ściereczki, delikatnie zawijamy struclę. Boki sklejamy, by jabłka nie wypłynęły w czasie pieczenia. Przekładamy do foremki. Pieczemy 25 min w 200 stopniach C - z termoobiegiem. Do zrumienienia. Upieczony posypujemy cukrem pudrem. Tak wygląda nadzienie Smacznego
kolorowotorcikowoherbaty :) Zapraszam na zakupy: http://www.krolewskie-miody.pl/oferta.html MIODOWY PRZEKŁADANIEC składniki: 50 dag maki 2 jajka 10 dag margaryny 4 łyżki miodu 2 łyżeczki sody 30 dag cukru pudru. Ciasto wyrobić, podzielić na 3 części. Piec w 180 stopniach C, przez ok. 15 minut. Jabłka: 1,5 kg jabłek 2 galaretki brzoskwiniowe lub inne Jabłka obrać, zetrzeć na tarce
kolorowotorcikowozwijamy. Kroimy na plasterki ok. 2-3 cm. Układamy na blasze, wyścielanej papierem do pieczenia, w dość dużych odstępach. Pieczemy w 180 stopniach 15-20 minut. Można posypać cukrem pudrem. Smacznego
kolorowotorcikowocukru 2/3 szkl. mąki olej do smażenia Białka ubić na sztywną piane. Mleko, żółtka, cukier i mąkę wymieszać. Dodać pianę. Smażyć placuszki, na małym ogniu. Podawać z cukrem pudrem i ulubioną konfiturą. U mnie z konfiturą z płatków róży od Premium Rosa :) Smacznego ! Alpro napój ryżowy - kilka słów Napój ryżowy Alpro jest wyśmienitym bezmlecznym i bez dodatku
kolorowotorcikowotartą podłużnej formy ( ok. 25 cm długości ) lub tradycyjnej formy do babek. 3. Piec w piekarniku w temp. 180 stopni C przez około 45 min. 4. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą. GOTOWE ! Smacznego
kolorowotorcikoworondelka wlać 2-3 łyżki wody, wrzucić rabarbar. Smażyć, aż rabarbar się rozpadnie. Wsypać cukier, smażyć na wolnym ogniu, aż odparuje nadmiar płynu. Przestygniętym musem smarować naleśniki. Posypać cukrem pudrem
kolorowotorcikoworozrobienia budyniu. Resztę zagotować z sokiem cytrynowym i cukrem. Wlać budyń rozrobiony - ugotować. Wystudzić. Margarynę utrzeć, dodawać porcjami zimny budyń i ucierać. Krem wyłożyć na biszkopt, zwinąć roladę, posypać cukrem pudrem
kolorowotorcikowocytryny Kremówkę ubić z cukrem, wlać sok z cytryny i dodać otartą skórkę cytrynową - połączyć. Krem wyciskać szprycą lub smarować na połowie placuszka, położyć owoce - złożyć. Ewentualnie posypać cukrem pudrem. Smacznego
kolorowotorcikowogotującą się wodą zmniejszyć płomień, tak, żeby tylko lekko wrzała. Na wrzątek kłaść kluseczki, gotować 10 minut. Podawać z bitą śmietaną lub jogurtem i owocami. Można posypać cukrem pudrem. Smacznego
kolorowotorcikowośmietanę - wymieszać. Białka ubić z 2 łyżkami cukru - dodać do masy. Wsypać maliny - delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na blachę, piec w 200 stopniach przez 20 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Jeśli nie używanie w swojej kuchni produktów sojowych, napój czekoladowy zastąpcie mlekiem. Smacznego
kolorowotorcikowowymieszać. Ser wyłożyć na ciasto. Posypać porzeczkami. Do pozostałego ciasta, dodać płatki owsiane - zrobić kruszonkę. Kruszonką posypać owoce. Ciasto piec 50 minut w 200 stopniach. Upieczone i ostudzone posypać cukrem pudrem. Smacznego
kolorowotorcikowoformę do tarty lub tortownicę śr. 26 cm. Na ciasto wyłożyć wiśnię, posypać cukrem oraz tartą czekoladą. Przykryć resztą ciasta. Piec w 180 stopniach około 40 minut. Można posypać cukrem pudrem. Smacznego
kolorowotorcikowociasto. Przelać do blaszki, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 60 minut w 170 stopniach. Ostudzony placek przekroić wzdłuż. Posmarować marmoladą wieloowocową, np Jamar. Polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem. Smacznego
kolorowotorcikoworozrobienia mąki Jeżyny udusić w rondelku dodając cukier. Gdy owoce się rozpadną, wlać rozrobioną w wodzie mąkę ziemniaczaną - zagotować. Naleśniki podawać na sosie lub polane sosem. Można posypać cukrem pudrem. Smacznego
kolorowotorcikowocukrem i bułką tartą. Zwiń strudel, chwytając ściereczkę za końce. Gotowy strudel przełóż na blachę wysmarowaną tłuszczem. Piecz w 210 stopniach C przez 50-55 min. Upieczone ciasto posyp cukrem pudrem. Smacznego
kolorowotorcikowo