ciasto - 164325 przepisów (strona:6737/10955)

Gofry z serem – wytrawne 181

mąki 100 g startego parmezanu 200 ml mleka szczypta soli Przygotowanie: Wszystkie składniki wrzucamy do garnka i miksujemy, aż do osiągnięcia jednolitej i gładkiej masy. To wszystko. Mamy gotowe ciasto, teraz nakładamy z zależności od wielkości gofrownicy kilka łyżek ciasta. W naszym przypadku trzy i smażymy. W naszym przypadku smażyliśmy trzy minuty. Przypominamy, że aby gofry były chrupiące, trzeba

KasiaiKrzysiu.pl
Ciasteczka z niespodzianką 255

pudru Masło wyciągamy wcześniej z lodówki, kroimy na małe kawałeczki i odstawiamy, żeby zmiękło. Suche składniki mieszamy razem w misce. Dodajemy masło i jajka. Zagniatamy do uzyskania gładkiej masy. Ciasto powinno mieć konsystencję plasteliny. Ciasto wałkujemy na grubość kilku milimetrów, wykrawamy ciasteczka i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. W 1/3 ciasteczek wycinamy w środku małe kółeczka. Na każde

Ciastkozercy
Czarno - Biała Piękność, czyli Panna Cotta 210

Taka Piękność na pewno przypadnie Wam do gustu. I choć teraz nie ma sezonu na jagody, do tego deseru zdecydowanie jagody mrożone będą jak znalazł. Nie

Niezły Młynek
Krokiety z ziemniakami serem i boczkiem 272

różne sposoby ich podania. Zaczynając od tortu naleśnikowego (przepis) , a podane na wytrawnie naleśniki z pieczarkami i serem  . Polecam Wam również moje ulubione zapiekane z serem tutaj Składniki Ciasto naleśnikowe 2 szklanki mąki 2 jajka 3 łyżki oleju 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka wody gazowanej Wszystkie składniki wymieszać trzepaczką lub mikserem. Odstawić(...)minut ciasto, aby odpoczęło. Patelnię posmarować olejem i smażyć naleśniki po 1 minucie z obu stron. Farsz 4 duże ziemniaki 150 g twarogu 50 g boczku wędzonego 1 cebula 1 łyżka oleju sól pieprz papryka ostra papryka słodka Panierka 2 jajka sól bułka tarta olej do smażenia Ziemniaki obrać i ugotować. Ugotowane zmielić przez maszynkę wraz z serem lub przecisnąć

O kuchni z uczuciem
BŁYSKAWICZNE, PYSZNE PĄCZUSIE WANILIOWE 275

sodą i dokładnie wymieszać do połączenia składników. Na końcu dodałam ekstrakt waniliowy i całość jeszcze raz zamieszałam. W rondelku rozpuścić olej kokosowy, rozgrzać go temp.ok.175*C.  Nabierać ciasto, najlepiej łyżką do lodów maczaną w tłuszczu (1/2 łyżki), zsuwać do garnka, nabierać następną... itd. Pączki powinny swobodnie pływać, wówczas same będą się obracały na drugą stronę. Smażymy po kilka(...)obracanie, gdy nie odwracają się same musimy pomóc im patyczkiem do szaszłyków. Najlepiej sprawdzić przed wyjęciem patyczkiem do szaszłyków czy są dopieczone wewnątrz, nie powinno z nich wypływać surowe ciasto. Wyjmujemy na papierowy ręcznik do odsączenia.  Układamy na talerzu i posypujemy mielonym ksylitolem lub pudrem. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Pyszne pączki 247

ubite wcześniej żółtka z cukrem pudrem, przesianą mąkę, roztopione i ostudzone masło. Wszystkie te produkty powinny mieć taką samą temperaturę. Całość dokładnie ubijamy. Ja zmiksowałam w robocie kuchennym. Ubite ciasto odstawiamy do wyrośnięcia . Następnie ciasto dzielimy na mniejsze kawałki. Kolejno wałkujemy placek o grubości ok. 1 cm i wycinamy szklanką pączki. Odstawiamy ponownie na ok. 10 minut.  Wrzucamy

Słodkości i nie tylko
Popękane ciasteczka cytrynowe 188

puszystą masę, dodajemy startą skórkę z cytryny oraz sok. Nie przerywając miksowania dodajemy czekoladę z masłem. Mąkę z proszkiem do pieczenia i solą przesiewamy i miksujemy z mokrymi składnikami. Ciasto powinno być zwarte. Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki a najlepiej zamrażarki na kilka godzin. 2. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Z masy odrywamy

Na Ciasteczkowych Papierach
Ciastka pomarańczowo kokosowe 175

pulchną masę z cukrem i skórką pomarańczową, następnie dodać jajka i dalej ucierać, dodając pod koniec likier pomarańczowy. Wsypać mąkę, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i dobrze wymieszać. Ciasto wyjąć na blat wysypany mąką i uformować wałek o grubości 5 cm. Zawinąć w folię spożywczą i odłożyć do lodówki na 2-3 godziny. Ciasto wyjąć z lodówki, pokroić w plastry

królestwo garów
przepyszny "oszukany" sernik jogurtowo-twarożkowy:Airfryer hd9240/30 325

wafelki wylać masę jogurtową Airfryer hd9240/30 ustawić na 170 C i po nagrzaniu /jest sygnał/ do kosza włożyć blaszkę, piec 30-35 minut do suchego patyczka, ciasto zostawić po upieczeniu przy leko otwartym koszu na 15 minut, następnie zostawić w chłodnym miejscu do wystudzenia w blaszce najlepiej na całą noc, przed podaniem posypać pudrem cukrem to ciasto jest przepyszne, wilgotne

W Mojej Kuchni Lubię
Bezglutenowy chleb na drożdżach 145

ciepłej wody 2 łyżki oliwy z oliwek łyżeczka soli 7 gram suchych drożdży Składniki umieszczam w misce w podanej kolejności i miksuję mikserem do połączenia składników. Ciasto przekładam do wyłożonej papierem formy i odstawiam na 15-20 minut do wyrośnięcia. W tym czasie nagrzewam piekarnik do 200 stopni. Umieszczam w nim formę z wyrośniętym ciastem i piekę 40 minut

Mango Papaja
Gnocchi - włoskie kluski 209

polać kluski. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę lub zmielić przez maszynkę. Na stolnicę wyłożyć ziemniaki, zrobić w nich dołek, wbić jajko, dodać mąki, sól, i gałkę muszkatołową. Zagnieść ciasto. Powinno być gładkie. Uformować z ciasta grubszy wałek i podzielić go na kilka porcji. Z każdej porcji zrobić wałek o średnicy około 1,5 cm i pokroić na kluseczki. Do formowania

O kuchni z uczuciem
domowa kandyzowana skórka pomarańczy 234

nadarzającą się możliwość  i zamiast wyrzucać skórki tych soczystych owoców, przygotować z nich pyszny i bogaty w cenne mikroelementy  dodatek do ciast i deserów. składniki  skórka z sześciu pomarańczy 2 szklanka wody 2 szklanki cukru 2 łyżki cukru pudru  ewentualnie kilka ziaren kardamonu i goździków sposób przygotowania Owoce(...)Wystudzone skórki kładziemy na desce i kroimy je w drobną kostkę. Teraz jeszcze przesypujemy pokrojone kawałki cukrem pudrem i gotowe. Gotowany wyrób trzymamy w lodówce, używając jako dodatku do ciast, lub innych deserów

Miód i pieprz
Lekka sałatka z komosą, winogronami, miętą i ciecierzycą 247

Po tłustym czwartku, czas na coś lekkiego. Co prawda nikomu nic nie wypominam hihi. Sama nie byłam grzeczna i kilka pączusiów było ale dzisiaj trzeba dać

Niezły Młynek
"Żeleźniaki"- szare kluski 210

być również za gęsta. Najlepiej sprawdzić wrzucając jedną  kluskę na próbę, czy się nie rozlatuje podczas gotowania w dużym, płaskim rondlu zagotować osoloną wodę. Dużą łyżką nabierać porcje ciasta i wrzucać na osolony wrzątek. Za każdym razem zanurzać łyżkę we wrzątku, by ciasto się nie przylepiało. Po wypłynięciu gotować kluski 8-10 minut. Gotowe wyławiać łyżką cedzakową w międzyczasie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania