trudno, a byle czego jeść nie lubię. Najczęściej piekę pszenne bułki, chleb tostowy lub mieszany pszenno-żytni. Dziś pokusiłam się domieszać garść musli. Byłam niezmiernie ciekawa co z tego wyjdzie :) No i - jak widać niestety na zdjęciach - nie czekałam, aż chleb ostygnie i kroiłam ciepły jeszcze. No cóż...łakomstwo... Szkoda tylko, że chlebek nieco się
Codzienna kuchnia niecodziennadodając proszku do pieczenia możemy podawać je na gorąco bez obaw, że nasz żołądek się zdenerwuje ;)Zachęcam Was do przygotowania takiej bazy i życzę wielu ciekawych (i smacznych) inspiracji na jego wykorzystanie :)Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennaszybko i tanio, bo z tego co akurat było pod ręką i w lodówce. Przygotowując to ciasto improwizowałam od początku do końca i kiedy je kroiłam, to byłam niesamowicie ciekawa, co wyszło z tych improwizacji ;) No i muszę Wam się przyznać, że byłam zadowolona, co nie zdarza mi się często ;) Zasmakowało
Codzienna kuchnia niecodziennaJest gęsty, aromatyczny i idealnie komponuję się nie tylko z czekoladowymi wypiekami.Smacznego!Tych, którzy nie znają jeszcze produktów Anielskich Przysmaków zachęcam do odwiedzenia sklepu. Znajdziecie wiele ciekawych produktów, a i promocje są niemal zawsze
Codzienna kuchnia niecodziennasobie zafundować. I teraz nie wiem, czy to złośliwych chochlik, czy jakiś diabeł na ramieniu, podkusił mnie, aby sfinalizować wszystko na platformie domena.pl. Uznałam, że firma ma tak ciekawą i budzącą zaufanie ofertę, że warto własnie do nich się udać. Byłam w pełni świadoma, że ich oferta finalnie jest droższa, ale przecież liczy się jakość, prawda?O słodka
Codzienna kuchnia niecodziennawybrać. Spełniły moje oczekiwania i z czystym sumieniem polecam je Wam. Przyjechały do mnie bardzo szybko i były bardzo dobrze zapakowane, co przy ceramice jest istotne. Jeśli będziecie szukać ciekawych drobiazgów do kuchni, to zerknijcie >TAM<p.s. Emako premiuje nasze zakupy punktami lojalnościowymi i kodami rabatowymi - szczegóły znajdziecie >TAM<Na moją ocenę
Codzienna kuchnia niecodziennaidealne do jedzenia. Podobno wspaniale komponują się z piwem ;) nie wiem, nie sprawdzałam, piwa nie lubię ;)W smaku są dość pikantne, lekko kwaskowate. Wypróbuję ten przepis na innych kiełbaskach, ciekawa jestem, czy będą tak samo smaczne, jak parówki :)Parówki do przygotowania utopenców otrzymałam od ZM Nove. Linia "Natura" jest nową propozycją dla osób szukających zdrowszych wędlin. Szerzej pisałam
Codzienna kuchnia niecodziennaSzukając inspiracji na jedną z akcji blogerskich pod nazwą "Wyzwanie Blogerek" trafiłam na ciekawy przepis. Nie zdecydowałam się wtedy na upieczenie tego ciekawego ciasta. A szkoda, bo może być bazą do wielu kombinacji smakowych. Wiem, że zagości u mnie na dłużej, bo wykorzystać je można nie tylko na słony podwieczorek czy jako klasyczny chlebek na kanapkę
Codzienna kuchnia niecodziennastopni przez około pół godziny.Po upieczeniu wyjąć najlepiej na kratkę, żeby przestygło lekko. U nas stygnie na tyle, żeby dało się oderwać kawałek ;) Ciekawa jestem kto z Was skusi się na taki chrupiący wieniec? :)Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennawyjeżdżali, drudzy przyjeżdżali, a jeszcze inni zapowiadali się :) Nie pamiętam takie roku, jak ten :) Gości trzeba jednak nakarmić, a chciałoby się niebanalnie i smacznie. W ten sposób powstało kilka ciekawych potraw, a i stare przepisy doczekały się przypomnienia. Dzisiejsza sałatka została przygotowana dla moich ostatnich wakacyjnych gości. Chyba smakowało, bo zniknęła dość szybko :)Składniki:opakowanie pierożków tortellini
Codzienna kuchnia niecodziennaradością. Kilka potraw powstało z inspiracji otrzymanymi produktami. Czym ujęła mnie właścicielka Anielskich Przysmaków? To przede wszystkim niesamowicie ciepła i wrażliwa kobieta. Matka dwojga urwisów, ciekawa świata i ludzi, reagująca na cudze nieszczęścia. Mało takich osób jest teraz. Duży szacunek dla Człowieka, cierpliwość do współpracujących blogerek i dobre słowo dla każdego :) cała
Codzienna kuchnia niecodziennawyjąć z syropu, wystudzić i każdy kawałek obtoczyć w cukrze. Można pokusić się o wykorzystanie do tego celu białego i brązowego cukru. Wyjdzie ciekawa mieszanka o nieco różnych smakach.Kandyzowany imbir ma strukturę zbliżoną do twardszych galaretek w cukrze. Można go wykorzystać do dekoracji ciast lub jako odświeżającą oddech przekąskę. Taki imbir
Codzienna kuchnia niecodziennasmak i zapach zasługują na bycie prezentem urodzinowym :) no i zawsze jest to coś, co można przygotować samemu i dać od serca, prawda? :)Ciekawa jestem co Wy wolicie otrzymywać w prezencie - coś kupionego czy własnoręcznie przygotowanego? :)Składniki:5 jajek,3-4 gruszki,niepełna szklanka cukru,2 szklanki mąki pszennej
Codzienna kuchnia niecodziennanich większą ilość mąki, co popsuje ich smak.W listopadowym wyzwaniu temat wymyśliła Justyna, a oprócz mnie udział w nim wzięły: Dorotahttp://doodorka.blogspot.com/Ewahttp://ewakuchennie.blogspot.com/Iwona http://izioni-smaki.blogspot.com/Justynahttp://www.tysiagotuje.pl/Martawww.magicznezyciemarty.plMagdahttp://only-my-simple-kitchen.blogspot.com/Paulina http://mojapasjasmaku.blogspot.com/Sabinahttp://kobietywsieci.blogspot.com/Jeśli szukacie ciekawych rozgrzewających dań, zajrzyjcie również do nich :) na pewno znajdziecie coś dla siebie
Codzienna kuchnia niecodziennamojego Blogowego św. Mikołaja. Była nim Wiktoria, której baardzo dziękuję za prezent. Trafiłaś idealnie, akurat rozglądałam się za takim kalendarzem :)A ja byłam blogowym św. Mikołajem Asi. Jestem ciekawa czy prezent jej się spodoba...Na mikołajkowe śniadanko zrobiłam czekoladowy mus z awokado, trochę inny niż ten, który niedawno zrobiłam, ale równie pyszny ^^ ~ Krem z awokado, banana, serka
Kuchenny Skrawek Nieba