarnika. Piecz przez ok. 30 minut lub aż papryki staną się miękkie. ➤ Rada: Farszem przygotowanym według powyższego przepisu możecie napełnić również pomidory albo małe, okrągłe cukinie. Wpis powstał we współpracy z Monini
Chilli Czosnek i OliwaCieszę się, że przygotowując bakłażana faszerowanego zamiast tradycyjnego ryżu, wybrałam kaszę jaglaną. Trochę obawiałam się tej zamiany, jednak okazało się, że to był strzał w dziesiątkę. Wprawdzie kasza nie ma jakiegoś charakterystycznego smaku, ale to okazało się plusem, gdyż pozostałe dodatki znakomicie nadały smak i charakter potrawie. Jeszcze bardziej ucieszyłam się gdy wyczytałam, że kasza jaglana jest zasadotwórcza, co oznacza(...)więc do dzieła. Składniki na jedną porcję: 1 młody bakłażan 1/4 szklanki kaszy jaglanej 3 pieczarki 1/2 czerwonej papryki 1 mała cebula mały kawałek cukinii 1 jajko 3 ząbki czosnku sól, pieprzy, oregano, bazylia olej do smażenia Bakłażana należy przekroić na pół, wydrążyć środek pozostawiając 1 cm margines posolić i odstawić na pół
Jadło i czytadłoowoców, polanych polewą czekoladową (najlepiej domową), syropem lub miodem albo zwyczajnie posypane cukrem pudrem. Są pyszne i bardzo proste. Do naleśników kakaowych polecam domowy dżem z cukinii. DŻEM Z CUKINII SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki 1 szklanka wody, może być gazowana 1,5 szklanki mleka 1 średnie jajko 2 łyżki oleju 1 lekko czubata łyżka gorzkiego, naturalnego kakao szczypta soli(...)widzę, że brzegi się “ścinają” przekręcam naleśniki na drugą stronę. Układam na talerzu, przykrywam folią spożywczą. Gotowe naleśniki posypuję cukrem pudrem, podaję z konfiturą, miodem lub faszeruję np. twarogiem i podaję na słodko. Smacznego
Zasmakuj KuchniDuże kapelusze pieczarek portobello, faszerowane ryżem z warzywami i zapiekane pod warstwą ciągnącego sera mozzarella. To łatwa do przygotowania przekąska, która sprawdzi się jako dodatek do mięs i ryb lub jako samodzielne danie. Całość jest banalnie prosta do przygotowania, świetna na eleganckie przyjęcia rodzinne i mniej oficjalne imprezy w gronie znajomych. Farsz do pieczarek można przygotować wcześniej, nawet(...)wysokiej temperaturze. SKŁADNIKI / 4 SZTUKI 4 pieczarki portobello 1 szklanka ugotowanego ryżu 1 cebula 4 ząbki czosnku 15 g masła 2 łyżki oliwy 1/2 czerwonej papryki 1/2 cukinii 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, świeżo zmielony czarny pieprz 200 g (1/2 puszki) soczewicy 1 kulka białej mozzarelli DO PODANIA
cool and mintyMakaron z kurczakiem i Gorgonzolą jest niezwykle aromatyczny z charakterystycznym smakiem sera pleśniowego – gorgonzoli. Dodatkowo smak podbija szpinak z dodatkiem niezwykle aromatycznego czosnku :) Danie to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ciepło lub na zimno. Oprócz tarty Michela, na warsztatach przygotowywaliśmy także swoje popisowe dania. Beata z bloga Lawendowy Dom wraz z Kasią z redakcji Zwierciadło, przygotowały zjawiskowe jajka faszerowane. Dzięki wywarze z buraków, jaja nabrały intensywnego różowego koloru i pięknie prezentowały się na półmisku. Smak nadzienia dziewczyny wzbogaciły ogórkiem konserwowym – uwierzcie, doskonałe połączenie. Jola z bloga Przepisy Joli wraz(...)kosztowałam tak doskonałej baby wielkanocnej. Czuję, że pojawi się na stole w te święta. Ja, wraz z Sylwią ze smaker.pl, przygotowywałyśmy pasztet – nie byle jaki, bo z cukinii! Możecie nie wierzyć, ale idealnie nadaje się na kanapki, a także jako przystawka na świąteczny stół. Zachwyci nawet mięsożerców, także wierzcie mi na słowo. Niebawem przygotuję Wam na niego przepis Artykuł
Kuchnia Bazylii