cukier puder - 2539 przepisów (strona:116/170)

Chrupiące motylki 252

smażymy. Jeśli zanurzymy całą foremkę w cieście wtedy nie odklei się od ścianek i będzie trzeba skrobać :) Usmażone rozetki układamy na papierowym ręczniku do odsączenia tłuszczu. Placuszki posypuję cukrem pudrem. Najlepiej smakują od razu po przyrządzeniu

Olikowa kuchnia
Cynamonowe ciasto cukiniowe z miodem drahimskim 173

naczyń wymieszać i wylać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 40 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu można oprószyć ciasto cukrem pudrem lub oblać lukrem bądź polewą czekoladową. Przepis bierze udział w konkursie Blog ze znakiem Smaku

Ze smakiem i z pasją
Dwukolorowe ciasto z malinami i gruszkami ;-)) 471

Wykładamy na wcześniej wysmarowaną tłuszczem blaszkę, ciasta wykładacie łyżkami na przemian, trochę białego , trochę ciemnego, wykładamy owoce, pieczemy około 45-55min w temp. 200stopni. Studzimy, posypujemy cukrem pudrem ;-)   Gotowe!!!   Smacznego ;-)))     biorę udział w akcji

SMYKWKUCHNI
Czekoladowe ciasto ze śliwkami i gruszkami w kokilkach 248

cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek kakao 1/2 tabliczki czekolady śliwki 10- 12 sztuk gruszki 2 sztuki   Wykonanie: margarynę ucieramy, stopniowo dodajemy cukier (zmielony na cukier puder), jaja, mąkę, kakao na samym końcu dodajemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę   Kokilki smarujemy masłem wykładamy do połowy ciastem , układamy ćwiartki śliwek, i ćwiartki gruszek, możecie w jednych

SMYKWKUCHNI
Rolada bezowa z bitą śmietaną! 141

wiórki, wymieszaj łyżką. Wyłóż na blaszkę, piec 15 minut w temp. 180 stopni C. Zwiń gorącą w roladę.  500 ml śmietany 36% ubij na sztywno, dodaj 2 łyżki cukru pudru. Dwa plastry ananasa pokroić w kostkę i dodać do masy. Wykładamy roladę (jak będzie całkowicie wystudzona! ) Schładzamy w lodówce minimum 1 godzinę Przepyszna! Smacznego

SMYKWKUCHNI
Bułki drożdżowe z cynamonem, orzechami, rodzynkami i syropem różanym ;-) 186

nasze bułeczki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem. Pieczemy 35 -40 minut w temp. 220 stopni C. Smacznego! Pozdrawiam ;-) Buziaki! Możecie polać lukrem Przepis na lukier cytrynowy 200 g cukru pudru bardzo dobrze zmielonego 1-2 łyżki soku z cytryny Ucieramy w miseczce, polewamy bułki

SMYKWKUCHNI
Racuszki z jabłkiem na oleju rzepakowym! 232

kawałeczki o wymiarach około 2cm x 2 cm. Z w/w składników za pomocą trzepaczki zrób gęste ciasto dodaj pokrojone jabłka. Smaż na oleju aż się zrumienią, podaj z cukrem pudrem! ;-D „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego nie zapominajmy o nim w codziennej diecie!” Smacznego! PRZEPIS ZGŁASZONY DO KONKURSU: "BLOGERZY ODKRYWAJĄ WALORY OLEJU RZEPAKOWEGO” Miłego dnia

SMYKWKUCHNI
Gofry zamiast grilla! ;-) / na oleju rzepakowym 172

rozprowadź niewielką ilość oleju na płycie gofronicy, łyżką wazową rozprowadzaj ciasto na gofry. Pieczemy na złoty kolor.  Z czym podać gofry? - świeże owoce np. truskawki, banany, maliny etc. - cukier puder - bita śmietana - karmel, tofii  - Nutella - na co tylko macie ochotę ;-) Dzieci to uwielbiają!!! ;-))) SMACZNEGO

SMYKWKUCHNI
Orzeźwiające smoothie na upały! :) 337

lodu i gotowe! ;) Składniki na 4 porcje. Zainspirował mnie przepis ze strony  Fotokulinarnie.pl SMACZNEGO! ;) Składniki:   300 ml zimnej zielonej herbaty 4 brzoskwinie szklanka malin lód miód lub cukier puder do posłodzenia Wykonanie: Herbatę blendujemy z owocami. Słodzenie zależy już od Was, zależy jaki smak lubicie ;) Dodajemy lód i gotowe! ;) Można też schłodzić w lodówce

Czerwona Porzeczka
Drożdżowa tarta z serem i owocami 189

taka ma być;)) wylać na drożdżowy spód. Rozsypać wypestkowane, odsączone wiśnie. Odstawić na 15 minut. Piec około 40 minut w temp. 180st. Ostudzić. Wierzch posypać malinami i borówką, oprószyć cukrem pudrem

Z miłości do słodkości
Kruche ciasto kokosowo - porzeczkowe 234

mąką. Na koniec dodać wiórki kokosowe. Krótko utrzeć do połączenia składników. Ciastem posypać wierzch ciasta tworząc kruszonkę. Piec około 40 minut w temp. 180st. Ostudzić i podawać oprószone cukrem pudrem.  Źródło: Home-made food and not only

Z miłości do słodkości
Babeczki makowe z nektarynkami 241

resztą ciasta. Nektarynki kroimy na mniejsze kawałeczki i delikatnie mieszamy całość. Przekładamy do blaszki wyłożonej papilotkami i pieczemy 25 minut w 180 stopniach.    Babeczki można dodatkowo oprószyć cukrem pudrem - nie są bardzo słodkie, więc dla łakomczuchów trzeba sypnąć koniecznie :)      Piosenka, która chyba najbardziej kojarzy mi się z latem i wolnością. Wy też macie czasem ochotę

sama złodycz
Ekspresowe ciasteczka z owocami 1142

drodze, warto mieć gotowe ciasto francuskie. Ciasteczka gotowe w 20 min. Polecam . Zaczynamy: Składniki: 2 płaty ciasta francuskiego gotowego 1 puszka brzoskwiń 2 puszki gruszek 2 łyżki masła cukier puder 200 ml smietany do ubicia Wykonanie: Z płatów wykrawamy kółka. Układamy na blaszce. Rozpuszczamy masło. Wszystkie ciastka smarujemy masłaem. Na ciasto układamy owoce. Nagrzewamy piekarnik na 220 C - pieczemy około(...)złotego koloru. Ubijamy śmietanę. Ciastka posypujemy cukrem pudrem. Ciastka podajemy z bitą śmietaną. Smacznego

Smaki Edyty
Kruche ciasto śmietankowe z porzeczkami i bezą 219

białek,  200g cukru.  Białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru. Bezę rozsmarować na podpieczonym cieście.  Piec około 40 minut w temp. 175st.  Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Źródło:  Ola in the kitchen

Z miłości do słodkości
74. Ciasto od którego nie można się oderwać, czyli drożdżowy odrywaniec cynamonowy. 2033

roztopionym masłem i dajemy chwilę, by wyrósł. Gdy zauważalnie zwiększy swoją objętość wstawiamy do rozgrzanego do ok. 180 stopni piekarnika i pieczemy do zrumienienia (około 40 minut). Polewamy lukrem (cukier puder mieszamy ze śmietanką 36% do uzyskania gładkiej konsystencji). Następnie zjadamy w mgnieniu oka... bo inaczej się nie da!  Smacznego i do usłyszenia! (function

Symfonia Smaków