się jako spód do sernika. Polecam spróbować, po upieczeniu są bardzo mięciutkie. Sam w sobie sernik jest aksamitny, delikatny i pełen rodzynek, a masa z soku owocowego nadaje mu ciekawego smaku. Zapraszam:) Składniki: Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( użyłam gotowy w wiadereczku ) 1 szklanka cukru 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy
Izabelawkuchniowocowe i wiele innych produktów. Każdy znajdzie coś dla siebie. W paczuszce znajdowało się kilka produktów, które z przyjemnością wykorzystam w kuchni, już nawet mam kilka pomysłów. Jak jesteście ciekawi co tam pysznego wyczaruję to zaglądajcie często na bloga. przepisy pojawią się wkrótce. Firmie JAMAR bardzo dziękuję za zaufanie i produkty, postaram się wykorzystać je w stu procentach
Izabelawkuchnisumie to wszystkie pierogi są pyszne. A teraz wrócę do moich szpinakowych, a więc, do farszu dałam sera żółtego i to był super pomysł, dzięki temu zyskał on ciekawy smak. Takie pierogi polecam na bezmięsny obiad i dla wielbicieli pierogów. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka soli ciepła woda ( około półtorej szklanki ) Farsz: 45 dag szpinaku mrożonego
Izabelawkuchniprzy Malcie. Była to realizacja urodzinowej niespodzianki dla mojego Męża :). Długo szukałam czegoś odpowiedniego, na miły romantyczny, smaczny wyjazd. Na Grouponie niestety na tamten czas nie mogłam znaleźć nic ciekawego, dlatego przeglądałam z osobna wiele hoteli w Poznaniu, i tak przypadkiem trafiłam na HP Park. HP Park to trzygwiazdkowy hotel, usytuowany nad samym Jeziorem Maltańskim, piękna, cicha, a zarazem dogodna
Trufelkowokońcu udostępniło trochę słońca, zrobiło się ciepło, wręcz można powiedzieć, że nastąpiły upalne dni. Tak bardzo za nimi tęskniłam, zimno nie jest dla mnie. Weekend był bardzo ciekawy, spędziłam cudowny czas na prelekcjach i warsztatach na Blog Conference Poznań, ale najlepszym punktem całej imprezy były dla mnie warsztaty z cudowną i przemiłą Kingą Paruzel, finalistką MasterChefa, świetną blogerką i przede
TrufelkowoDziś za oknem zimno i ogólnie jest nieciekawie. Przygotowałam jesienny krem dyniowy z kurkami i grzankami czosnkowymi. Ta zupa jest idealna na dzisiejszą pogodę. Smaczna i mimo tego, że to krem syta. Znacie śmietankę kokosową ? Nie ? To koniecznie kupcie, bo jest rewelacyjna. Według mnie lepsza od mleka kokosowego i świetnie pasująca do zup kremów. A jeśli nie wiecie gdzie
Ewa w kuchniceliakię, a jedynie, że ma się genetyczną predyspozycję do jej wystąpienia. Trzeba wtedy zachować czujność i poddać się dalszej diagnostyce, na przeciwciała lub biopsji jelita (w ostateczności). Jesteście ciekawi jak przebiega wykonanie badania genetycznego? To nic skomplikowanego. Zestaw do pobrania materiału genetycznego (wymazu z wewnętrznej strony policzka) można zamówić przez stronę internetową- tutaj . Następnego dnia kurier dostarcza przesyłkę
Smakowity Blog KulinarnyByło zamówienie na zdrowe danie, a więc na bazie warzywek. Co by tu zrobić? Miało być szybkie i niewymagające dużo robienia. Ciekawi? Zapraszam na pieczone warzywa sezonowe na sałacie. W składzie warzywek mamy pomidorki, brukselkę, paprykę, czerwoną cebulkę, dynię hokkaido. Zupełnie zapomniałam o dodaniu cukinii, ale pewnie będzie jeszcze okazja nie raz. Warzywa wyszły świetne, bałam się trochę dynii
Mieszam w GarnkuMiałam wielką ochotę na mały deserek i znalazłam ciekawy przepis na Panna cottę. Limonkę w lodówce znalazłam, kremówkę też , więc nie było na co czekać. :) Pyszny i łatwy w przygotowaniu deser. źródło:"Przyjaciółka" Składniki: 500 ml śmietanki kremówki 30 % galaretka agrestowa starta skórka z limonki 2 łyżki cukru sos malinowy Sposób przygotowania : Nalać 1/3 szklanki wrzącej wody
Różne smaki w kuchniKolejny typowo jesienny przepis na blogu. Tym razem polecam sprawdzić gulasz z dynią i łopatką wieprzową, do którego przygotowania wykorzystamy także mleko kokosowe, dzięki czemu danie ma bardzo ciekawy smak. Muszę przyznać, że pierwszy raz w życiu robiłem obiad z wykorzystaniem dyni muscat, która ma lekko słodkawy smak. Oczywiście zamiast tej odmiany możecie wybrać inną (np. hokkaido). Składniki
Programista w kuchniTeraz zauważyłam w podobnym przepisie, że zamiast robić kieszonkę można pierś po prostu ponacinać na ukos, a pomidorów praktycznie nie trzeba kroić tylko powsadzać całe lub połówki. Też ciekawy pomysł
Karola gotujeElegancja, prostota, solidność i wyjątkowa odporność na czynniki mechaniczne – oto cechy, które w sobie łączy linia patelni Positano Granitium . To tyle o produkcie od producenta :) A jesteście ciekawi jakie jest moje zdanie? Otóż to moja druga patelnia z powłoką granitową w kolekcji 😃 Bardzo dobrze wykonana i faktycznie odporna na zarysowania. Patelni używałam na kuchence gazowej i zdała egzamin celująco
Kuchnia w opałachPolska kapusta w orientalnej odsłonie czyli o smaku curry. Ma bardzo ciekawy smak, jest doskonałym sycącym daniem na diecie. Składniki: – 1/2 małej białej kapusty – 1 cebula – 1/2 łyżeczki curry w proszku – sól, pieprz do smaku – 1 łyżeczka majeranku Wykonanie: – Cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć na suchej
To co kochamwszystko dookoła umazać I oczywiście nigdy mimo nawet ustalonej pory snu, wcale nie chce im się spać. No ale kto by spać w takiej chwili, kiedy wokół tyle ciekawego i smacznego się dzieje Aha i najważniejsze! Nie zamartwiaj się gdy nie posiadasz takiej maszynki. Cake popsy z powodzeniem możesz zrobić równie dobre i fajne bez niej, a przepisów
Arbuziakizajmie wam więcej niż 10 minut. Ponadto składa się z produktów, które powinny być w każdym domu – miód, musztarda, majonez, a także cydr. No właśnie, niektórzy pewnie są ciekawi, co to takiego ten cydr. W skrócie to przefermentowany sok z dojrzałych jabłek (niedoprawiany cukrem), o wyglądzie od mętnego po klarowny, o zawartości alkoholu 1.2–8.5 proc. W Polsce
Kuchennyviral.pl