ciasto - 164325 przepisów (strona:6661/10955)

Chrupiące talarki z kabaczka w paprykowym cieście 235

Uwielbiam kabaczki. Dziś zapraszam Was na szybki przepis na chrupiące talarki z kabaczka w paprykowym cieście. Idealne na przekąskę. Ja zazwyczaj zjadam je bez dodatków lub w towarzystwie sosu czosnkowego albo ketchupu. Przepis wymyśliłam kiedyś w przypływie chwili i… tak nam posmakowała ta przekąska, że po dziś dzień ją robię zmieniając jedynie przyprawy Spróbujcie. Składniki: 1 mały kabaczek (najlepiej

Słodkie okruszki
Babka ziemniaczana faszerowana mięsem mielonym 238

łyżki mąki ziemniaczanej Smalec, olej Jeżeli macie dostęp  do przyprawy  do ziemniaków polecam "babka" będzie miała fajny kolor i inny smak * Ja czasem dodaje do ziemniaczanego ciasta pokrojony  boczek  wędzony podsmażony razem z cebulą  Sposób: Jak zwykle zabieramy sie za mięso  Do mięsa dodajemy : 2 jajka Sól,pieprz  Łyżka majeranku  1 starta(...)Pieczemy Babkę około 50 min. Jeśli będziemy robić grubsza pamiętajmy o tym ze czas będzie dłuższy Polecam wbić wykalaczke w środek jeśli po wyciągnięciu będziemy mieć ciasto na patyku oznacza to że  nasze danie nie jest jeszcze  gotowe Babka powinna być upieczona na złoto-brązowy kolor Smacznego

Viola cooks with passion
Krokiety z pasztetem Profi 180

którym można iść na skróty. I należy do konkursu firmy Profi Czas wakacji!!!! Nie zawsze mamy czas i chęć. Polecam takie zastosowanie, czasem musimy odpuścić. Składniki   4 osoby (ciasto) 4 Pasztety Wielkopolskie firmy Profi 2 jajka 1.1/2 szklanki mąki  pszennej Tyle samo letniej wody 1/2 szklanki  gazowanej wody 2 łyżki  oleju Dwie szczypty  soli(...)Wszytko  mieszamy dokładnie  mikserem Rozgrzewamy  patelnię i lejemy ciasto okrągłym  ruchami tak by pokryło całą  powierzchnię najlepiej  żeby  placki były cienkie  i smażymy z dwóch  stron. Nasze bliny możemy już faszerować Faszerujemy pasztetem Profi Metody  są różne  koperty,Roladki  itp Ostatni etap: 3-4 jajka rozklepane Bułka

Viola cooks with passion
Szparagi z salami z dzika zapiekane parmezanem na francuskim cieście 195

Wspaniała  zapiekanka  z salami  i szparagami w roli głównej :-) Składniki: Ciasto francuskie Kilka plastrów salami z dzika 12 szparagów 6 łyżek startego parmezanu 8 łyżek starkowanego miękkiego żółtego sera 2-3 słodkie " baby" papryczki 2 łyżki tłustego mleka Rozwijamy ciasto francuskie i kroimy na 6 części. Smarujemy mlekiem po całości. Zaginamy brzegi z każdej strony około

Viola cooks with passion
Pierogi z jagodami 217

Pierogi z jagodami moje ulubione Składniki • jagody ciasto • 40 dag • 2 jajka • sól • 1 łyżka oliwy • 1 szklanka wody • śmietana • cukier do posypani Sposób przygotowania 1. Do mąki wbić jajka dodać oliwę szczyptę soli wlewać wodę mieszając łyżką potem wyrobić rękoma elastyczne ciasto ( ilość wody czasami trzeba więcej dolać a czasami mniej zależy to od mąki ) 2. Cisto rozwałkować

W królestwie smaków Beaty
Zupa z soczewicy z wolnowaru 198

Co to jest wolnowar (slow cooker)? Jest to urządzenie, które pozwala nam gotować długo w niskiej temperaturze. Dzięki temu potrawy są o wiele bardziej wartościowe i

kuchnia doski
Kotlety z mięsa mielonego i kaszy kuskus 193

Bardzo lubię kotlety mielone, ale lubię też z nimi eksperymentować i dodawać coś nowego. Były już  kotlety z niespodzianką , a dzisiaj kotlety z mięsa i

kuchnia doski
Chłodnik z ogórkami i rzodkiewką 192

Chłodnik to zupa idealna na okres letni. Choć pogoda ostatnimi czasy nas nie rozpieszcza, świeżych warzyw mamy pod dostatkiem, stąd zrodził się pomysł na tą pyszną

Ania i Marcin gotują
Placuszki jogurtowe ze śliwkami 207

Już dawno na śniadanie nie jedliśmy placuszków, które tak uwielbiamy. Dlatego korzystając z pełni sezonu na śliwki, dzisiaj na śniadanie serwujemy puszyste placuszki z owocami. Proponuję

Ania i Marcin gotują
Pizza z kurczakiem 193

ważnych decyzji ma się we własnej głowie to może pora to wykorzystać? Póki co na kolację znów była pizza ;-) Bo szybko, bo każdy lubi, bo dobrze mi robi... SKŁADNIKI Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka ciepłej wody  50 g drożdży 3 łyżki oleju  1 łyżka ziół prowansalskich  1 łyżeczka różowej soli himalajskiej Farsz(...)paprykę w cienkie paski, ser ścieramy na grubej tarce. Mąkę mieszamy z ziołami i solą. Drożdże rozpuszczamy w wodzie, a następnie wlewamy do mąki, dodajemy olej i zagniatamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy je (bez wyrastania) na blasze (tej dużej, która jest na wyposażeniu piekarnika), smarujemy keczupem, układamy mozzarellę, kurczaka i warzywa, posypujemy startym serem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Czary - gary w kuchni
Chleb żytni razowy z nasionami konopi i lnem 250

łyżki mieszanki otrębów lnianych z nasionami konopi (Melvit) 0,5 łyżki miodu 275 g ciepłej wody (lub trochę więcej) Wszystkie skladniki wymieszać, najlepiej mikserem, przez co najmniej 6 minut. Ciasto będzie dość luźne (nie takie jak do zagniatania) i lepkie, i tak powinno być.  Zostawić do wyrośnięcia na mniej więcej godzinę.  Po tym czasie ciasto krótko wymieszać, przełożyć

FitKot
Szybka pizza z rybą i szpinakiem 228

pomocy noża do masła, aż składniki się połączą. Zamiast jogurtu można użyć kwaśnej śmietany (12-18%), tylko wtedy znacznie mniej, ok 250 - 300 g na pół kilo mąki. Gdy ciasto będzie już na tyle zwarte i elastyczne, podsypać blat mąką i uformować dowolny kształt placka. Można pomóc sobie wałkiem, by było równomierne. Teraz czas na główny składnik, czyli czosnek. Jego(...)mięso - pamiętajmy o stosunkowo małych kawałkach) proponuję zmniejszyć nieco temperaturę i wydłużyć czas pieczenia do 20-25 min. Po upieczeniu dodajemy kawałki tuńczyka. Równie dobrze, można go położyć na ciasto przed włożeniem do piekarnika. Smakowitości

Karczma Honorietty
Jak zapleść chałkę z sześciu części? 471

zapleść chałkę , wyrośnięte i zagniecione ciasto drożdżowe dzielimy na sześć równych części, którym nadajemy kształt wałków. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Chałka z kruszonką wyrabiana w automacie 198

Puszysta chałka z ciasta drożdżowego, która podczas pieczenia nie opada i zachowuje nadany jej kształt. Z podanej proporcji możemy upiec jedną wielką chałkę lub dwie mniejsze. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne

Proponowane wyszukiwania