ciasto - 164325 przepisów (strona:6635/10955)

Pieczone kotlety schabowe z serem i pomidorami 192

Na ten przepis przypadkiem natrafiłam  tutaj . Przy najbliższej okazji wypróbowałam go i byłam zachwycona. Mięsko wychodzi bardzo miękkie i smaczne, a ja nie powstydziłabym się

kuchnia doski
Muffinki bananowo - rumowe z cytrusową nutą / Muffins banana and rum with a addition of citrus 199

milk 150 ml oleju / 150 ml oil Sposób przygotowania /  Preparation: Przygotowanie: ok. 30 min, pieczenie: ok. 3 0 min, ilość sztuk: 1 6 Najpierw przygotowujemy ciasto. Mieszamy ze sobą suche składniki (mąka, proszek do pieczenia), a mokre ze sobą (jajka, oliwa, mleko, cukier cytrynowy, skórkę z cytryny i aromat). Dodajemy suche składniki do mokrych i mieszamy. Potem dodajemy zmiksowane(...)banany i mieszamy aż do uzyskania jednolitego masy . Wlewamy ciasto do foremek na muffiny (jeśli nie używamy gumowych form, to formę trzeba wysmarować oliwą lub masłem). Potem na wierzch kładziemy trochę kandyzowanej skórki z pomarańczy. Muffiny wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 30 minut. ***** First, we prepare the dough. We mix together dry ingredients (flour, baking powder

Projekty ze smakiem
Bułeczki pszenne 156

posypania Sposób przygotowania Drożdże i cukier dać do miseczki, zalać ciepłym mlekiem, wieszać i odstawić na 10 min. Mąkę wymieszać z solą, olejem i powoli wlać rozdrobnione drożdże. Wyrabiać ciasto, aż będzie miękkie i elastyczne. Uformować kulę i dać do oprószonej mąką miski. Przykryć ściereczką i odstawić na 1 godz. w ciepłe miejsce. Przygotować blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Odrywać(...)kawałki z ciasta i formować bułeczki, posypać z góry pestkami dyni. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 30 min. Nagrzać piekarnik do 200 stopni i piec

Pink Envelope
Babeczki dyniowe 236

oraz jabłko starte na tarce o grubych oczkach. Zawartość miski mieszamy. Dodajemy składniki mokre do suchych i mieszamy szpatułką do połączenia składników. Blachę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy ciasto do ¾ wysokości. Umieszczamy w piekarniku nagrzanym na 180 stopni na 20 minut. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem czy ciasto jest „suche”. W razie konieczności zostawiamy jeszcze na 5 minut. Wyjmujemy

Kolizje Smaków
Babeczki dyniowe z morelą 211

cukrem. Dodajemy sok i skórkę z pomarańczy oraz puree i ponownie miksujemy. Suche składniki mieszamy ze sobą i dodajemy do masy. Miksujemy na gładko. Do papilotek nakładamy po łyżce ciasta oraz łyżeczce konfitury. Przykrywamy je jeszcze jedną łyżką ciasta. Całość pieczemy około 25 minut w 180 stopniach ( do suchego patyczka). Smacznego :)   Artykuł Babeczki dyniowe z morelą pochodzi z serwisu

Mienta blog
Błyskawiczne kruche ciasteczka 202

cukru pudru Na stolnicę przesiewamy mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia. Dodajemy posiekane masło i wbijamy jajka. Na końcu dosypujemy cukier. Całość dość szybko zagniatamy na gładkie jednolite ciasto. Gotowa masę rozwałkowujemy na duży placek  o grubości około 0,5 mm. Wycinamy dowolne kształty, u mnie były to serca. Wierzch ciastek możemy rozwałkować dekoracyjnym wałkiem. Gotowe ciasta układamy

VioletoweKucharzenie
„Gotuj zdrowo dla całej rodziny” Jamie Oliver 249

Kochani dzisiaj w Polsce premiera książki Jamiego Oliviera „Gotuj zdrowo dla całej rodziny”. Uwielbiam tego kucharza! jego potrawy są proste choć niebanalne. Tym razem

Ania i Marcin gotują
Domowy krem z orzechów laskowych a’la Nutella 256

etap, do produkcji kremu. Jeśli lubicie idealnie gładkie mazidła i Wasz blender jest wystarczająco mocny, blendujcie dalej, na idealnie gładkie masełko. Krem idealny do naleśników, na kanapkę do przekładania ciast czy nadziewania naleśników ale i babeczek. Świetnie nadaje się do wyjadania łyżeczką wprost ze słoika, ale o tym ciii Drukuj Domowy krem z orzechów laskowych a’la Nutella window.ajaxurl(...)mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/domowy-krem-orzechow-laskowych-ala-nutella/ BosowKuchni   ps. Koniecznie pochrupcie jeszcze ciepłe orzechy laskowe   Artykuł Domowy krem z orzechów laskowych a’la Nutella pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Knoppers – domowy sposób na wafelki 963

Czy jest ktoś, kto nie lubi tych wafelków? Myślę, że nie Można je w bardzo łatwy sposób przygotować w domu. Nie potrzebujemy do tego wielu składników

Ania i Marcin gotują
PODUSZECZKI Z PASTĄ Z TUŃCZYKA 171

TUŃCZYKIEM SKŁADNIKI: 1 opakowanienciasta francuskiego 1 puszka tuńczyka Sól i pieprz 4łyżki jogurtu i majonezu 5 jajek 5 ogórków konserwowych 1 Cebula Natka Pietruszki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:  Ciasto francuskie rozwijam. Między czasie nastawiam jajka by ugotowały się na twardo. Z ciasta wycinam rowne kwadraciki. Nie wieksze niż 3cm. Nastawiam do piekarnika na max 20min w 180 stopni. Studzę. Nastepnie jajka

Gotowanie Patki
Zawijasy drożdżówki z makiem i dżemem 179

dużej miski, dodaję sól, resztę mleka czyli 300 ml, rozpuszczone masło, i wyrośnięte drożdże. Całość wyrabiam, przykrywam ściereczką i odstawiam w ciepłe miejsce na ok 1,5 godziny. Wyrośnięte ciasto przekładam na stolnicę posypaną mąką, dzielę na dwie części a następnie rozwałkowuję kolejno części w kształt prostokąta.  Rozwałkowane ciasto cienko smaruję dżemem a na to masę makową (warstwa

Kuchnia Viki
Bezglutenowy chlebek cynamonowy (marchewkowo- bananowy) 205

oraz rodzynki. Całość dokładnie mieszam i przekładam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Chlebek piekę w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 55- 60 minut, do tzw. "suchego patyczka". Ciasto studzę na kratce. Rozpuszczam czekoladę z mlekiem i polewam ciasto. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Chleb pytlowy na zakwasie 189

mąki żytniej 720 300 g wody Do zakwasu dodać wodę, wymieszać, następnie wsypać mąkę. Wystarczy wymieszać łyżką i zostawić na 14 – 16 godzin przykryte, w temperaturze pokojowej. Ciasto chlebowe: cały zaczyn 485 g mąki żytniej 720 80 g pestek dyni namoczonych na 2 h przed wyrabianiem chleba 375 ml wody 2 płaskie łyżeczki soli Przygotowanie : Do zaczynu dodać wodę(...)rózgowa).  Następnie do powstałej masy przesiać przez sito mąkę, dodać sól i odcedzone pestki dyni. Całość dobrze wymieszać Foremki wyłożyć dobrze zgniecionym pergaminem, lekko wysmarować olejem. Następnie wyłożyć ciasto chlebowe, które na koniec trzeba ugnieść i wygładzić mokrą dłonią. Odstawić pod przykryciem (lub w worku foliowym) do wyrośnięcia w ciepłe miejsce (np. pod żarówkę w piekarniku

Proste Potrawy
Orientalne, bezglutenowe, wegańskie placuszki z czarną quinoą i kuminem 174

mieszamy z wodą i oliwą, tak aby nie pozostawić grudek. Odstawiamy cisto na 2-3 godziny. Po tym czasie mieszamy je i jeśli jest zbyt gęste (powinno mieć konsystencję ciasta naleśnikowego) dolewamy stopniowo więcej wody i jeszcze raz energicznie mieszamy. Ciasto wylewamy na suchą (bez dodatku tłuszczu) dobrze rozgrzaną, niewielką patelnię (ważne, aby miała dobrej jakości powłokę zapobiegającą przywieraniu). Natychmiast

Quinoa Raz!

Proponowane wyszukiwania