najbardziej anonimowy na nowo ułożyć sobie życie w małym miasteczku, jednak jak się szybko okazuje nie jest mu to dane. Thriller, który faktycznie trzymał w napięciu, aż do ciekawego, zaskakującego zakończenia. Składniki: 2 szklanki płatków owsianych górskich ok. 0,5 szklanki brązowego cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 100 g roztopionego
Simply FoodJeżeli zastanawiacie się co zrobić ciekawego, pysznego i sycącego na obiad to polecamy papryki faszerowane mięsem mielonym z ryżem i mozzarellą :) Składniki na faszerowane papryki: – 4 papryki – 350 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego – 2 cebulki dymki – 70 g tartej mozzarelli – 100 g ryżu – 1 pomidor – natka pietruszki
Kuchenne Wariacjeszklanki płynu z gotowania grzybów i dusić całość pod przykryciem do miękkości ziemniaków. Doprawić ostropestem, solą i pieprzem. Przed podaniem posypać listkami kolendry i rozdrobnioną papryczką chili. Masz ciekawy przepis na wykorzystanie świeżych grzybów? Opublikuj go i przyłącz się do drugiej edycji mojej akcji "Na grzyby..." (kliknij, by poznać szczegóły) . Ostatnio praca zawodowa jest dla mnie niezwykle absorbująca, więc postanowiłam
Weekendy w domu i ogrodziedworze jest już zimno, nie chce się nigdzie wychodzić. Świetnym pomysłem na spędzenie miłego wieczoru pod kocykiem są kruche maślane ciasteczka w towarzystwie gorącej herbaty. Ciastka mają bardzo ciekawy smak dzięki pistacjom i żurawinie. Do ciasteczek użyłam pistacji firmy Helio . Inspirację na ciastka znalazłam TU . SKŁADNIKI 100 g masła, 45 g cukru pudru pudru, 1 łyżka mleka
słodki bratekwarzyw przygotowałam, do którego mnóstwo ziół i przypraw dodałam. Całość w piekarniku zapiekałam, a na końcu mozzarellę i pesto z rukoli dodałam. Dzięki przyprawom jakie zmieszałam, ciekawy smak uzyskałam, który wyszedł ostry, niebanalny, w połączeniu z kaszą i warzywami idealny. Mozzarella i pesto ciekawie się tu wkomponowały i swojego smaku całości nadały. Ilość składników może zniechęcić
Moniki SmakołykiZielone, świeże pistacje możesz uprażyć w domu, na patelni jak zwykłe orzeszki ziemne. Bardzo ciekawy smak - polecam spróbować
AniaGotuje.plBardzo smaczna i zdrowa wersja naleśników wytrawnych bez dodatku mleka i mąki pszennej. Ciasto z mąki z ciecierzycy ma bardzo ciekawy, lekko orzechowy smak, zaś klasyczne nadzienie ze szpinaku posmakuje każdemu (kto lubi szpinak i czosnek :-). W przepisie nie ma soli oraz cukru. Jest to propozycja zdecydowanie nie tylko dla alergików
AniaGotuje.pldużo różnych soków i syropów do rozcieńczania z wodą. W większości jednak zawierają one bardzo dużo cukru oraz kwasku cytrynowego. Polecam domowy wyrób soku przy użycia sokownika :-) Jesteście ciekawi jak to wygląda? Czytajcie dalej
AniaGotuje.pltegorocznych, jesiennych przepisów na grzyby w słoikach, ale sezon jeszcze się nie skończył i nie powiedziałam ostatniego słowa. Jeśli tylko uda się znowu nazbierać grzybów to może jeszcze coś ciekawego Wam pokażę. Z opieniek robię podobną sałatkę z papryką - zobacz przepis! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzagrzanie góra/dół, ciasto mocno wystudzić zimne ciasto nakryć talerzem i "odwrócić", posypać pudrem cukrem przed podaniem - dzięki dodaniu do ciasta dżemu domowego z ciemnych winogron jest ciekawy, nie typowy kolor ciasta, smakuje wybornie z gruszkami........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięminut w 210ºC (bez przykrycia!), aż do rozpuszczenia się mozzarelli i upieczenia się mięsa z ryby. P.S. Poniższy przepis nie jest żadną kryptoreklamą popularnego sklepu. Jeżeli jesteście ciekawi smaku zębacza smugowego, inaczej zwanego wilkiem morskim to możecie go kupić w Lidlu
UgotowaćRydze na maśle nauczyłam się jeść u mojego dziadka… z dużą ilością soli i świeżym pieczywem. Pycha Ciekawi mnie czy znacie i spożywacie? A jeżeli tak, w jakich postaciach? Czy smażycie, marynujecie? Jak byłam dzieckiem, bardzo często wybierałam się na grzybobrania – grzyby w mojej rodzinie królują od zawsze. Kocham zbierać, nawet bardziej niż jeść Dopiero kilka lat temu
Kuchnia Bazyliiwrzenia. Gotować potem na palniku o małej mocy ok. 12-15 minut. Wyjąć słoiki i odstawić do schłodzenia. Grzybki przechowywać w ciemnym miejscu (np. w dolnej szafce kuchennej). Masz ciekawy przepis na wykorzystanie świeżych grzybów? Opublikuj go i przyłącz się do drugiej edycji mojej akcji "Na grzyby..." (kliknij, by poznać szczegóły) . Po powrocie z tegorocznego urlopu statystyki związane z moim
Weekendy w domu i ogrodziegranolę . Tym razem inny przepis. Moja mama mnie nim poczęstowała. Przepis zobaczyła w jakimś programie telewizyjnym - niestety nie wiem jakim. Granola mi posmakowała, jest taka bogata w smaku i ciekawy jest dodatek fistaszków. Dla kogo: dla lubiących mieć co dosypać do jogurtu dla bakaliożerców dla mających ochotę sobie coś upiec :D Składniki suche: 1,5 płatków owsianych 1 szklanka
Mania Wypiekaniaodstawić na ok. 20 minut do ponownego wyrośnięcia. Posmarować bułeczki resztą rozbełtanego jajka. Piec ok. 30 minut na jasno złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 190-200 stopni. Masz ciekawy przepis na wykorzystanie świeżych grzybów? Opublikuj go i przyłącz się do drugiej edycji mojej akcji "Na grzyby..." (kliknij, by poznać szczegóły
Weekendy w domu i ogrodzie