Przepis na : obiad
Taka kapustka jest świetnym dodatkiem do ciepłych potraw – pasuje zarówno do mięs, jak i dań obiadowych. Jest smaczna, niedroga, a jej przygotowanie bardzo proste Możesz użyć młodej kapusty lub starszej jesiennej. Ten sposób na kapustę pojawił się w moim rodzinnym domu wiele lat temu wraz z odwiedzinami ciotki. Pewnego dnia zrobiła ją na obiad i choć ciotka wyjechała, jej sposób na przygotowanie kapusty pozostał. Mam nadzieję, że Tobie również posmakuje Dodatki do obiadu… ** Soczewica z warzywa... czytaj dalej...
Ostatnimi czasy w telewizji pojawia się co raz więcej programów kulinarnych. Jednym z moich ulubionych jest „Ewa gotuje”, w którym główną rolę odgrywa sama Ewa Wachowicz.
Czytaj dalej...Coraz częściej mówi się o szerokim zastosowaniu czarnego bzu.
Czytaj dalej...