Babka ziemniaczana faszerowana mięsem mielonym
Babka ziemniaczana faszerowana mięsem mielonym
Potrawa pochodzi z Białorusi,ale znalazła się ona i na Polskim stole. Wschodnia część Polski zna tą potrawę tak jak i kiszki i kartacze SKŁADNIKI: 2.5 -3 kg ziemniaków 700 dag mięsa mielonego może być wieprzowe albo drobiowe 4 surowe jajka 1 bułka sucha namoczona w wodzie 4 ząbki czosnku 2 cebule 1 łyżka oregano 4 łyżki majeranku tartego Sól,pieprz do smaku 1/2 szklanki kaszy mannej+trochę do posypania na blachę 3 łyżki mąki ziemniaczanej Smalec, olej Jeżeli maci... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Viola cooks with passion
Autor
Viola cooks with passion
Z miłością i pasją do gotowania
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ziemniaki, mielone, tarta, mięso, kasza, babki, mięso mielone, bułki, ciasto, drobiowe, boczek, babka ziemniaczana, pieczone ziemniaki, pieczeń z mięsa mielonego, fajne ciasta, mięsa pieczone, ciasta z masa, pieczone ziemniaki z czosnkiem, pieczony boczek
Inne przepisy z Viola cooks with passion
Dodaj komentarz